Thursday, January 1, 2015

Segalanya Tentang 2014

Ah, tamat sudah tahun 2014.


Bagi Aman, 2014 juga adalah tahun yang agak padat. Walaupun impian utama Aman tak tercapai sepenuhnya, tapi tak bermakna tak banyak perkara menarik yang terjadi. Jom imbas sekejap apa kejayaan Aman untuk tahun 2014 yang lepas.


*  *  *  *  *

1- LAWAK SEKOLAH TERBIT
Ok. Aman hanya mampu terbitkan 2 nomik sahaja untuk tahun ini. Sepatutnya buku ke-5 juga terbit dan siap tahun 2014. Tetapi sifat tangguh-tangguh Aman akhirnya sampai 2015 pun tak siap-siap. Adoi. Ini antara impian utama yang tak cukup sempurna bagi Aman. Tapi not bad la. Tahun 2015 ini Aman target 3 nomik! InsyaAllah juga akan ada 1 siri nomik baru yang watak utamanya seorang perempuan. Tungguuuu~!!



*  *  *  *  *

2- JADI NOVELIS
Fuh! Nak menulis novel bukannya mudah. Tapi alhamdulillah tahun 2014 Aman telah terlibat juga dalam pembikinan novel BLINK! Aman telah berjaya hasilkan 2 rangka cerita iaitu Aku Mahu Bodyguard Sensasi (yang bakal di tulis oleh Naim Jalil) dan siri dongeng ke-8 iaitu Siti Badang VS Gadis Bintang (yang bakal ditulis oleh Izanor Sharif). InsyaAllah pada tahun 2015, Aman nak cuba tulis novel sendiri pula. Yosh!



*  *  *  *  *

3- AKTIF YOUTUBE
Pada awal Januari 2014 Aman ada attemp untuk hasilkan vlog weekly, tapi terkandas separuh jalan. Kemudian bulan November 2014 Aman cuba lagi dan alhamdulillah so far setiap minggu Aman dapat consistent hasilkan vlog. Hope ini akan berterusan hingga ke tahun depan! 



*  *  *  *  *

4- JELAJAH SEKOLAH
Tahun 2014, Aman telah menjelajah ke 65 buah sekolah! Yeah! Agak banyak tu. Tahun 2015 ni Aman harap dapat pergi ke lebih banyak sekolah-sekolah lagi. Seronok woo! Meriah!



*  *  *  *  *

5- DAPAT AWARD
Ketika sesi Majlis Malam Royalti BLINK, Aman diberi anugerah dan hadiah kerana menjadi penulis/pelukis yang paling banyak mempromosi buku ke sekolah-sekolah. Alhamdulillah! Dapat RM300 untuk beli jam.....dan sampai hari ini Aman masih agi simpan duit tu sebab susahnya nak jumpa jam warna biru pink untuk lelaki! Awal tahun ni mesti beli juga!


*  *  *  *  *

6- MASUK AKHBAR
Oh, tak sangka juga Sinar Harian sudi keluarkan cerita tentang Aman di dalam akhbar. Gambar Aman pakai tudung tuala pulak tu yang dipilih jadi menghias page. Haha! Thanks ya!



*  *  *  *  *

7- PERGI TRAVEL
Whoah! Rasanya tahun 2014 adalah tahun Aman paling kerap naik flight! Aman juga akhirnya berjaya melawat ke luar semenanjung! Aman telah pergi ke Sabah 2 kali (Sandakan & Kota Kinabalu) dan pergi ke Sarawak 2 kali juga (Sibu @ Kota Samarahan). Semuanya sebab sertai Pesta Buku. Hihi!



*  *  *  *  *

8- LULUS UJIBAKAT
Hahahahahaha! Tahun ni juga Aman buat gila join ujibakat lakonan yang diadakan oleh Grand Brilliance di Sri Pentas. Bukan apa. Bukan nak jadi pelakon ke apa. Cuma nak mencuba rasa ujibakat. Kali pertama kena reject sebab macam pelakon teater katanya. Kali kedua try, baru lulus ke final. Aman juga berkenalan dengan ramai kawan baru yang minat berlakon. Nak join shortfilm tak? 



*  *  *  *  *

9- FAMILY BARU
Panggil Aman uncle! Muahaha! Aman juga dah ada anak buah tahun 2014. Si botak, Umair! Umur tak sampai setahun tapi dah sama-sama berlakon dalam vlog Aman yang bertajuk 'Citarasa Gambar'. Pergilah tengok. Comel kot kitorang!



*  *  *  *  *

10- JOIN SEMINAR
Aman banyak sertai seminar untuk belajar lebih banyak perkara. Antara seminar yang Aman join tahun 2014 ialah Seminar Drama Festival KL (dapat jumpa Rosyam Nor dan ramai artis yang bercerita pasal dunia filem), Seminar IMKK (seronok dapat belajar dari Dr Azizan Osman tentang marketing) dan Seminar Now Everyone Can Speak (seriously sangat best! Dapat belajar pasal public speaking dan dapat jumpa Aznil Hj Nawawi!).



*  *  *  *  *

11- BAGI TALK
Aman teringin nak bagi talk di IPT atau dengan orang-orang dewasa. Tahun 2014 Aman hanya sempat memberikan talk bertajuk "Potensi Komik dalam Pasaran Sekolah" dihadapan pengkarya-pengkarya hebat Comichat! InsyaAllah tahun 2015 nak cuba bagi talk lebih banyak. Nak asah bakat public speaking ni. Penat praktis depan cermin! Yosh!



*  *  *  *  *

12- CIPTA BRAND
Dan last sekali, Aman akhirnya berjaya untuk produce brand atau jenama Aman sendiri iaitu Sheeply Sweet! Ini sepatutnya story-based punya brand. Tapi komiknya tak sempat buat lagi. T-shirt je yang dah ada dulu. Tahun 2015 nanti, Sheeply Sweet ni akan mulakan langkah. Sangat excited!



*  *  *  *  *

Seriously, banyak yang terjadi. Tahun ini, tahun 2015, Aman akan pastikan akan jadi lebih baik dari 2014 sebelum ini. InsyaAllah. Amin!

-out-

18 comments:

Anonymous said...

Nombor 5 tu macam senang nak jumpa ><

has nida said...

pernah cuba join ujibakat tapi sampai kat tempat ujibakat tu patah balik sebab x de confident... argh!!!!

Amirah Diyana said...

Tahniah abang Aman! :D saya pun sebenarnya teringin nak pergi ujibakat lakonan... Tapi, tahun ini exam dan tak tahulah ibu ayah bagi atau tak.. Perasaan nak pergi audition tu dah membuak-buak dah.. Confident pun ada la sikit2.. Spare pun ada.. Haha xD

RahimAim BudakPrihatin said...

Bro AmanWan... wah..menarik perjalanan hidup kau sepanjang tahun 2014..banyak jugak yang aku tak tahu pasal ko...uhuk2..... Btwy.. ujibakat tu masuk ke final??? brapa finalist semuanya? dapat no. brape?

Anonymous said...

Hebat bro...

신민지 said...

aman wan ade insta x? kalau ade nk follow..

Najib Ariyan said...

wahhh Aman... semakin lama semakin hebat kerjaya dia... selamat tahun baru 2015 dan selamat maju jaya atas apa juga yg diusahakan

Anonymous said...

Salam abang.. Nak tanya, kalau berminat nak join shortfilm tu macam mane?

gentleman frog said...

salam,

jom exchange link

http://encikbinjaie.blogspot.com/

Anonymous said...

wah boleh jadi inspirasi xD

Guo Guo said...

guowenhao20150330
new balance
mlb jerseys wholesale
ray ban sunglasses
cheap oakley sunglasses
coach factory outlet
adidas outlet
cheap oakley sunglasses
fitflop sandals
michael kors outlet
air force one shoes
ray-ban sunglasses
oakley sunglasses wholesale
polo ralph lauren
cheap jordans
pandora jewelry
burberry outlet online
prada shoes
michael kors outlet online
oakley sunglasses
nike air max uk
herve leger
louis vuitton outlet uk
pandora jewelry
kate spade
salomon shoes
insanity max 30
adidas shoes
coach outlet store online
michael kors uk
fred perry polo shirts
louis vuitton outlet online
tory burch outlet online
karen millen uk
michael kors outlet
babyliss hair dryer
oakley sunglasses wholesale
lebron james shoes
true religion jeans
air jordan concord
abercrombie

mao qiuyun said...

mcm bags
ray ban sunglasses
louis vuitton outlet
jordan 4
ray ban
coach outlet
instyler ionic styler
rolex watches,rolex watches,swiss watches,watches for men,watches for women,omega watches,replica watches,rolex watches for sale,rolex replica,rolex watch,cartier watches,rolex submariner,fake rolex,rolex replica watches,replica rolex
minnesota vikings jerseys
michael kors factory online, http://www.michaelkorsfactoryoutletonline.com
ray ban sunglasses online
ugg boots, http://www.uggboot.com.co
swarovski uk
converse shoes
boston celtics jersey
true religion jeans
polo ralph lauren outlet
asics running shoes
roshe run men
polo lacoste pas cher
snapback hats
north face jackets
michael kors uk
ray ban uk, http://www.raybansunglass.co.uk
cheap nba jerseys, http://www.nbajerseys.us.com
cheap snapbacks
ralph lauren uk
dansko outlet
oakley sunglasses wholesale, http://www.oakleysunglasseswholesale.in.net
cartier love bracelet
true religion jeans, http://www.truereligionoutletstore.us.com
michael kors outlet store, http://www.michaelkorsoutlet-store.us.com
oakley sunglasses, http://www.oakleysunglassesdiscount.us.com
the north face outlet store
beats headphones
ysl outlet
0815maoqiuyun

Hyabe Ibbe said...

cheap nike shoes
nike outlet store online shopping
timberland outlet
coach wallets
michael kors sale
michael kors sale
red sole shoes christian louboutin
juicy couture
jordan retro 6
polo factory store
gucci outlet
puma shoes
reebok outlet
michael kors handbags
cheap jordan shoes
christian louboutin outlet
cheap converse shoes
michael kors outlet
christian louboutin outlet
lebron james shoes
gucci outlet
supra shoes
coach sunglasses
michael kors handbags
chanel outlet
michael kors outlet
new balance shoes
kobe 8
nike heels
abercrombie kids
20150917hxt

Luân Nguyễn said...

nhadep.com
thiết kế nhà đẹp sang trọng
trang trí nội thất nhà đẹp
thietkenoithat.org
mẫu nhà đẹp 2015
thi cong noi that
thiết kế chung cư
công trình thiết kế nội thất chung cư
thiết kế nội thất văn phòng hiện đại
thiết kế nội thất shop quần áo
thiết kế nội thất biệt thự sang trọng
mau nha dep hien dai
trang trí nội thất nhà phố
oz
nha dep 2016
học nấu ăn ở đâu tốt nhất
cách nấu giò heo giả cầy miền bắc
cách nấu vịt om sấu
cách làm bánh tráng trộn ngon
sườn xào chua ngọt kiểu miền nam
le gia quang cao
cong ty in an gia re
cong ty trang tri noi that
tu van thiet ke noi that gia re

Libin Huang said...

supra shoes
valentino outlet
hermes belt for sale
nfl jersey wholesale
tiffany jewellery
michael kors outlet
true religion jeans
instyler ionic styler
prada handbags
longchamp outlet
michael kors handbags outlet
hermes outlet
swarovski crystal
kobe bryants shoes
michael kors outlet
lebron james shoes
louis vuitton handbags
thomas sabo outlet
cheap nfl jersey
cheap mlb jerseys
rolex uk
michael kors outlet
louis vuitton bags
hermes birkin bag
ralph lauren shirts
michael kors wallet sale
adidas wings
michael kors outlet online
air max 2015
michael kors factory store
kobe shoes
lacoste shirts
ysl outlet
michael kors clearance
kobe bryant shoes

风骚达哥 said...

20160331 junda
michael kors outlet online
asics shoes
ray ban
coach outlet store online
michael kors handbags
cheap ugg boots
levis jeans
nike free runs
adidas trainers
nike air max
nike blazer
fitflops
jordan pas cher
rolex submariner
ray ban outlet
versace shoes
prada handbags
canada goose outlet
michael kors outlet
nike trainers
ray ban sunglasses
louis vuitton pas cher
lululemon outlet
chaussure louboutin
designer handbags
michael kors outlet online
michael kors outlet
polo outlet
timberland outlet
louis vuitton outlet
michael kors handbags
jimmy choo outlet
fitflops
marc jacobs outlet
cartier love bracelet
ghd hair straighteners
hermes belt
michael kors outlet
coach factory outlet
instyler max

柯云 said...

2016-04-19keyun
ralph lauren sale
coach factory outlet online
nfl jerseys
oakley vault
ralph lauren home
rolex watches
jordan concords
abercrombie outlet
cheap nfl jerseys
louis vuitton outlet
polo ralph lauren
michael kors outlet
louis vuitton handbags
burberry handbags
nike store uk
oakley store
oakley sunglasses
ralph lauren outlet
concord 11
louis vuitton purses
copy watches
cheap oakley sunglasses
nike blazers shoes
michael kors outlet
toms shoes
red bottom shoes
cheap oakleys
true religion jeans
adidas uk
coach factory outlet
ray ban sunglasses uk
louis vuitton outlet stores
gucci handbags
tods sale
louis vuitton purses
nike trainers men
nike air max uk
michael kors handbags
timberlands

Hua Cai said...

burberry outlet store
michael kors handbags
ray ban sunglasses
ray ban sunglasses
coach outlet online
oakley sunglasses wholesale
nike air max
ray ban sunglasses
toms shoes
chrome hearts outlet
rolex uk
michael kors clearance
swarovski outlet
burberry sunglasses
michael kors outlet online
michael kors factory outlet
tiffany jewelry
longchamp outlet
swarovski crystal
ralph lauren polo
soccer jerseys wholesale
cheap soccer jerseys
lululemon outlet
adidas outlet
hermes bags
chrome hearts outlet
michael kors factory outlet
omega watches
gucci outlet
mulberry outlet,mulberry handbags outlet
louboutin pas cher
michael kors outlet
beats headphones
police sunglasses for men
mulberry handbags sale
20160608caihuali