Tuesday, January 29, 2013

Januari yang Macam-Macam!

Banyak perkara yang berlaku dalam bulan januari ni. Tapi Aman je yang tiada masa untuk update blog. Huhu. Apapun, ini ialah sedikit highlight, perkara penting yang sudah berlaku.


1) Program Jelajah Sekolah
Kali ini, Aman secara official sudah join Program Jelajah Sekolah yang dianjurkan oleh BlinkBook. Sebelum ini, Aman hanya tumpang menyibuk saja ketika Kak AinMaisarah buat program jelajah. Tapi kini, Aman dan penulis2 Blink sudah ditugaskan untuk officially jelajah sekolah. (siap dah ada banner tu! Weee!) Apapun, minggu depan, kami akan ada latihan speech di depan 90 orang pelajar. (Gerun sih!) Jadi kena pastikan apa yang perlu dicakap dan bagaimana nak tarik perhatian mereka. Hoho!


2) Websiri AMAMI
Sesiapa yang follow fb Aman, pasti dah tau tentang kewujudan websiri yang Aman tengah usahakan ni, bertajuk AMAMI~!! Websiri ini sudah masuk episod 3. Ia sepatutnya ditayangkan pada hari jumaat setiap 2 minggu. Tapi oleh sebab masalah teknikal, Aman yang sedang busy, Am dan Ami yang sedang fokus pada pelajaran, Episod 4 agak tertunda sikit. Tapi insyaAllah, sekarang ni Aman dah siap kerja dan akan mula fokus kepada AMAMI. So, pada yang kecewa, jangan kecewa lagi ya! AMAMI akan kembali semula!!


3) Lawak Sekolah buku KEDUA~!!
Ahhh..Aman tahu! Aman tahu! Setahun adalah masa yang sangat panjang untuk sambungan sesebuah buku. Tapi apapun, penantian sudah tamat! Nomik Lawak Sekolah #2 sudah siap!! Sekarang sedang dalam proses editing. Aman jamin, buku kedua ini lebih lawak dari buku pertama. Setahun masa yang diambil itu untuk naikkan kualiti tahu! (alasan) Apapun, Aman tak mahu peminat Lawak Sekolah (ada ke..hik3) tertunggu2 lagi. Sekarang ni, Aman sudah mula merangka cerita untuk buku ketiga. Harapannya, tahun 2013, Aman dapat produce at least 3 buku! Yoshh!!


4) LabuBula tamat??
Yup, selain Lawak Sekolah, Aman juga ada melukis untuk majalah G3 yang bertajuk LabuBula. Kalau sesiapa yang follow, nampaknya komik LabuBula sudah agak draggy. Editor juga sudah tertanya bila komik ini akan habis. Aman juga tertanya gak. ;p Sekarang Aman sedang tamatkan komik ini. Jadi minta maaf kepada peminat (ada juga ke??) LabuBula yang sentiasa follow karya ini. Komik ini akan tamat. TAPI!! Akan diganti dengan komik baru yang lebih segar! Nantikan k! Yeah!!


5) Jadi Penulis...EH??
Sekarang ni Aman semakin obses beli buku daripada biasa. Aman baca banyak juga buku-buku English dan Malay. Semuanya novel2 Young Adult. Aman ada keazaman juga untuk menulis novel. Sekarang sedang reka cerita dalam kepala dan buku nota. InsyaAllah, dalam tahun ini, akan dipropose pada mereka yang berkenaan. Aman akan update perjalanan karier penulisan nanti di sini. Doakan Aman fokus ya!


Setakat ini je yang Aman boleh kongsi. Nantikan update terbaru pasal Aman ya! Thanks sebab korang sudi membaca dan ikuti perkembangan Aman. Love yah!!

-out-

12 comments:

razzwey razz said...

good luck Aman!!! berusaha!!!

~ummu farhan~ said...

bila aman nak buat vlog lain? ternanti2 la... :)

Isha Nur Shisha said...

buat la jelajah sekolah kat terengganu. kat sekolah saye. please... :)

Husna Adnan said...

Go Go Go, Aman Wan!

nazha anua said...

moga berjaya saudara aman!

Aman Wan said...

Terima Kasih semua~!! Aman doakan korang semua mencapai impian korang juga! :D :D

Anonymous said...

good luck aman wan!
saya pun tgh berjinak-jinak dlm bidang penulisan sementara tunggu result spm kuar.x sbr nk htr novel sye :D

oakleyses said...

oakley sunglasses cheap, louboutin shoes, polo ralph lauren, air max, chanel handbags, burberry outlet, longchamp handbags, louis vuitton outlet, air max, prada handbags, christian louboutin, tiffany and co, louis vuitton outlet, polo ralph lauren outlet, coach factory outlet, nike free, coach purses, louboutin, michael kors outlet, louis vuitton handbags, kate spade outlet, oakley sunglasses, coach outlet store online, michael kors outlet, burberry outlet, longchamp outlet, gucci outlet, michael kors outlet, oakley sunglasses, true religion jeans, coach outlet, jordan shoes, louis vuitton, louis vuitton outlet stores, ray ban sunglasses, prada outlet, ray ban sunglasses, tory burch outlet, louboutin outlet, michael kors outlet, tiffany and co, longchamp handbags, nike shoes, kate spade handbags, true religion jeans, michael kors outlet, michael kors outlet

oakleyses said...

nike free pas cher, sac louis vuitton, nike roshe, polo lacoste, nike trainers, sac longchamp, north face, ray ban sunglasses, air force, new balance pas cher, hollister, michael kors, polo ralph lauren, air max pas cher, louboutin, air jordan, sac louis vuitton, sac burberry, hollister, converse pas cher, nike roshe run, air max, ralph lauren, louis vuitton, sac hermes, michael kors pas cher, michael kors, barbour, ray ban pas cher, lululemon, nike huarache, vanessa bruno, air max, north face, nike blazer, louis vuitton uk, vans pas cher, mulberry, nike air max, longchamp, abercrombie and fitch, timberland, true religion outlet, oakley pas cher, hogan outlet, nike free, nike tn, sac guess, true religion outlet

oakleyses said...

canada goose outlet, mcm handbags, ugg boots, abercrombie and fitch, soccer jerseys, canada goose, ugg boots, north face jackets, babyliss pro, north face outlet, uggs outlet, canada goose uk, ugg pas cher, marc jacobs, giuseppe zanotti, rolex watches, soccer shoes, reebok outlet, ferragamo shoes, canada goose jackets, insanity workout, asics running shoes, bottega veneta, lululemon outlet, uggs, celine handbags, hollister, nike roshe run, nfl jerseys, chi flat iron, canada goose, jimmy choo outlet, ugg australia, canada goose, longchamp, instyler, vans shoes, mont blanc, ugg boots, p90x, wedding dresses, birkin bag, ugg, new balance shoes, valentino shoes, ghd, moncler, mac cosmetics, beats by dre, herve leger

oakleyses said...

pandora jewelry, moncler, moncler, supra shoes, hollister, karen millen, parajumpers, oakley, moncler, moncler, thomas sabo, ugg, air max, swarovski crystal, ralph lauren, converse shoes, moncler, baseball bats, ray ban, ugg, wedding dresses, toms shoes, gucci, canada goose, juicy couture outlet, lancel, swarovski, louboutin, timberland boots, louis vuitton, rolex watches, pandora charms, converse, air max, vans, moncler outlet, pandora charms, links of london, coach outlet store online, iphone 6 cases, hollister clothing store, canada goose, juicy couture outlet, montre homme, hollister

Hua Cai said...

swarovski jewelry
kate spade outlet
fitflop sale
louis vuitton bags cheap
lululemon outlet
gucci outlet online
nike blazer pas cher
ray-ban sunglasses
nike huarache
kate spade handbags
michael kors outlet store
prada outlet
nike huarache
oakley sunglasses
louis vuitton bags
mont blanc outlet
lululemon outlet online
ferragamo shoes
louis vuitton sunglasses for women
mulberry uk
cheap mlb jerseys
thomas sabo outlet
coach outlet
ralph lauren outlet
prada handbags
cheap football shirts
christian louboutin outlet
ray ban sunglasses
true religion outlet
cheap ray ban sunglasses
ralph lauren uk
tiffany outlet
timberland shoes
ralph lauren uk
tiffany jewellery
20160608caihuali