Saturday, June 25, 2016

Tentang Penulis Ini

Malam Anugerah BLINK tiba lagi! Macam biasa, kemeriahan memang tidak dinafikan sangat best! Manakan tidak, penulis BLINK jarang-jarang dapat berkumpul ramai-ramai begini! Jadi, masing-masing pun riuh dengan gosip itu ini. Diva sangat! Hoho!


Seperti tahun-tahun lalu, Aman masih lagi mendapat Anugerah Penulis Aktif PJS dan diberikan 2 keping emas! Terima kasih! Malah, dapat bunga dan macaroon comel dari Hazira hanapi juga! Yeah!


Namun, kali ini Aman tak dapat TOP 3 dalam carta Penulis Tertinggi Royalti, kerana Aman jatuh tempat ke-5~!! Saingan kali ini memang hebat-hebat! Sekiranya mahu pecut, memang memerlukan kerja keras sepanjang tahun ini. Apapun, inilah adat keluarga BLINK. Saling berlumba-lumba dan merempit secara berhemah supaya semua boleh berjaya! Yosh!


Tahun ini, Aman perasan bahawa setiap kali Tuan Pengurus dan Kak Ain memberikan cek royalti, mereka pastinya akan membuat sedikit 'review' tentang keistimewaan setiap penulis BLINK. Setiap tahun pun begitu. Jadi, Aman rasa, entry kali ini Aman mahu letakkan ucapan Tuan Pengurus supaya menjadi rujukan dan pembakar semangat di masa hadapan. Yosh!

* * * * *

SYAIZUL AMAL | Ketua Syarikat Blink Book.

"Ain Maisarah selalu mencari, penulis yang boleh gantikan dia. Kita cari nama A, kita ada nama B, lepas tu kita ada nama C... Jadi, penulis ni adalah... dia bukan penulis sebelum ni, dia pelukis!

Bila dia tulis buku dia yang pertama, buku petama meletop! Buku kedua meletop! Dan gaya penulisan dia... 80% nak sama dengan Ain Maisarah! Bukan senang tau... dan dia ada attitude yang bagus jugak.

Jadi, kita meraikan juga penulis ini walaupun dia angka ke-5 (dalam carta Penulis Paling Tinggi Royalti) sebab dia tulis buku nomik. Kalau dia kekal dengan gaya sekarang, masuk dalam novel which is sekarang ni dia tengah laju, dia nampak duit dia dekat bahagian novel. Tapi kami sedang melarang dia juga, jangan melompat sangat sebab nomik pun kena kekal. Kita nak buka market nomik tu.

Jadi, penulis ini... penulis harapan BLINK setakat ini! Haaa... saya bagitahu sebab saya nak orang lain pun rasa tercabar dan baiki cara penulisan korang. Capai 80% of gaya (penulisan) Ain Maisarah dan memang Ain Maisarah akan suka!

Kalau rangka cerita atau penulisan datang dari penulis ni, dia (Ain Maisarah) kalau boleh nak edit buku tu dulu. Bayangkan...

So, penulis ni jugak akan pergi umrah tahun ni! Moga doakan kita supaya berganda-ganda (kejayaan)! Kita nak royalti kita tahun depan naik tiga kali. Doa lebih sikit!

Buku dia yang keluar hujung tahun tu kalau keluar awal sikit, dia memang akan masuk dalam list (Top 3 royalti tertinggi)  sebab buku dia paling laju, paling hebat sekali jualan dia tahun ni, Lembaga Kerusi Belakang iaitu penulisnya Mohd Shazwan bin Zulkapli (nama betul Aman Wan. Ahaks!)~!!"



  Boleh tengok ucapan ini secara video di sini.
Pedulikan ekspresi wajah Aman yang bermuka teruja serentak terharu, tapi bajet cool! :p


* * * * *

InsyaAllah jika dipanjangkan umur, tahun depan Aman mahu lakukan lebih baik! Kita dengar pula apa kata Tuan Pengurus masa itu ya. :)


MALAM ANUGERAH BLINK
24 JUN 2016


-out-

8 comments:

Mirwan Choky said...

Waaaah... Tahniah buat Muahmmad Shaiful Aziz.

Gege Dai said...

tory burch shoes
coach factory outlet
louis vuitton outlet store
longchamp handbags
valentino outlet
oakley sunglasses wholesale
christian louboutin outlet
gucci outlet online
vans shoes
coach handbags
20170109lck

Unknown said...

nike store
pandora jewelry
new england patriots jerseys
cheap jordans
yeezy boost 350 black
cheap nfl jerseys
houston texans jerseys
san antonio spurs jerseys
cheap ray bans
michael kors handbags

John said...

louboutin shoes
pandora charms
adidas yeezy boost
coach factory outlet
tiffany jewelry outlet
ralph lauren outlet online
coach factory outlet online
coach outlet online
air max shoes
michael kors outlet clearance
chenshanshan20170304

happy 123 said...

polo ralph lauren outlet
snapbacks wholesale
coach outlet
coach factory outlet
rolex replica
polo ralph lauren outlet
armani exchange
hugo boss suits
yeezy boost 350 white
fitflops sale

raybanoutlet001 said...

zzzzz2018.5.2
canada goose uk
converse shoes
reebok shoes
ralph lauren outlet
nike trainers
salomon
ralph lauren uk
louboutin shoes
ralph lauren uk
cheap nike shoes

SSSSSS said...

kd shoes
ray ban
yeezy boost 350
nike air force 1 low
longchamp
fila online shop
yeezy sneakers
nike shox
nike huarache
yeezy boost 350 v2

5689 said...

zzzzz2018.10.25
coach handbags
jordan shoes
air max 90
coach factory outlet
reebok outlet
ugg outlet
yeezy boots 350
canada goose outlet
canada goose outlet
adidas shoes