Wednesday, January 16, 2013

Perjalanan Kini Bermula!

Hari ini Aman ada meeting bersama Bos BlinkBook. Dan kami berbincang tentang perancangan masa depan. Ianya sangat mendebarkan dan pada sama sangat menerujakan. Aman sekarang sedang di chapter terakhir Lawak Sekolah #2. Aman memang ambil banyak masa siapkan Lawak Sekolah ni, tapi selepas je siap dalam minggu ini, Aman akan terus dengan buku ketiga. Idea semua sudah ada. InsyaAllah.

Apapun, berbalik pada perancangan Aman untuk masa depan. Apa yang Aman tahu, Aman akan kearah bidang video dan rakaman berbanding komik. Dan tahun ini adalah tahun percubaan Aman. Kena lakukan yang terbaik!

Mujurlah awal-awal dulu Aman dah letak nama blog ini, Comics&Career. Jadi, Aman masih tak lari dengan tema blog ini. Aman sebolahnya tak mahu blog ini dicemari dengan entry2 yang biasa-biasa. Sebab tujuan blog ini ialah untuk memberikan inspirasi.

Ketika di entry pertama, Aman hanyalah seorang pelajar universiti yang suka melukis saja. Tiada apa-apa pencapaian. Dan sedikit demi sedikit pembaca boleh melihat peluang dan percubaan Aman mendekatkan diri dalam industri. Ini yang Aman cuba sampaikan dengan blog ni.

Tahun ini ialah tahun bermulanya tahun yang bakal sibuk. Lebih sibuk dari sebelum ini. Dengan beberapa tanggungjawab dan tugasan, Aman pada mulanya ragu akan kemampuan. Tapi Aman melihat contoh2 mereka yang berjaya. Kerja keras itu ada. Persiapan itu perlu. Keyakinan itu wajib!

Mungkin sekarang Aman banyak kurang berFacebook, Twitter, mahupun Vlog. Tapi blog ini Aman pastinya mahu aktif. Tahun ini akan ada banyak cerita. Tahun ini akan banyak perkara terjadi. dan tahun ini baru permulaannya.

Bismillah~

9 comments:

boni kacak said...

aku sentiasa support ko bro :)

jejari kucing said...

wahhhh :)

Isha Nur Shisha said...

in shaa Allah , aman boleh berjaya dgn usaha yg gigih. jgn lupa untuk berdoa kepada Allah. sesungguhnya Allah Maha Besar dan dialah yg menentukan segala-galanya. \(*^.^)/

Aman Wan said...

tERIMA KASIH! Yup2, segalanya ketentuan Allah. Dia yang Maha tau apa yang terbaik buat hamba2 Nya. :D Semoga kita hidup dengan cita2 yang diredhai Allah. :D

oakleyses said...

oakley sunglasses cheap, louboutin shoes, polo ralph lauren, air max, chanel handbags, burberry outlet, longchamp handbags, louis vuitton outlet, air max, prada handbags, christian louboutin, tiffany and co, louis vuitton outlet, polo ralph lauren outlet, coach factory outlet, nike free, coach purses, louboutin, michael kors outlet, louis vuitton handbags, kate spade outlet, oakley sunglasses, coach outlet store online, michael kors outlet, burberry outlet, longchamp outlet, gucci outlet, michael kors outlet, oakley sunglasses, true religion jeans, coach outlet, jordan shoes, louis vuitton, louis vuitton outlet stores, ray ban sunglasses, prada outlet, ray ban sunglasses, tory burch outlet, louboutin outlet, michael kors outlet, tiffany and co, longchamp handbags, nike shoes, kate spade handbags, true religion jeans, michael kors outlet, michael kors outlet

oakleyses said...

nike free pas cher, sac louis vuitton, nike roshe, polo lacoste, nike trainers, sac longchamp, north face, ray ban sunglasses, air force, new balance pas cher, hollister, michael kors, polo ralph lauren, air max pas cher, louboutin, air jordan, sac louis vuitton, sac burberry, hollister, converse pas cher, nike roshe run, air max, ralph lauren, louis vuitton, sac hermes, michael kors pas cher, michael kors, barbour, ray ban pas cher, lululemon, nike huarache, vanessa bruno, air max, north face, nike blazer, louis vuitton uk, vans pas cher, mulberry, nike air max, longchamp, abercrombie and fitch, timberland, true religion outlet, oakley pas cher, hogan outlet, nike free, nike tn, sac guess, true religion outlet

oakleyses said...

canada goose outlet, mcm handbags, ugg boots, abercrombie and fitch, soccer jerseys, canada goose, ugg boots, north face jackets, babyliss pro, north face outlet, uggs outlet, canada goose uk, ugg pas cher, marc jacobs, giuseppe zanotti, rolex watches, soccer shoes, reebok outlet, ferragamo shoes, canada goose jackets, insanity workout, asics running shoes, bottega veneta, lululemon outlet, uggs, celine handbags, hollister, nike roshe run, nfl jerseys, chi flat iron, canada goose, jimmy choo outlet, ugg australia, canada goose, longchamp, instyler, vans shoes, mont blanc, ugg boots, p90x, wedding dresses, birkin bag, ugg, new balance shoes, valentino shoes, ghd, moncler, mac cosmetics, beats by dre, herve leger

oakleyses said...

pandora jewelry, moncler, moncler, supra shoes, hollister, karen millen, parajumpers, oakley, moncler, moncler, thomas sabo, ugg, air max, swarovski crystal, ralph lauren, converse shoes, moncler, baseball bats, ray ban, ugg, wedding dresses, toms shoes, gucci, canada goose, juicy couture outlet, lancel, swarovski, louboutin, timberland boots, louis vuitton, rolex watches, pandora charms, converse, air max, vans, moncler outlet, pandora charms, links of london, coach outlet store online, iphone 6 cases, hollister clothing store, canada goose, juicy couture outlet, montre homme, hollister

chenmeinv0 said...

nike huarache ultra
polo ralph lauren outlet
louboutin outlet
nike air max 90
christian louboutin shoes
ed hardy clothing
nike air max 95
michael kors handbags
ray ban clubmaster
timberland boots uk
hzx20170308