Monday, January 7, 2013

4 Azam Penting 2013~!!

Maybe agak lambat untuk aman buat entry ni. Tapi aman perlu juga. So, ini ialah entry pertama untuk tahun baru 2013~!!

Apapun, kalau dah masuk tahun baru, semua orang nak citer pasal azam baru. Ada yang azam lama tak tercapai, tapi nak buat lagi azam. Ada orang pertikai, kenapa mesti tunggu tahun baru nak buat azam?? Tapi bagi aman, ok per? Sebab tarikh hari 1 bulan 1 semestinya tarikh yang cantik untuk mulakan sesuatu yg baru kan? ^__^

Ok la. Azam aman tahun 2012 sebenarnya dah tercapai. Dulu target sikit je.

Azam 2012 dulu:
1- Nak ada komik solo sendiri. (done! Lawak Sekolah wujud!)
2- Nak hasil shortfilm. (done! Belasah punya budak, Langgar, dan Tunjuk 2 jari)

Dan sekarang, azam untuk tahun 2013. Aman nak buat sumthin yang totally new. Dan ini lebih kepada misi sebenarnya.

Azam 2013

1- Hasilkan novel. Aman nak try jadi noveli. Aman ada cerita yang nak sampaikan. Tapi untuk melukis komik akan memakan masa yang sangat panjang. Lagipun, siri Lawak Sekolah menjadi keutamaan. So, cerita2 yang aman ada sekarang, aman akan cuba taip sebagai novel. Susah ni!

2- Vlogging dengan kerap. Bila aman tengok balik channel AmanWan. Tahun lepas, aman hanya uplod 6 video saja. Pehhh...sikit gila! So, tahun ini, aman akan kembali untuk mulakan vlogging. Sebab utama aman stop vlog sebab aman terlalu busy dengan kerja. Dan kali ini, vlog aman maybe simple tapi still entertaining.

3- Produce shortfilm panjang. Dah nama shortfilm, tapi nak panjang plak. haha. Maksud aman, kebiasaannya, aman buat shortfilm dalam 3-5 minit saja. Kali ini aman nak produce 1 shortfilm yang lebih 15 minit. Yang lebih bermakna. At least 1 pun jadi. Banyak kerja ni!

4- Berguru. Yup, tahun 2013 ni, aman juga mahu timba banyak ilmu terutama dalam bidang perfileman. Aman mahu serius untuk preparation yang telah disediakan untuk aman daripada BlinkTV. So, hope aman akan berjaya dapat ilmu sebanyak mungkin.

Ok, ini je azam aman. Tak banyak, tak sikit, tapi masih lagi perlukan kerja yang keras! Dan tentunya juga, azam yang paling tinggi, ialah menjadi insan yang lebih baik daripada tahun lepas. Semakin tua ni, semakin lah kita kena dekatkan diri dengan tuhan. InsyaAllah.

-out-

17 comments:

razzwey razz said...

Yosh!!!! Aku akan sentiasa menyokong 200%. Team Penyamun juga menyokong!!!! Semoga berjaya!!!

Selo said...

Go Aman Go! :P

Icaa! said...

In Shaa Allah, awak boleh. Bagusnya azam 2012 yang dah tercapai tu.

Anonymous said...

Pakcik sontiaso menyokong ekau.. Hidup abang tombam!

yang bonar pakcik tam-tam

AZLINA HAPIP ! said...

AMAN buat vlogging byk2..bru best... :)

boni kacak said...

aku yakin kau mampu.. aman wan boleh!!! chai yo chai yo!!

Isha Nur Shisha said...

sye akan selalu sokong Aman. go go go ~ u can do it !

Anonymous said...

wish the best for u :)

rafiq research said...

Pasti Boleh!

Anonymous said...

Tahniah Aman!

Eina Sakinah said...

insyaAllah Aman boleh buat semua tu... go aman go! :)

oakleyses said...

oakley sunglasses cheap, louboutin shoes, polo ralph lauren, air max, chanel handbags, burberry outlet, longchamp handbags, louis vuitton outlet, air max, prada handbags, christian louboutin, tiffany and co, louis vuitton outlet, polo ralph lauren outlet, coach factory outlet, nike free, coach purses, louboutin, michael kors outlet, louis vuitton handbags, kate spade outlet, oakley sunglasses, coach outlet store online, michael kors outlet, burberry outlet, longchamp outlet, gucci outlet, michael kors outlet, oakley sunglasses, true religion jeans, coach outlet, jordan shoes, louis vuitton, louis vuitton outlet stores, ray ban sunglasses, prada outlet, ray ban sunglasses, tory burch outlet, louboutin outlet, michael kors outlet, tiffany and co, longchamp handbags, nike shoes, kate spade handbags, true religion jeans, michael kors outlet, michael kors outlet

oakleyses said...

nike free pas cher, sac louis vuitton, nike roshe, polo lacoste, nike trainers, sac longchamp, north face, ray ban sunglasses, air force, new balance pas cher, hollister, michael kors, polo ralph lauren, air max pas cher, louboutin, air jordan, sac louis vuitton, sac burberry, hollister, converse pas cher, nike roshe run, air max, ralph lauren, louis vuitton, sac hermes, michael kors pas cher, michael kors, barbour, ray ban pas cher, lululemon, nike huarache, vanessa bruno, air max, north face, nike blazer, louis vuitton uk, vans pas cher, mulberry, nike air max, longchamp, abercrombie and fitch, timberland, true religion outlet, oakley pas cher, hogan outlet, nike free, nike tn, sac guess, true religion outlet

oakleyses said...

canada goose outlet, mcm handbags, ugg boots, abercrombie and fitch, soccer jerseys, canada goose, ugg boots, north face jackets, babyliss pro, north face outlet, uggs outlet, canada goose uk, ugg pas cher, marc jacobs, giuseppe zanotti, rolex watches, soccer shoes, reebok outlet, ferragamo shoes, canada goose jackets, insanity workout, asics running shoes, bottega veneta, lululemon outlet, uggs, celine handbags, hollister, nike roshe run, nfl jerseys, chi flat iron, canada goose, jimmy choo outlet, ugg australia, canada goose, longchamp, instyler, vans shoes, mont blanc, ugg boots, p90x, wedding dresses, birkin bag, ugg, new balance shoes, valentino shoes, ghd, moncler, mac cosmetics, beats by dre, herve leger

oakleyses said...

pandora jewelry, moncler, moncler, supra shoes, hollister, karen millen, parajumpers, oakley, moncler, moncler, thomas sabo, ugg, air max, swarovski crystal, ralph lauren, converse shoes, moncler, baseball bats, ray ban, ugg, wedding dresses, toms shoes, gucci, canada goose, juicy couture outlet, lancel, swarovski, louboutin, timberland boots, louis vuitton, rolex watches, pandora charms, converse, air max, vans, moncler outlet, pandora charms, links of london, coach outlet store online, iphone 6 cases, hollister clothing store, canada goose, juicy couture outlet, montre homme, hollister

mao qiuyun said...

mcm bags
ray ban sunglasses
louis vuitton outlet
jordan 4
ray ban
coach outlet
instyler ionic styler
rolex watches,rolex watches,swiss watches,watches for men,watches for women,omega watches,replica watches,rolex watches for sale,rolex replica,rolex watch,cartier watches,rolex submariner,fake rolex,rolex replica watches,replica rolex
minnesota vikings jerseys
michael kors factory online, http://www.michaelkorsfactoryoutletonline.com
ray ban sunglasses online
ugg boots, http://www.uggboot.com.co
swarovski uk
converse shoes
boston celtics jersey
true religion jeans
polo ralph lauren outlet
asics running shoes
roshe run men
polo lacoste pas cher
snapback hats
north face jackets
michael kors uk
ray ban uk, http://www.raybansunglass.co.uk
cheap nba jerseys, http://www.nbajerseys.us.com
cheap snapbacks
ralph lauren uk
dansko outlet
oakley sunglasses wholesale, http://www.oakleysunglasseswholesale.in.net
cartier love bracelet
true religion jeans, http://www.truereligionoutletstore.us.com
michael kors outlet store, http://www.michaelkorsoutlet-store.us.com
oakley sunglasses, http://www.oakleysunglassesdiscount.us.com
the north face outlet store
beats headphones
ysl outlet
0815maoqiuyun

happy 123 said...

michael kors outlet store
kobe sneakers
adidas nmd runner
Kanye West shoes
nike polo shirts
michael kors outlet online
yeezy boost 350
dior sunglasses
yeezy shoes
yeezy boost 350 v2