Tuesday, February 5, 2013

Filmaker Bila Berangan

Aman tak pernah terfikir jalan karier Aman akan ke arah filmaking.

Oleh sebab itu, Aman tak pernah membayangkan perasaan Aman terhadap karier ini. Seperti yang Aman pernah cerita, minat terhadap filmaking muncul pada tahun 2008. Ianya sangat baru.

Kalau dulu, Aman pernah bayangkan, perasaan memegang komik sulung yang pertama. Aman sangkakan Aman akan menangis teresak-esak, tetapi bila Lawak Sekolah terbit, perasaan emosional yang pelik pula berlaku. Haha!

Ok lah, Aman buat entry ni selepas Aman terjumpa 1 video ni. Video ini ialah video reaksi sebuah grup pemuzik independent yang bernama A Great Big World, terhadap lagu original mereka yang dinyanyikan kembali di dalam sebuah rancangan TV Muzikal yang paling top masa kini iaitu, GLEE.

 

Reaksi mereka terhadap lagu tersebut sangat mengharukan. Wajah mereka yang sangat bangga kerana karya mereka dihargai sehingga dimasukkan ke dalam rancangan yang popular tu.

Saat ni la Aman terbayang, apa agaknya reaksi Aman, bila karya filem Aman masuk panggung..??

Ok2, itu terlalu jauh berangan.

Tapi, hey, dream big orang kata. Apa salahkan? Bila dah masuk wayang, mesti akan masuk TV dan akhbar (sebab iklan). Dan akan nampak DVD terjual kat kedai2 DVD. Dan nampak link download illegal kat tenet.. (PANASSSS~!!)

Apapun, ini lah yang Aman nak citer..

Suatu hari nanti, Aman akan hasilkan filem untuk ditayang di setiap panggung wayang seluruh Malaysia. Masa tu korang sokong ek. Jangan beli cetak rompak, dan jangan download illegal! Kang ada gua unfriend! :p

-out-

4 comments:

Sya_Merpati Putih 88 said...

chaiyokk aman...:)
smoga segala impain awak ankan menjadi kenyataan..
btw, awk mmg ade bakat,
so tak mustahil untuk awak capai impian awak tu..
yg penting usaha dan doa..
Good Luck!(^___^)

oakleyses said...

oakley sunglasses cheap, louboutin shoes, polo ralph lauren, air max, chanel handbags, burberry outlet, longchamp handbags, louis vuitton outlet, air max, prada handbags, christian louboutin, tiffany and co, louis vuitton outlet, polo ralph lauren outlet, coach factory outlet, nike free, coach purses, louboutin, michael kors outlet, louis vuitton handbags, kate spade outlet, oakley sunglasses, coach outlet store online, michael kors outlet, burberry outlet, longchamp outlet, gucci outlet, michael kors outlet, oakley sunglasses, true religion jeans, coach outlet, jordan shoes, louis vuitton, louis vuitton outlet stores, ray ban sunglasses, prada outlet, ray ban sunglasses, tory burch outlet, louboutin outlet, michael kors outlet, tiffany and co, longchamp handbags, nike shoes, kate spade handbags, true religion jeans, michael kors outlet, michael kors outlet

oakleyses said...

nike free pas cher, sac louis vuitton, nike roshe, polo lacoste, nike trainers, sac longchamp, north face, ray ban sunglasses, air force, new balance pas cher, hollister, michael kors, polo ralph lauren, air max pas cher, louboutin, air jordan, sac louis vuitton, sac burberry, hollister, converse pas cher, nike roshe run, air max, ralph lauren, louis vuitton, sac hermes, michael kors pas cher, michael kors, barbour, ray ban pas cher, lululemon, nike huarache, vanessa bruno, air max, north face, nike blazer, louis vuitton uk, vans pas cher, mulberry, nike air max, longchamp, abercrombie and fitch, timberland, true religion outlet, oakley pas cher, hogan outlet, nike free, nike tn, sac guess, true religion outlet

oakleyses said...

canada goose outlet, mcm handbags, ugg boots, abercrombie and fitch, soccer jerseys, canada goose, ugg boots, north face jackets, babyliss pro, north face outlet, uggs outlet, canada goose uk, ugg pas cher, marc jacobs, giuseppe zanotti, rolex watches, soccer shoes, reebok outlet, ferragamo shoes, canada goose jackets, insanity workout, asics running shoes, bottega veneta, lululemon outlet, uggs, celine handbags, hollister, nike roshe run, nfl jerseys, chi flat iron, canada goose, jimmy choo outlet, ugg australia, canada goose, longchamp, instyler, vans shoes, mont blanc, ugg boots, p90x, wedding dresses, birkin bag, ugg, new balance shoes, valentino shoes, ghd, moncler, mac cosmetics, beats by dre, herve leger