Wednesday, September 16, 2015

Inspirasi Baru: Jason Segel

Dulu, Aman pernah buat 1 entry tentang seorang pelakon popular yang juga merupakan seorang penulis iaitu Chris Colfer. Dia snagat memberi inspirasi buat Aman. Kini, seorang lai pelakon yang Aman respek sudah terbitkan buku juga! Yesss!!!

Jason Segel. Aman mula mengenali dia ini sejak tonton sitcom How I Met Your Mother. Watak dia dalam sitcom itu sangat-sangat best dan kemudian Aman sangat bersyukur personaliti dia diluar juga best! Dia seorang yang multi-talented. Berlakon, menyanyi, main muzik dan kini menulis buku kanak-kanak! Pehhh!! (Kalau nak ikutkan, dia just tulis skrip then ada co-author yang tuliskan novel tu)

Actually, dia terbitkan buku tahun lepas tapi Aman baru tahu sekarang. (Cis! Lambat betul kau AmanWan!) Berdasarkan review pembaca, buku bertajuk NIGHTMARES! ini mempunyai 3 elemen yang Aman suka iaitu seram, kelakar dan memberi motivasi.

Mengenali Jason melalui interview-interview di Youtube, Aman dapat rasakan dia mempunyai personaliti dan pemikiran yang Aman boleh relate dengan diri. Kalau nak ikutkan, dia ini antara ikon yang Aman rasa dekatlah. (Mungkin istilah ikon itu terlalu berat) Senang cakap, kitorang boleh sekepala. Haaa! Done!

Apapun, Aman cukup happy dengan berita ini. Kadang-kadang Aman mengeluh apabila ada banyak benda nak buat dalam satu masa, tetapi melihat mereka yang multi-talented sebegini, dan sifat positif mereka, buatkan Aman ingin berusaha lagi kuat. InsyaAllah!

Sekarang ini, Aman bersyukur kerana kerjaya Aman dalam industri buku ini semakin bercambah. Selepas menjadi pelukis, kini sedikit demi sedikit bakal menghasilkan novel seram (versi pecah2 kepala. Untuk pembaca matang eceh!) yang bakal diterbitkan pada Pesta Buku Antarabangsa 2016. Aman cukup excited sekarang. Maybe sebagai penulis/pelukis newbie, karya Aman masih tak cukup bagus. Tetapi, bak kata Jason Segel (dalam interview di video bawah ini)....

"A lot of people are afraid to be made fun of, so they don't sit through being bad at something until they good at it." - Jason Segel


Jangan takut buat silap. Yang penting, teruskan perjuangan untuk maju ke hadapan. Amin!

-out-

***Lately Aman obsess dengan band Fall Out Boy. Dengar cerita lagi, diorang pun ada tulis buku dan novel grafik??? PehhhhhHH!!!!!

4 comments:

art zam said...

Sebenarnya tuan adalah inspirasi saya. Saya juga mahu multitalent seperti tuan. Dari Pelukis Komik, Pengarah Shortfilm, Pelakon, Selebriti Youtuber, Blogger..dan sekarang tuan hasilkan Novel Seram pula. Soalan : Bagaimana tuan boleh berjaya sehingga kini? dan boleh tak tuan berikan tip-tip kepada mereka yang melihat tuan sebagai sumber inspirasi juga.

Libin Huang said...

supra shoes
valentino outlet
hermes belt for sale
nfl jersey wholesale
tiffany jewellery
michael kors outlet
true religion jeans
instyler ionic styler
prada handbags
longchamp outlet
michael kors handbags outlet
hermes outlet
swarovski crystal
kobe bryants shoes
michael kors outlet
lebron james shoes
louis vuitton handbags
thomas sabo outlet
cheap nfl jersey
cheap mlb jerseys
rolex uk
michael kors outlet
louis vuitton bags
hermes birkin bag
ralph lauren shirts
michael kors wallet sale
adidas wings
michael kors outlet online
air max 2015
michael kors factory store
kobe shoes
lacoste shirts
ysl outlet
michael kors clearance
kobe bryant shoes

风骚达哥 said...

20160331 junda
adidas superstars
supra shoes
coach outlet
nike air max shoes
nike air max
mcm outlet
sac longchamp pliage
hollister sale
polo ralph lauren
rolex watches
ralph lauren outlet
coach outlet
coach factory outlet
ferragamo shoes
designer bags
true religion jeans
ugg boots
prada outlet
burberry uk
michael kors outlet
burberry outlet
reebok uk
reebok
toms wedges
ghd flat iron
coach outlet
burberry outlet
nike huarache trainers
oakley sunglasses,oakley sunglass,cheap oakley sunglasses,oakley sunglasses cheap,oakley sunglasses outlet,oakley store,oakley outlet,oakley outlet store,oakley sunglasses sale,oakley sunglasses discount
michael kors
burberry outlet online
michael kors purses
air jordan uk
michael kors watches
adidas gazelle
ralph lauren uk
cheap uggs
michael kors outlet
lacoste shoes
christian louboutin

Hua Cai said...

burberry outlet store
michael kors handbags
ray ban sunglasses
ray ban sunglasses
coach outlet online
oakley sunglasses wholesale
nike air max
ray ban sunglasses
toms shoes
chrome hearts outlet
rolex uk
michael kors clearance
swarovski outlet
burberry sunglasses
michael kors outlet online
michael kors factory outlet
tiffany jewelry
longchamp outlet
swarovski crystal
ralph lauren polo
soccer jerseys wholesale
cheap soccer jerseys
lululemon outlet
adidas outlet
hermes bags
chrome hearts outlet
michael kors factory outlet
omega watches
gucci outlet
mulberry outlet,mulberry handbags outlet
louboutin pas cher
michael kors outlet
beats headphones
police sunglasses for men
mulberry handbags sale
20160608caihuali