Sunday, August 5, 2012

Masuk ofis Kabir Bhatia!

Siapa tak kenal Kabir Bhatia, pengarah yang sangat terkenal dengan drama hit meletup, Nur Kasih! Bukan tu je, malah filem2 menyentuh hati dengan cinematografi cun seperti CINTA dan SEPI. Memang Aman sangat admire pengarah ni. Dan2 lak, Aman memang peminat filem emosi, Cinta dan Sepi memang awesome bagi Aman!

Dan Aman nak jadi seperti dia.

Saat pertama kali Aman hasilkan shortfilm TITIK bersama geng2 studiomates Aman, masa tu ada la kejap Aman dapat gelaran "New Kabir Bhatia". Kahkahkah, dan2 sebab Aman buat citer sedih. Tapi masa tu dah kembang giler hidung. Skang ni bile tengok balik, baru nampak banyak gile cacat celanya. huhu.

Dan sebab itu Aman decide untuk menuntut ilmu.

Pada 26 Julai lepas, Aman bertemu dengan sifoo Faizal Mukhtar untuk dapatkan pandangan dia tentang produksi filem, drama atau iklan. Memandangkan dia punyai pengalaman dalam bidang ni, aku rasa ianya tepat untuk aku berguru dengan dia. Tunjuk ajarku sifoo!

Dan beberapa penerangan banyak dah diberi, dan Aman juga dapat expose info2 baru dalam dunia produksi. Siap ada homework kena buat lagi. hehe. Ini semua kerana Aman mahu serius dalam bidang produksi. So, itula sebabnya banyak snagat buat shortfilm skang.

Dan tetibe, malam itu juga, sifoo bawak aku jumpa dengan kawan dia, Brader Lan, seorang editor untuk Filmscape (company Kabir Bhatia). Gile teruja wehh! Brader Lan bawak kitorang masuk ke ofis Filmscape dan mata aku sangat2 melilau pandang ofis tu. Giler la! Aku dalam ofis Kabis Bhatia! Aku ada kat depan bilik dia. Aku duduk atas sofa dia! Aku dapat baring atas... OK, over.

Apapun, dalam ofis tu, Brader Lan bawa kitorang masuk bilik editing dia. Kat situ aku dapat tengok trailer Juvana The Movie versi panjang dan juga 1 lagi trailer untuk filem baru yang akan muncul dipawagam tahun 2013, filem seram. hehe.

Dan di sini sesi mentoring berlaku lebih pesat. Brader Lan explain setiap proses yang berlaku bermula dari preparation hingga lah filem di cetak dalam gulungan untuk tayangan wayang. Banyak ilmu baru lagi aku dapat. Super awesome!! Aku yang teruja campur neves ni, cuba bertanya sebanyak mungkin soalan yang terlintas. Memang seronok dapat ilmu macam ni!

Apapaun, waktu tu pun dah pukul 12 lebih. Jadi Aman terpaksa balik rumah. Tapi hope sesi mentoring bersama sifoo Faizal Mukhtar akan terus awesome seperti hari itu. Sangat menantikan untuk dapat ilmu baru!

TERIMA KASIH!

^___^

-out-

9 comments:

nazha anua said...

wah..bestnya aman dapat pergi situ..dapat salam remi ishaq tak:Dhehe

Terbang Bersamaku said...

wah untungnya...=)
swk mmg berbakat lukis2 komik..
tak msutahil 1 hari nnt boleh jadi penagarh filem animasi yg disegani..teruskn usaha..good luck..(^___^)

razzwey said...

terbaik!!! semoga lebih berjaya di masa akan datang... Doa team penyamun akan sentiasa mengiringi anda... ;-)

oakleyses said...

oakley sunglasses cheap, louboutin shoes, polo ralph lauren, air max, chanel handbags, burberry outlet, longchamp handbags, louis vuitton outlet, air max, prada handbags, christian louboutin, tiffany and co, louis vuitton outlet, polo ralph lauren outlet, coach factory outlet, nike free, coach purses, louboutin, michael kors outlet, louis vuitton handbags, kate spade outlet, oakley sunglasses, coach outlet store online, michael kors outlet, burberry outlet, longchamp outlet, gucci outlet, michael kors outlet, oakley sunglasses, true religion jeans, coach outlet, jordan shoes, louis vuitton, louis vuitton outlet stores, ray ban sunglasses, prada outlet, ray ban sunglasses, tory burch outlet, louboutin outlet, michael kors outlet, tiffany and co, longchamp handbags, nike shoes, kate spade handbags, true religion jeans, michael kors outlet, michael kors outlet

oakleyses said...

nike free pas cher, sac louis vuitton, nike roshe, polo lacoste, nike trainers, sac longchamp, north face, ray ban sunglasses, air force, new balance pas cher, hollister, michael kors, polo ralph lauren, air max pas cher, louboutin, air jordan, sac louis vuitton, sac burberry, hollister, converse pas cher, nike roshe run, air max, ralph lauren, louis vuitton, sac hermes, michael kors pas cher, michael kors, barbour, ray ban pas cher, lululemon, nike huarache, vanessa bruno, air max, north face, nike blazer, louis vuitton uk, vans pas cher, mulberry, nike air max, longchamp, abercrombie and fitch, timberland, true religion outlet, oakley pas cher, hogan outlet, nike free, nike tn, sac guess, true religion outlet

oakleyses said...

canada goose outlet, mcm handbags, ugg boots, abercrombie and fitch, soccer jerseys, canada goose, ugg boots, north face jackets, babyliss pro, north face outlet, uggs outlet, canada goose uk, ugg pas cher, marc jacobs, giuseppe zanotti, rolex watches, soccer shoes, reebok outlet, ferragamo shoes, canada goose jackets, insanity workout, asics running shoes, bottega veneta, lululemon outlet, uggs, celine handbags, hollister, nike roshe run, nfl jerseys, chi flat iron, canada goose, jimmy choo outlet, ugg australia, canada goose, longchamp, instyler, vans shoes, mont blanc, ugg boots, p90x, wedding dresses, birkin bag, ugg, new balance shoes, valentino shoes, ghd, moncler, mac cosmetics, beats by dre, herve leger

oakleyses said...

pandora jewelry, moncler, moncler, supra shoes, hollister, karen millen, parajumpers, oakley, moncler, moncler, thomas sabo, ugg, air max, swarovski crystal, ralph lauren, converse shoes, moncler, baseball bats, ray ban, ugg, wedding dresses, toms shoes, gucci, canada goose, juicy couture outlet, lancel, swarovski, louboutin, timberland boots, louis vuitton, rolex watches, pandora charms, converse, air max, vans, moncler outlet, pandora charms, links of london, coach outlet store online, iphone 6 cases, hollister clothing store, canada goose, juicy couture outlet, montre homme, hollister

Pnane Weg said...

cheap jordan 11
jordan 3
toms shoes
north face coats
michael kors handbags
gucci belts
www.gucci.com
salvatore ferragamo shoes
north face clearance
louboutin shoes
canada goose outlet
hermes outlet online
all jordan shoes
vans shoes outlet store
hermes outlet online
new jordans
timberland outlet
jordan 14
jordan 6
cheap gucci belts
under armour shoes
retro jordans
michael jordan shoes
hermes bags
ugg boots
coach bags
coach factory online sale
michael kors purses sale
kobe bryant shoes 2015
ralph lauren shirts
fitflops online
the north face outlet
ferragamo outlet online
louboutin shoes
fitflops clearance
cheap nike shoes
ugg boots on sale 70% off
1026wjl

Pnane Weg said...

1 nike clearance
gucci sunglasses
burberry scarf sale
jordan 11
kate spade handbags
north face outlet store
coach outlet store online
michael kors bags
michael kors bags sale
nike outlets
fitflop sandals
coach handbags
salomon boots
abercrombie
prada sunglasses
gucci outlet
cheap polo shirts
gucci outlet
hollister clothing store online
mens rolex watches
louis vuitton belt
ferragamo outlet
cheap north face jackets
discount nike shoes
rolex watches for men
michael kors handbags clearance
celine outlet
nike nfl jerseys 2015
louboutin shoes
timberland shoes
canada goose outlet
polo shirts outlet
gucci handbags
gucci sunglasses outlet
hermes outlet
mbt shoes clearance
hollister clothing
1026wjl