Wednesday, January 1, 2014

Sepanjang 2013

Tahun baru 2014.

Wow..serius masa rasa cepat berlalu. Tapi tak bermaksud tak banyak perkara yang dah berlaku. Tahun 2013 sememangnya 1 moment yang agak struggle bagi aku. Tahun aku mengenal diri, baiki diri dan cuba disiplin diri. Yea....part disiplin itu aku masih lemah. Tapi ada banyak juga achievment aku untuk 2013 yang aku banggakan. hehe.

1) 2 buku Lawak Sekolah diterbitkan. Serius aku agak kagum. Walaupun bukan pencapaian terbaik, tapi aku dapat juga push diri untuk siapkan 2 buku dalam tahun 2013. Tahun 2014, aku nak target 3 buku minimum!

2) DVD sulung diterbitkan. Yup! Tak terlintas dalam fikiran aku untuk ada karya dalam bentuk DVD. Walaupun karya DVD sulung ini, aku hanyalah cameo, tapi aku juga pengarahnya dan editornya. Segala penat lelah sangat berbaloi!

3) Bilik dan studio baru. Sampai ke hari ini, aku masih sangat suka dengan bilik baru aku. Aku suka bilik itu dipenuhi rak buku, aku suka ia sejuk, aku suka warna kayu dan warna putih bilik tu, dan aku suka cahaya terang masuk. Bilik ni adalah 1 tempat yang sangat terbaik bagi aku!

4) Aku dapat kakak ipar. Haha, maybe tak lah memberi impak sangat. Tapi bertambahnya 1 lagi ahli keluarga, agak nice juga. Walaupun buat masa sekarang, aku dengan kakak ipar masih awkward lagi, but its ok. Yang penting, tahun 2014 nanti aku jadi pakcik!

5) Jelajah Sekolah Negeri Blink. Yup, aku dah mula menjelajah ke sekolah-sekolah luar negeri seperti Johor dan Pahang. Memang aku sangat enjoy out station 2-3 minggu macam ni. Hangout dengan geng Blink dan setiap hari pergi sekolah. Best walau penat. Tapi snagat berbaloi. ;)

6) Pencapaian paling utama aku ialah.... AKU SUDAH MEMANDU~!!! Yup, aku sangat lah anti pada kereta sebelum ini. Tapi sejak mula drive ke Johor, aku mula ada semangat. Tapi agak rugi bagi aku kerana timing aku suka memandu tak kena. Minyak tengah naikkan. Yup, pokai beb...

Apapun, 2013 adalah tahun yang fun. Dan tahun aku arrange kehidupan aku. Umur pun dah 26. Tahun 2014 ini, aku perlu lebih serius lagi. Aku agak puas dengan pencapaian lalu, tpai aku mahu lagi. Yang paling penting, aku berharap Allah jadikan aku orang beriman dari hari ke hari.

Semoga aku tak terpesong lagi dari ajaran dan kasih sayang-Mu.

Amin.

:)

11 comments:

cEro said...

Wow! A good 2013 for you!
Harap2 2014 bakal jadi yg lebih baik lagi, insyaAllah!

nazha anua said...

good for u..

goodluck bero:-)

Faiz Kapur said...

InsyaAllah

Syaqirah Azmi said...

Terus berusaha !!!!!

Mirwan Choky said...

Good luck for you, Aman!

Guo Guo said...

guowenhao20150330
new balance
mlb jerseys wholesale
ray ban sunglasses
cheap oakley sunglasses
coach factory outlet
adidas outlet
cheap oakley sunglasses
fitflop sandals
michael kors outlet
air force one shoes
ray-ban sunglasses
oakley sunglasses wholesale
polo ralph lauren
cheap jordans
pandora jewelry
burberry outlet online
prada shoes
michael kors outlet online
oakley sunglasses
nike air max uk
herve leger
louis vuitton outlet uk
pandora jewelry
kate spade
salomon shoes
insanity max 30
adidas shoes
coach outlet store online
michael kors uk
fred perry polo shirts
louis vuitton outlet online
tory burch outlet online
karen millen uk
michael kors outlet
babyliss hair dryer
oakley sunglasses wholesale
lebron james shoes
true religion jeans
air jordan concord
abercrombie

mao qiuyun said...

mcm bags
ray ban sunglasses
louis vuitton outlet
jordan 4
ray ban
coach outlet
instyler ionic styler
rolex watches,rolex watches,swiss watches,watches for men,watches for women,omega watches,replica watches,rolex watches for sale,rolex replica,rolex watch,cartier watches,rolex submariner,fake rolex,rolex replica watches,replica rolex
minnesota vikings jerseys
michael kors factory online, http://www.michaelkorsfactoryoutletonline.com
ray ban sunglasses online
ugg boots, http://www.uggboot.com.co
swarovski uk
converse shoes
boston celtics jersey
true religion jeans
polo ralph lauren outlet
asics running shoes
roshe run men
polo lacoste pas cher
snapback hats
north face jackets
michael kors uk
ray ban uk, http://www.raybansunglass.co.uk
cheap nba jerseys, http://www.nbajerseys.us.com
cheap snapbacks
ralph lauren uk
dansko outlet
oakley sunglasses wholesale, http://www.oakleysunglasseswholesale.in.net
cartier love bracelet
true religion jeans, http://www.truereligionoutletstore.us.com
michael kors outlet store, http://www.michaelkorsoutlet-store.us.com
oakley sunglasses, http://www.oakleysunglassesdiscount.us.com
the north face outlet store
beats headphones
ysl outlet
0815maoqiuyun

Jianxiang Huang said...

0817
ugg uk
canada goose jackets
kate spade handbags
denver broncos jerseys
coach outlet canada
nike air huarache,nike huarache,nike huarache sneakers,nike huarache shoes
coach outlet online
mlb jerseys
burberry outlet, http://www.burberryoutletonlinestore.com.co
michael kors outlet, http://www.michaelkorsoutletonlinstore.us.com
north face outlet store
monster beats
ray ban sunglasses outlet,ray ban sunglasses,ray ban,rayban,ray bans,ray ban outlet,ray-ban,raybans,ray ban wayfarer,ray-ban sunglasses,raybans.com,rayban sunglasses,cheap ray ban
barcelona football shirts
north face jackets
lakers jersey
jets jersey
nike store
burberry outlet,burberry outlet online,burberry outlet store,burberry factory outlet,burberry sale,burberry
mulberry outlet
coach outlet online
michael kors outlet
cheap ugg boots, http://www.cheapuggboots.net.co
robert griffin jersey,joe theismann jersey,andre roberts jersey,sonny jurgensen jersey,art monk jersey,bashaud breeland jersey,barry cofield jersey,perry riley jersey,e.j. biggers jersey,duke ihenacho jersey,josh morgan jersey
gucci outlet online
new york knicks jersey
dallas cowboys jersey
knicks jersey
moncler outlet
chelsea football shirts
cheap mlb jerseys
49ers jersey

Luân Nguyễn said...

nhà đẹp
thiết kế nhà đẹp
nội thất nhà đẹp
thiết kế nội thất
nhà đẹp 2015
thiết kế nội thất chung cư
thiết kế nội thất văn phòng
thiết kế nội thất shop
thiết kế nội thất biệt thự
nha dep
trang trí nội thất
oz
nha dep 2016
học nấu ăn ở đâu
cách nấu giò heo giả cầy
vịt om sấu
cách làm bánh tráng trộn
sườn xào chua ngọt
quang cao le gia
in an gia re
trang tri noi that
tu van thiet ke noi that

Hua Cai said...

burberry outlet store
michael kors handbags
ray ban sunglasses
ray ban sunglasses
coach outlet online
oakley sunglasses wholesale
nike air max
ray ban sunglasses
toms shoes
chrome hearts outlet
rolex uk
michael kors clearance
swarovski outlet
burberry sunglasses
michael kors outlet online
michael kors factory outlet
tiffany jewelry
longchamp outlet
swarovski crystal
ralph lauren polo
soccer jerseys wholesale
cheap soccer jerseys
lululemon outlet
adidas outlet
hermes bags
chrome hearts outlet
michael kors factory outlet
omega watches
gucci outlet
mulberry outlet,mulberry handbags outlet
louboutin pas cher
michael kors outlet
beats headphones
police sunglasses for men
mulberry handbags sale
20160608caihuali

Gege Dai said...

nike outlet store
michael kors handbags outlet
oakley sunglasses sale
gucci outlet online
cheap oakley sunglasses
tiffany jewelry
oakley sunglasses wholesale
michael kors outlet online
louis vuitton outlet
canada goose jackets
20170109lck