Tuesday, September 11, 2012

Rush! Rush! Rush!


Sejak Laptop Tablet aku rosak, jadual kerja aku macam puting beliung!! Haruk piruk wooo~!! Dan2 tengah keje banyak ni la dia nak rosak dengan sopannya! Ingat comel la tu.. huhuhu.. sampai hati mu Fujitsu~

Apapun, demi nak siapkan komik2 yang tergendala, nak taknak, Aman kena la kembali bermanual. Pen, Kertas, Pembaris, Marker.. huhu. Sonok gak lukis manual ni, tapi lambatttt... (depend pada lukisan gak..)

Dan oleh sebab situasi ni, banyak kerja aman terlanggar deadline. Termasuklah komik g3, LabuBula.

Takut oooo.. banyak lagi tak siap. Ada 5 page, dan Aman baru lukis page pertama!! Cuak gile!! Dan mujurla, izin tuhan, ada member penyamun datang menolong. Awi!! (ya, bukan Awie Sembilu ya)

Awi ni illustrator untuk Majalah g3 gak. Jadi dengan adanya dia semalaman kat umah Aman, Aman terasa bagai 'dipantau' oleh pihak g3 la. Hahaa!! Jadi memang fokus habis! Start skecthing pukul 1 pagi, siap sketch 5 pages pukul 3 pagi. Then kitorang start ingking. (sambil pasang drama Once Upon A Time..)

Mana yang banyak background aku minta Awi tolong ink kan. Kalau Aman ink, lambat. (alasannnnn..malas sebenarnya..) Dan tup tup tup, pukul 6 pagi dah siap ink! Siap dengan outline bagai! Pas subuh kitorang tidur jap.

zzzzZZZZZZZZZZ

Ahhh!! Dah pukul 10 pagi!! Aman pun cepat2 scan dan mula start buat toning. Awi pun ajar gak Aman cara toning yang simple. Demmm!! Selama ni Aman tak suka buat toning dan kalering sebab leceh! Tapi lepas dah tau cara yang simple, not anymore~ (cewahh!)

Senang gak toning ni!! Baru tau la! Bagus betul, dapat ilmu baru! Tup tup tup, dah siap toning, buat dialog, save. SIAP!! Pukul 5.30 petang! Masa untuk send kat bigboss, Aan Budak Baik. (dengan ucapan maaf..huhu)

Siap semuanya (5pages) dari zero sampai complete dalam masa 1 hari!!

Aman memang ucap terima kasih banyak2 kat Awi sebab kasi bantuan kecemasan saat genting ni! Kalau tak, memang menangis Aman nak siapkan semuanya sensorg! Huhuhu

(page pertama LabuBula isu 104. Kemunculan watak2 baru!)

Akhirnya, kitorang celebrate dengan 2 coklat snickers dan 2 air kotak strawbery Dutchlady! (dan mee bandung, nasi lemak, dan banyak lagi)

Nomnomnom!!

-out-

p/s-- Aman dan Awi akan berkolaberasi dalam 1 projek komik baru. Tungguuuuu~

19 comments:

Selo said...

Kenapa kau tak satukan file page dalam 1 folder untuk upload? Upload 1-1 leceh. Kau jadikan folder tu file .rar sebelum upload :)

Aman Wan said...

Selo, sebab nampak banyak. Hahahaah!

Anonymous said...

Hehehe...Sama2 waham aman wan.. Aku pun dapat belajar benda baru gak.. weeee..

Err....aku bukan pantau ko lee....hahaha.. (Awi)

Anonymous said...

Uppsss.....trime kasih bagi aku tumpang tido kat umah ko ye (awi lagi..)

razzwey said...

hohohoho... untong ar, dapat minum air stoberi....

ParkAir said...

mana lagi lebih memberi kepuasan.inking manual ke digital?

boni kacak said...

wah..awi pun ada..heh heh

amy mya said...

Wah,encek Aan budak baik kan editor ?
Best band dia :)

Aujinz said...

apa kata Aman kongsi cara toning yang senang tue.. haaa.. bagi laa sikit ilmu kepada kami yang amat-turrrr nie.. kih kih kih

Isha Nur Shisha said...

comelnye kartun tu.. nak satu.. :)

Anonymous said...

Abang AmanWan, saya gemar akan melukis komik, Alhamdulillah, saya agak mahir. . . Saya ingin menjadi freelancer juga. . . Tetapi sukar untuk mencarinya dia google. . .

Boleh saya tahu di mana abang apply untuk jadi freelancer dalam bidang komik? Ke, abang freelance dalam bidang lain?

Anonymous said...

Ini facebook saya. . .

Facebook.com/arif88eiji

oakleyses said...

oakley sunglasses cheap, louboutin shoes, polo ralph lauren, air max, chanel handbags, burberry outlet, longchamp handbags, louis vuitton outlet, air max, prada handbags, christian louboutin, tiffany and co, louis vuitton outlet, polo ralph lauren outlet, coach factory outlet, nike free, coach purses, louboutin, michael kors outlet, louis vuitton handbags, kate spade outlet, oakley sunglasses, coach outlet store online, michael kors outlet, burberry outlet, longchamp outlet, gucci outlet, michael kors outlet, oakley sunglasses, true religion jeans, coach outlet, jordan shoes, louis vuitton, louis vuitton outlet stores, ray ban sunglasses, prada outlet, ray ban sunglasses, tory burch outlet, louboutin outlet, michael kors outlet, tiffany and co, longchamp handbags, nike shoes, kate spade handbags, true religion jeans, michael kors outlet, michael kors outlet

oakleyses said...

nike free pas cher, sac louis vuitton, nike roshe, polo lacoste, nike trainers, sac longchamp, north face, ray ban sunglasses, air force, new balance pas cher, hollister, michael kors, polo ralph lauren, air max pas cher, louboutin, air jordan, sac louis vuitton, sac burberry, hollister, converse pas cher, nike roshe run, air max, ralph lauren, louis vuitton, sac hermes, michael kors pas cher, michael kors, barbour, ray ban pas cher, lululemon, nike huarache, vanessa bruno, air max, north face, nike blazer, louis vuitton uk, vans pas cher, mulberry, nike air max, longchamp, abercrombie and fitch, timberland, true religion outlet, oakley pas cher, hogan outlet, nike free, nike tn, sac guess, true religion outlet

oakleyses said...

canada goose outlet, mcm handbags, ugg boots, abercrombie and fitch, soccer jerseys, canada goose, ugg boots, north face jackets, babyliss pro, north face outlet, uggs outlet, canada goose uk, ugg pas cher, marc jacobs, giuseppe zanotti, rolex watches, soccer shoes, reebok outlet, ferragamo shoes, canada goose jackets, insanity workout, asics running shoes, bottega veneta, lululemon outlet, uggs, celine handbags, hollister, nike roshe run, nfl jerseys, chi flat iron, canada goose, jimmy choo outlet, ugg australia, canada goose, longchamp, instyler, vans shoes, mont blanc, ugg boots, p90x, wedding dresses, birkin bag, ugg, new balance shoes, valentino shoes, ghd, moncler, mac cosmetics, beats by dre, herve leger

oakleyses said...

pandora jewelry, moncler, moncler, supra shoes, hollister, karen millen, parajumpers, oakley, moncler, moncler, thomas sabo, ugg, air max, swarovski crystal, ralph lauren, converse shoes, moncler, baseball bats, ray ban, ugg, wedding dresses, toms shoes, gucci, canada goose, juicy couture outlet, lancel, swarovski, louboutin, timberland boots, louis vuitton, rolex watches, pandora charms, converse, air max, vans, moncler outlet, pandora charms, links of london, coach outlet store online, iphone 6 cases, hollister clothing store, canada goose, juicy couture outlet, montre homme, hollister

mao qiuyun said...

oakley sunglasses
michael kors uk
ray ban sunglasses online
true religion outlet, http://www.truereligionoutletstore.us.com
babyliss
foamposite gold
new orleans saints jerseys
michael kors outlet online
mbt shoes
the north face uk
ray ban sunglasses
cheap football shirts
replica handbags
baltimore ravens jerseys
michael kors uk outlet
air force one shoes
hermes outlet
air force 1 shoes
true religion jeans, http://www.truereligionjean.in.net
golden state warriors jerseys
nike air max uk
michael kors outlet online
tiffany and co
karen millen uk
arizona cardinals jerseys
ray ban,rayban,occhiali ray ban,ray-ban,ray ban occhiali,ray ban sunglasses
ghd hair straighteners
oakley sunglasses, http://www.oakleysunglassescanada.com
true religion outlet
gucci
jordan 4
thomas sabo
cheap jordans
lululemon
manchester united jersey
evening dresses
nike free uk
giuseppe zanotti outlet
0815maoqiuyun

sfsd said...

Coach Outlet Online,
Burberry Outlet Online,
Michael Kors Outlet Online,
Ralph Lauren Outlet Online,
Longchamp Outlet Online,
MCM Outlet Online,
Oakley Outlet Online,
Ugg Boots Sale,
Coach Outlet,
Burberry Outlet,
Toms Outlet Online,
Chanel Outlet Online,
Oakley Outlet,
Coach Handbags Outlet,
Michael Kors Handbags Outlet,
MCM Handbags Outlet,
Gucci Handbags Outlet,
Burberry Handbags Outlet,
Michael Kors Outlet,
Burberry Outlet,
Nike Outlet,
Ralph Lauren Outlet,
Ray Ban Outlet,
Nike Shoes Outlet,
Air Huarache UK,
Air Max Shoes Outlet,
Supra Shoes Outlet,
Toms Shoes Outlet,
Coach Bags Outlet,
Coach Factory Outlet,
Michael Kors USA,
Nike Air Huarache
ugg boots outlet
polo outlet online
Coach Online Outlet
Nike Outlet
polo outlet
Michael Kors Outlet Canada
MCM Backpack
Michael Kors Outlet
Gucci Outlet

Unknown said...

jianbin1006
coach factory outlet
michael kors outlet clearance
michael kors handbags
cheap ray ban sunglasses
canada goose jackets
polo ralph lauren
ugg boots
max 90
uggs outlet
coach factory outlet