Monday, May 22, 2017

Penutup Siri Dongeng

Fuh.... selepas terbitnya novel ke-8 Siri Dongeng ini, Aman perlu siapkan 2 lagi naskah terakhir untuk tahun 2018! Jadi, mahu atau tak, terpaksa juga khatamkan balik dan baca semula setiap buku dalam siri ini dari mula sampai habis. Peh, memang berpinar biji mata. Tapi kalau nak hasilkan karya best, kena buat pengorbanan sikit. Hoho!
Mulanya Big Bos mahu Aman yang tulis siri Dongeng ini, tapi penulisan Kak Izanor Sharif (penulis asal) sudah pun snagat best dan lebih puitis. Susah Aman mahu tiru. Jadi, better Aman jadi pereka cerita cerita sahaja. Lagi mudah kerja, lagi senang siap.

Tiga buku terakhir siri Dongeng ini memang payah nak reka. Ini sebab ceritanya sudah mencapai tahap klimaks di mana watak utama kini berdepan konflik besar. Jadi, Aman perlu reka watak penjahat, kuasa besar, kehancuran dan super twist untuk jadikan tiga buku terakhir dalam siri Dongeng ini super best! Konflik besar sudah bermula sejak novel ke-8 iaitu novel Milahficient dan Puteri Aurorah.

Gabungan rangka cerita yang dramatik dan penulisan Kak Izanor yang puitis lagi lucu memang kombinasi best! Aman sendiri suka baca novel Milahficiennt tu ulang kali. Hohoho!


Alhamdulillah! Akhirnya setelah memening kepala dan mendapat input-input bernas dari penulis lain, rangka cerita untuk buku ke-9 dan ke-10 telah pun siap dan mendapat LAMPU HIJAU dari Big Bos! Yeah!

Dua karya terakhir ini memang superbly epik! (puji cerita sendiri) Ini sebab penutup konflik dan sihir besar Aman tiruvasi dari suasana tanda-tanda besar Kiamat. Jadi, pertama kali Aman dapat buat rangka cerita fiksyen yang berdasarkan sesuatu yang ilmiah dan islami. Terasa genius kejap. Hahaha!

Apapun, doakan penulisan dua buku terakhir ini dapat disiapkan dengan jaya ya! Tak sabar mahu tahu pendapat korang tentang buku-buku ini terutama tiga buku terakhir siri Dongeng!

-out-

6 comments:

raybanoutlet001 said...

zzzzz2018.5.2
louboutin shoes
coach factory outlet
oklahoma city thunder jerseys
soccer shoes
cleveland cavaliers jerseys
michael kors outlet online
michael kors outlet
kate spade outlet
skechers outlet
ralph lauren outlet

Unknown said...

20180608xiaoke
bally shoes
bulgari jewelry
coach factory outlet
canada goose jackets clearance
stuart weitzman shoes
michael kors outlet clearance
canada goose outlet online
nike shoes on sale
pandora charms outlet
light up shoes

SSSSSS said...

calvin klein outlet
adidas superstar
yeezy
true religion
air jordan
adidas yeezy
kd 10
lebron 14
nike shox for women
air max 270

5689 said...

zzzzz2018.10.25
clarks outlet
ray ban sunglasses
mbt shoes
christian louboutin shoes
jordan 4
red bottom shoes
true religion jeans outlet
valentino shoes
nhl jersey

yanmaneee said...

kobe basketball shoes
adidas tubular
nike flyknit
rolex replica
gucci belt
kobe shoes
louboutin shoes
jordan shoes
michael kors handbags
louboutin shoes uk

steve said...


الرائد افضل شركة تنظيف بالمدينة المنورة
تقدم خدمات التنظيف الشاملة للمنازل و البيوت و الفلل و الشقق اتصل بنا الان وايضا تقدم خدمات مكافحة الحشرات فهى افضل شركة مكافحة حشرات بالمدينة المنورة
تقضي نهائيا على جميع انواع الحشرات المنزلية