Saturday, February 2, 2013

Rancangan BlinkTV dan AmanWan~!!

OK. Ada perubahan impian di sini.

Pada awalnya, Aman bayangkan suatu hari nanti, Aman akan jadi seorang pelukis. Bekerja sendirian di rumah. Melukis dalam studio sendiri di rumah. Sambil orang rumah buatkan kopi dan anak kecil bernama Aman Jr kegembiraan memanjat-manjat belakang Aman, sebelum makan pelempang papa dia sebab kaco papa dia kijo! 
*gurau je. Maafkan papa ye.* Ahaks!

But hey, kita rancang dan tuhan yang tentukan segalanya. Kini, Aman di dalam landasan yang betul. Cuma kini landasan Aman naiki ini membawa kepada 1 stesen, 1 destinasi yang lebih meriah lagi. Menjadi seorang filmaker.

Aman memang ada impian untuk jadi filmaker. Tapi oleh sebab kerja sebagai filmaker perlu deal dengan ramai orang, (berbanding kerja melukis yang lone ranger) Aman jadi segan silu untuk cebur diri. Tapi dengan bantuan dari Tuan Pengurus Blink, kini Aman akan memegang tanggungjawab dalam 1 anak syarikat bernama BlinkTV Sdn Bhd (nama cadangan).  InsyaAllah!

Apa yang Aman expect dengan BlinkTV?

Aman expect something BIG! Aman tiada pendidikan formal dalam dunia filem. Sama seperti komik. Aman belajar sendiri. Minat datang sendiri. Dan seperti dunia komik, Aman perlu belajar, belajar dan belajar untuk jadi pro!

Aman expect BlinkTV akan jadi sebesar Disney atau Nickelodeon.

  

Nickelodeon sudah terbitkan banyak animation, TV show dan sitcom yang best untuk kanak-kanak dan remaja. Aman juga penonton yang menyukai Teen Sitcom seperti ini. Aman selalu berharap Malaysia akan hasilkan lebih banyak Teen Sitcom. Contoh Teen Sitcom dari Nickelodeon ialah:


BigTimeRush | Pasal 4 jejaka yang gila-gila tiba2 dilatih menjadi artis boyband bernama BigTimeRush. Habis hancur syarikat rakaman melayan kerenah diorang ni. Sangat kelakar melihat perkembangan karier mereka.


iCarly | Pasal Carly yang merupakan seorang vlogger di website iCarly. Setiap episod dia mencari sumber untuk menghasilkan video yang menjadi menarik buat penonton website iCarly.


 
VicTORIous | Pasal  Tori Vega seorang penyanyi yang bersekolah di Sekolah yang dipenuhi ramai talent2 berbakat. Kiranya pengalaman Tori bersama rakan2 di High School dia.


Kebanyakan sitcom atau drama siri di Malaysia pula di khususkan kepada makcik2 saja. Nasib kita ada 'OhMyEnglish', Keluarga Iskadar, yang antara Aman rasa sitcom terbaik Malaysia sekarang ini. (tak termasuk Pimai2 Tangtu, Spanar Jaya, 2+1 yang sanagt popular era 90-an dulu)

 Apapun, Aman berharap ini lah yang bakal dijadikan inspirasi buat BlinkTV. Menghasilkan lebih banyak Teen Sitcom, series, yang best2, fresh dan yang paling penting yang Allah suka.


AmAmi adalah 1st product sitcom dalam BlinkTV. Walau masih ada kekurangan, Aman jadikan ianya 1 proses pembelajaran. InsyaAllah, akan datang Aman dan BlinkTV akan hasilkan lebih banyak sitcom, filem dan drama yang menarik untuk korang semua.

Wish me luck!!

Oh, bagaimana dengan komik? Komik still on! Komik ialah passion Aman! Even Aman kerja jadi buruh ke, arkitek ke, doktor ke, Aman pasti, Aman masih sukakan komik. Cuma kali ni Aman nak make advantage dengan komik yang Aman lukis. Aman nak lukis komik yang 1 hari nanti, boleh di animasikan untuk tontonan kanak-kanak di channel BlinkTV! Yeah!

Oh, bagaimana pula azam tahun ini nak jadi penulis? Hoho, Aman masih nak jadi penulis! Tapi kini Aman nak berlatih tulis skrip! Aman masih belajar sendiri dengan buku bagaimana cara menulis skrip. Seronok! Tak sabar nak ada koleksi skrip sendiri. Lepas tu, boleh hasilkan shortfilm untuk tontonan di channel BlinkTV! Yeah lagi kau!

Ok lah, Aman cerita semua ni untuk record dan reminder pada diri Aman. Jangan putus asa dan teruskan impian ini kasi tercapai!

BlinkTV, here we go!

^____^

-out-

10 comments:

Ki To said...

Tahniah Aman :) hehehe..... Semoga Impian menjadi kenyataan...

By Ki To

Isha Nur Shisha said...

saye akan selalu sokong Aman ! good luck ! :)

tiqah said...

cool lah aman.. b4 ni selalu je terpk why Malaysia ni byk drama2 yg kompleks. pasal cinta3. bisnes3. takut bila anak2 kecil tgk jd didikan pulak .. Seriously aman. kalau u btl2 succeed dgn impian ni.. at least BlinkTV boleh didik minda anak2 dari kecil utk jd lbh baik dri apa yg ada skrg.. Go for it ok :)
P/s : sorry sbb komen panjang.. hehe

◕ D Y S H A S A H H I R ◕ said...

gud luck.. kalau ada cita2 n usaha insyallah pasti berjaya

razzwey razz said...

berusaha!!!!!

oakleyses said...

oakley sunglasses cheap, louboutin shoes, polo ralph lauren, air max, chanel handbags, burberry outlet, longchamp handbags, louis vuitton outlet, air max, prada handbags, christian louboutin, tiffany and co, louis vuitton outlet, polo ralph lauren outlet, coach factory outlet, nike free, coach purses, louboutin, michael kors outlet, louis vuitton handbags, kate spade outlet, oakley sunglasses, coach outlet store online, michael kors outlet, burberry outlet, longchamp outlet, gucci outlet, michael kors outlet, oakley sunglasses, true religion jeans, coach outlet, jordan shoes, louis vuitton, louis vuitton outlet stores, ray ban sunglasses, prada outlet, ray ban sunglasses, tory burch outlet, louboutin outlet, michael kors outlet, tiffany and co, longchamp handbags, nike shoes, kate spade handbags, true religion jeans, michael kors outlet, michael kors outlet

oakleyses said...

nike free pas cher, sac louis vuitton, nike roshe, polo lacoste, nike trainers, sac longchamp, north face, ray ban sunglasses, air force, new balance pas cher, hollister, michael kors, polo ralph lauren, air max pas cher, louboutin, air jordan, sac louis vuitton, sac burberry, hollister, converse pas cher, nike roshe run, air max, ralph lauren, louis vuitton, sac hermes, michael kors pas cher, michael kors, barbour, ray ban pas cher, lululemon, nike huarache, vanessa bruno, air max, north face, nike blazer, louis vuitton uk, vans pas cher, mulberry, nike air max, longchamp, abercrombie and fitch, timberland, true religion outlet, oakley pas cher, hogan outlet, nike free, nike tn, sac guess, true religion outlet

oakleyses said...

canada goose outlet, mcm handbags, ugg boots, abercrombie and fitch, soccer jerseys, canada goose, ugg boots, north face jackets, babyliss pro, north face outlet, uggs outlet, canada goose uk, ugg pas cher, marc jacobs, giuseppe zanotti, rolex watches, soccer shoes, reebok outlet, ferragamo shoes, canada goose jackets, insanity workout, asics running shoes, bottega veneta, lululemon outlet, uggs, celine handbags, hollister, nike roshe run, nfl jerseys, chi flat iron, canada goose, jimmy choo outlet, ugg australia, canada goose, longchamp, instyler, vans shoes, mont blanc, ugg boots, p90x, wedding dresses, birkin bag, ugg, new balance shoes, valentino shoes, ghd, moncler, mac cosmetics, beats by dre, herve leger

oakleyses said...

pandora jewelry, moncler, moncler, supra shoes, hollister, karen millen, parajumpers, oakley, moncler, moncler, thomas sabo, ugg, air max, swarovski crystal, ralph lauren, converse shoes, moncler, baseball bats, ray ban, ugg, wedding dresses, toms shoes, gucci, canada goose, juicy couture outlet, lancel, swarovski, louboutin, timberland boots, louis vuitton, rolex watches, pandora charms, converse, air max, vans, moncler outlet, pandora charms, links of london, coach outlet store online, iphone 6 cases, hollister clothing store, canada goose, juicy couture outlet, montre homme, hollister

mao qiuyun said...

mcm bags
ray ban sunglasses
louis vuitton outlet
jordan 4
ray ban
coach outlet
instyler ionic styler
rolex watches,rolex watches,swiss watches,watches for men,watches for women,omega watches,replica watches,rolex watches for sale,rolex replica,rolex watch,cartier watches,rolex submariner,fake rolex,rolex replica watches,replica rolex
minnesota vikings jerseys
michael kors factory online, http://www.michaelkorsfactoryoutletonline.com
ray ban sunglasses online
ugg boots, http://www.uggboot.com.co
swarovski uk
converse shoes
boston celtics jersey
true religion jeans
polo ralph lauren outlet
asics running shoes
roshe run men
polo lacoste pas cher
snapback hats
north face jackets
michael kors uk
ray ban uk, http://www.raybansunglass.co.uk
cheap nba jerseys, http://www.nbajerseys.us.com
cheap snapbacks
ralph lauren uk
dansko outlet
oakley sunglasses wholesale, http://www.oakleysunglasseswholesale.in.net
cartier love bracelet
true religion jeans, http://www.truereligionoutletstore.us.com
michael kors outlet store, http://www.michaelkorsoutlet-store.us.com
oakley sunglasses, http://www.oakleysunglassesdiscount.us.com
the north face outlet store
beats headphones
ysl outlet
0815maoqiuyun