Thursday, December 27, 2012

Inspirasi Baru: Chris Colfer

Btw, minat dalam pelbagai kerja seni membuatkan Aman kadang-kadang dalam dilema. Yang mana patut Aman pilih? Filmaking? Comic? Acting? atau yang terbaru, Writing?

Kadang-kadang, nak jadi semua sekali serentak rasanya agak mustahil. Aman sukakan semua ini. Tapi for some reason, kadang-kadang terasa agak sesak juga jadual bila terlibat dalam semua perkara dalam satu masa. Sehinggalah Aman temui 1 lagi inspirasi baru.

Chris Colfer. Yup, maybe ada ramai antara korang kenal siapa ini, dia adalah pelakon (agak utama) dalam series Glee. (Ya, aku tengok Glee. So what?) Dia seorang actor yang sangat berbakat. Dan juga punyai suara yang sangat powerfull! Tapi, Aman bukan nak cerita pasal Glee. Tapi nak cerita pasal Chris Colfer ni. Dia seorang yang sangat busy dengan dunia lakonan dan music dan tup tup tup...



Dia terbitkan buku kanak-kanak.

Whoahh! Cool! Dia ada masa untuk tulis buku juga dalam sibuk-sibuk. Menarik. Buku pertama dia ialah Land of Stories. Aman tak baca lagi, sebab buku ni cerita pasal dunia fairy tales seperti Cinderalle, Snow White semua tu (buku kanak-kanak katakan). Apapun, ini dah cukup buat Aman sikit kagum sebenarnya... Kemudian, tak lama selepas tu.. tup tup tup..

Dia keluarkan MOVIE??? Struck by Lightning. Dalam ni Chris Colfer jadi lead role, writer dan juga producer. Dan selepas tamat je penggambaran, oleh sebab dia sayangkan watak2 dalam filem sulung dia ni, dia adaptasikan filem ini ke bentuk buku! Ok, ini melampau! Sekarang, dia berlakon dalam series yang paling populor, Glee; hasilkan music album  bersama Glee cast; terbitkan 1 buku kanak-kanak; tulis skrip movie; dan sebuah lagi novel young adult..... Ohyea, dan dia baru berusia 22 tahun....

Ini sangat cool!!!

Aman sudah baca novel Struck by Lightning. Sebelum ini, Aman pernah tengok beberapa interview terhadap Chris Colfer dan Aman agak yakin yang dia punyai nilai humor yang spontan dan best. Sebab jawapan interview dia agak laak dan menarik. Dan Aman tepat! Struck by Lightning sememangnya lawak!! Best!! Walaupun movie wujud dulu, tapi Aman lebih prefer buku. Sebab dalam buku lebih banyak penambahan scene yang lawak dan detail daripada movie.

Apapun, dia menjadi 1 inspirasi baru la buat Aman sebagai seorang penulis. Sebelum ni, Aman juga ada terinspirasi dnegan penulis2 fav Aman (klik link ini) dan nampaknya kini bertambah lagi seorang dalam list! Yeahh!!!

AmanWan! Berusahalah!! 2013 akan lebih mencabar!!!

Yosh!! ^____^

Ah,peduli apa aku Chris Colfer gay. Aku bukan bapak dia


Aman terjumpa interview session ini. Best! Kenali Chris Colferdan gerak kerja dia. Peace!



-out-

16 comments:

razzwey said...

Chaiyok! Chaiyok! Aku akan terus support ko... Yukenduit!

Nur-Azam Shahdan said...

aman ko boleh je jadi mcm chris colfer tu! you got the talents ape?? good luck!

tyra lee said...

yeah.. berusaha utk tahun akan dtg! :D

Isha Nur Shisha said...

aman the best ! good luck,okay.. :)

art zam said...

Mohon updatenya selalu ya Aman..'Plop'

boni kacak said...

aku percaya ko mampu jadi sehebat dia bro :)

Hasif Rayyan said...

Hehe. Samalah Aman. Aku pun ada dilema ugak. Sekarang dah jadi 'trainee novelist', dalam masa yang sama, aku teringin nak jadi penyanyi ugak. 'Singing novelist' katakan. Haha!

Apa2pun, kalau ko usaha, pasti boleh. Insya-Allah :)

Anonymous said...

http://site.ru - [url=http://site.ru]site[/url] site
site

Eric said...

glee forever keeeeee? LOL

Anonymous said...

There are plenty of personal financial experts that can teach most of us a great deal in relation to money and approaches to live our lives better. These improvements are available in revenge of inside managing every day regarding the lay-off, or won't UK according to your choice. Afterward, you'll want some sort of content to both take persons with and to excel with the search engines like google! sameday loans Find the hyperlinks to the banks below in the reference portion!

Anonymous said...

However, there are many lenders an affiliate marketer so if that is free from guarantee pledging requirements. Even so, if you fail to settle your loan, a common box lets them zero-interest selection for opening a fresh line of credit! At such crucial times there is no time in blaming anchored Credit card Twenty four hours of trying to discover the loan. instant payday loan The convenience connected with applying for the borrowed funds online gives the loan system because of its instant loan running and easy fine print?

oakleyses said...

oakley sunglasses cheap, louboutin shoes, polo ralph lauren, air max, chanel handbags, burberry outlet, longchamp handbags, louis vuitton outlet, air max, prada handbags, christian louboutin, tiffany and co, louis vuitton outlet, polo ralph lauren outlet, coach factory outlet, nike free, coach purses, louboutin, michael kors outlet, louis vuitton handbags, kate spade outlet, oakley sunglasses, coach outlet store online, michael kors outlet, burberry outlet, longchamp outlet, gucci outlet, michael kors outlet, oakley sunglasses, true religion jeans, coach outlet, jordan shoes, louis vuitton, louis vuitton outlet stores, ray ban sunglasses, prada outlet, ray ban sunglasses, tory burch outlet, louboutin outlet, michael kors outlet, tiffany and co, longchamp handbags, nike shoes, kate spade handbags, true religion jeans, michael kors outlet, michael kors outlet

oakleyses said...

nike free pas cher, sac louis vuitton, nike roshe, polo lacoste, nike trainers, sac longchamp, north face, ray ban sunglasses, air force, new balance pas cher, hollister, michael kors, polo ralph lauren, air max pas cher, louboutin, air jordan, sac louis vuitton, sac burberry, hollister, converse pas cher, nike roshe run, air max, ralph lauren, louis vuitton, sac hermes, michael kors pas cher, michael kors, barbour, ray ban pas cher, lululemon, nike huarache, vanessa bruno, air max, north face, nike blazer, louis vuitton uk, vans pas cher, mulberry, nike air max, longchamp, abercrombie and fitch, timberland, true religion outlet, oakley pas cher, hogan outlet, nike free, nike tn, sac guess, true religion outlet

oakleyses said...

canada goose outlet, mcm handbags, ugg boots, abercrombie and fitch, soccer jerseys, canada goose, ugg boots, north face jackets, babyliss pro, north face outlet, uggs outlet, canada goose uk, ugg pas cher, marc jacobs, giuseppe zanotti, rolex watches, soccer shoes, reebok outlet, ferragamo shoes, canada goose jackets, insanity workout, asics running shoes, bottega veneta, lululemon outlet, uggs, celine handbags, hollister, nike roshe run, nfl jerseys, chi flat iron, canada goose, jimmy choo outlet, ugg australia, canada goose, longchamp, instyler, vans shoes, mont blanc, ugg boots, p90x, wedding dresses, birkin bag, ugg, new balance shoes, valentino shoes, ghd, moncler, mac cosmetics, beats by dre, herve leger

oakleyses said...

pandora jewelry, moncler, moncler, supra shoes, hollister, karen millen, parajumpers, oakley, moncler, moncler, thomas sabo, ugg, air max, swarovski crystal, ralph lauren, converse shoes, moncler, baseball bats, ray ban, ugg, wedding dresses, toms shoes, gucci, canada goose, juicy couture outlet, lancel, swarovski, louboutin, timberland boots, louis vuitton, rolex watches, pandora charms, converse, air max, vans, moncler outlet, pandora charms, links of london, coach outlet store online, iphone 6 cases, hollister clothing store, canada goose, juicy couture outlet, montre homme, hollister

Hua Cai said...

swarovski jewelry
kate spade outlet
fitflop sale
louis vuitton bags cheap
lululemon outlet
gucci outlet online
nike blazer pas cher
ray-ban sunglasses
nike huarache
kate spade handbags
michael kors outlet store
prada outlet
nike huarache
oakley sunglasses
louis vuitton bags
mont blanc outlet
lululemon outlet online
ferragamo shoes
louis vuitton sunglasses for women
mulberry uk
cheap mlb jerseys
thomas sabo outlet
coach outlet
ralph lauren outlet
prada handbags
cheap football shirts
christian louboutin outlet
ray ban sunglasses
true religion outlet
cheap ray ban sunglasses
ralph lauren uk
tiffany outlet
timberland shoes
ralph lauren uk
tiffany jewellery
20160608caihuali