Saturday, November 7, 2015

Novel sulung AmanWan - LEMBAGA KERUSI BELAKANG

Pada suatu petang yang hening ( klise gila ayat ) sedang Aman makan keropok sambil baring, tiba-tiba dapat 1 mesej beserta link website dari Kak Editor.
"Suka mana satu?"
Bila Aman klik sahaja link itu, terteralah 3 jenis kaver novel ini.

YEAY! KAVER NOVEL SULUNG AMAN SUDAH KELUAR!!

Ya Allah! Happynya rasa! Teringat masa pertama kali kaver nomik Lawak Sekolah ditunjukkan. Perasaan teruja yang sama! Ini ialah novel sulung Aman! Tak pernah-pernah diri ini terfikir mahu jadi penulis novel, namun sejak bersama BLINK dan dikelilingi novelis, aura mereka terserap juga dalam diri. Maka terhasillah sebuah novel seram - LEMBAGA KERUSI BELAKANG~!!

v ( >   w  < ) v

Sememangnya buku seram adalah yang selalu menjadi tarikan buat diri Aman kalau ke kedai-kedai buku. Tapi Aman sebenarnya tidaklah berminat pada 'seram tipikal' seperti pocong semua tu. Tapi lebih kepada horror yang ganas, berdarah-darah dan ada monster!

Tapi cerita hantu tipikal pun okey sahaja kalau plot menarik. Hihihi!

Apapun, novel pertama ini memang banyak cabaran! Aman tak mahu hasilkan sebuah cerita yang hanya nak momokkan pembaca. Aman mahu hasilkan sebuah plot yang ada rasa. Ada feel. Jadi, terhasillah kisah Lembaga Kerusi Belakang ni yang ada nilai sahabat, keluarga dan bermain dengan perasaan pembaca. Yosh!

Selain dari itu, Aman mahu kekalkan prinsip buku BLINK. Walaupun novel hantu, tetapi tetap kekalkan Bahasa Melayu Penuh dan mesra syariah. InsyaAllah tidak terpesonglah sesiapa yang membaca cerita ni. Amin!

Ahhh~ Apapun, sekarang ini semangat terus membuak-buak untuk hasilkan novel seram seterusnya. Yup! Cerita ni ada prekuel dan sekuel juga. Aman sedang tulis sejarah kemunculan "Lembaga Kerusi Belakang" yang menghantui dalam novel ini.

Novel kedua itu akan lebih ganas dan seram. Rasanya terpaksa letak "Untuk Pembaca Matang" juga agaknya kerana banyak konflik dan babak yang agak gory dan creepy. Muahaha!

Jadi, sementara novel kedua sedang disiapkan, apakata korang undi mana di antara 3 kaver ini yang menjadi pilihan? Bagitahu Aman ya!

^_________^

-out-

9 comments:

Yan Saflina said...

Tahniah AmanWan! :D

eha ehut said...

yang kanan skali paling gempak!!

Selipar ungu said...

Abg Amanwan bila nak update lagi ni?

Libin Huang said...

supra shoes
valentino outlet
hermes belt for sale
nfl jersey wholesale
tiffany jewellery
michael kors outlet
true religion jeans
instyler ionic styler
prada handbags
longchamp outlet
michael kors handbags outlet
hermes outlet
swarovski crystal
kobe bryants shoes
michael kors outlet
lebron james shoes
louis vuitton handbags
thomas sabo outlet
cheap nfl jersey
cheap mlb jerseys
rolex uk
michael kors outlet
louis vuitton bags
hermes birkin bag
ralph lauren shirts
michael kors wallet sale
adidas wings
michael kors outlet online
air max 2015
michael kors factory store
kobe shoes
lacoste shirts
ysl outlet
michael kors clearance
kobe bryant shoes

柯云 said...

2016-04-19keyun
ralph lauren sale
coach factory outlet online
nfl jerseys
oakley vault
ralph lauren home
rolex watches
jordan concords
abercrombie outlet
cheap nfl jerseys
louis vuitton outlet
polo ralph lauren
michael kors outlet
louis vuitton handbags
burberry handbags
nike store uk
oakley store
oakley sunglasses
ralph lauren outlet
concord 11
louis vuitton purses
copy watches
cheap oakley sunglasses
nike blazers shoes
michael kors outlet
toms shoes
red bottom shoes
cheap oakleys
true religion jeans
adidas uk
coach factory outlet
ray ban sunglasses uk
louis vuitton outlet stores
gucci handbags
tods sale
louis vuitton purses
nike trainers men
nike air max uk
michael kors handbags
timberlands

Hua Cai said...

burberry outlet store
michael kors handbags
ray ban sunglasses
ray ban sunglasses
coach outlet online
oakley sunglasses wholesale
nike air max
ray ban sunglasses
toms shoes
chrome hearts outlet
rolex uk
michael kors clearance
swarovski outlet
burberry sunglasses
michael kors outlet online
michael kors factory outlet
tiffany jewelry
longchamp outlet
swarovski crystal
ralph lauren polo
soccer jerseys wholesale
cheap soccer jerseys
lululemon outlet
adidas outlet
hermes bags
chrome hearts outlet
michael kors factory outlet
omega watches
gucci outlet
mulberry outlet,mulberry handbags outlet
louboutin pas cher
michael kors outlet
beats headphones
police sunglasses for men
mulberry handbags sale
20160608caihuali

Gege Dai said...

polo ralph lauren
cheap mlb jerseys
michael kors handbags clearance
michael kors bags
canada goose jackets
moncler outlet
hermes bags
canada goose jackets
coach outlet online
ugg outlet
20170109lck

Unknown said...

san diego chargers jerseys
the north face
jimmy choo
reebok shoes
longchamp bags
converse shoes
michael kors handbags
lions jerseys
nike trainers uk
nike blazer

John said...

nfl jerseys
louis vuitton outlet online
michael kors
michael kors
mlb jerseys
louis vuitton outlet online
coach outlet online
yeezy 350 boost
air max
coach outlet store online
chenshanshan20170304