Sunday, July 1, 2012

Kini aku sudah 24. Cool. =)

Hari ni aku dah 24 tahun.

Dan umur inilah yang paling pening dan teruja untuk aku. Sebab umur ini lah aku officially berstatus BUKAN pelajar, BUKAN pekerja... tetapi... Si Anggur..

Maksud aku, Penganggur! PENGANGGUR!

Tapi sebenarnya, aku dah ada kerja dah. (takde nak anggur sangat la kan) Cuma inilah umur aku berada di tengah-tengah antara zaman belajar dan zaman bekerja. Apa yang aku boleh katakan, ini ialah umur untuk aku DECIDE kemana hala tuju aku yang sebenar.

Apa yang perlu ditamatkan, sudah aku tamatkan. Sekarang, aku berada di depan pintu-pintu untuk aku pilih. Masa depan aku.

Umur 24 tahun ini sangat memeningkan sebab ini ialah umur orang-orang macam aku dapat status "budak baru nak HIDUP". Zaman-zaman "budak baru nak UP" dah tiada dah. Dan ini lah tahunnya aku kena plan macam-macam.

Aku nak keje apa?
Gaji macamana?
Nak pilih hobi atau degree?
Kahwin bila?
Dengan siapa?
Aiskrim feveret apa?
Nak pakai kasut ap..
OK, dah melalut.

Tapi nak tell the story shorter enuf (hensem sungguh English kau!), waktu ini lah macam-macam persoalan bermain dalam kepala, dan kadang-kadang soalan-soalan ini jugak la makcik-makcik jiran sebelah duk soal-soal sambil bermain-main gentel inti kelapa.

APA YANG PASTI! (peh, siap capslock tu jenab!)

Aku nak fikirkan karier dulu. Soal kahwin-kahwin ni, aku tolak bagi future AmanWan umur 28 tahun yang pikir. Padan muka dia.

Aku sekarang nak tentukan langkah mana yang patut aku ambil DULU. Kalau nak ikutkan, memang berkomiklah destinasi aku. Tapi, aku juga ada pintu lain yang memberi aku peluang yang menarik. Dalam hal ni, impian itu kadang-kadang kena tunggu. Ekonomi kena jaga juga. Kalau nak kejar impian semata-mata, duit poket tiada, macam mano den nak boli barang2 melukih untuk den capai impian den ha?? Jadi, aku kena pandai imbangkan Kepuasan Hati dan Kepuasan Ekonomi dengan stabil. Dan ini yang serabut aku pikir sekarang.

Walau apapun, aku akan cuba yang terbaik. Aku sudah ada plan yang sangat besar tahun depan. Aku mahu cari seseorang. Atau mungkin beberapa orang. Nanti aku akan beritahu dalam entry tahun baru 2013. Ianya plan utama aku tahun depan. (seseorang itu bukan bini ya. Itu 4 tahun akan datang punya azam. Keh3)

Jadi, 24 tahun huh...

AmanWan, masa untuk memasuki pintu. Dan bersedia explore realiti dunia yang sebenar...

Bismillah...

^_____^

-out-

20 comments:

luqman zakaria said...

huhu...dah 24 tahun dah...:)

Anonymous said...

selamat hari jadi..semoga panjang umur dan di murahkan rezeki...

Nur Syahida Hassan said...

happy birthday, amanwan :)

razzwey said...

Selamat ulangtahun kelahiran yang ke-24 ye aman, aku doakan semoga lebih berjaya dalam bidang yang diceburi... Don't worry, aku akan jadi penyokong setia ko... (^_^)¶

ATIQAH AMIRAH said...

eh, birthday bile ni? semalam ke hari ni? tp,, happy birthday ye encik amanwan ^_^

Mohd Azrul Aziim said...

Allah selamatkan kamu

nazha anua said...

heepi beseday incik aman..aku dah lalu dah 2 tahun lepas..heh3

Anonymous said...

happy belated ! nak kawen ngan aman bleh? hehe

Story Teller said...

happy birthday, amanwan! kerja2 jugak...soal jodoh jangan tolak tepi terus. doa jangan tinggal. doa hari ni, belum tentu dapat esok. so, doa jangan tinggal ye.

all the best, amanwan. in everything. insyaAllah. ^^

Hanie Dew said...

hepi besday to you.umur 24 tahun aku dah kawin..hhahhaa...

semoga di permudahkan segala urusan mencari keje untuk beli alat lukih komik.kekekee dan mencapai cita cita.

Anonymous said...

Apo! Ekau nak kawin umor 28? Toberak pakcik nak tunggu konduri rumah ekau macam ni.. copek sikit kawin.. kucing pakcik pun umur 5 tahun dah kawin..
Kawin copek yo..

Pakcik tam tam

Fezz said...

Serius muka ko buruk dlm gmbr kat dlm entry nie hahaha....slmt 24.. :D were in the same boat... hhe

Anime Lover said...

cool

Anonymous said...

entry yg best..:)

oakleyses said...

oakley sunglasses cheap, louboutin shoes, polo ralph lauren, air max, chanel handbags, burberry outlet, longchamp handbags, louis vuitton outlet, air max, prada handbags, christian louboutin, tiffany and co, louis vuitton outlet, polo ralph lauren outlet, coach factory outlet, nike free, coach purses, louboutin, michael kors outlet, louis vuitton handbags, kate spade outlet, oakley sunglasses, coach outlet store online, michael kors outlet, burberry outlet, longchamp outlet, gucci outlet, michael kors outlet, oakley sunglasses, true religion jeans, coach outlet, jordan shoes, louis vuitton, louis vuitton outlet stores, ray ban sunglasses, prada outlet, ray ban sunglasses, tory burch outlet, louboutin outlet, michael kors outlet, tiffany and co, longchamp handbags, nike shoes, kate spade handbags, true religion jeans, michael kors outlet, michael kors outlet

oakleyses said...

nike free pas cher, sac louis vuitton, nike roshe, polo lacoste, nike trainers, sac longchamp, north face, ray ban sunglasses, air force, new balance pas cher, hollister, michael kors, polo ralph lauren, air max pas cher, louboutin, air jordan, sac louis vuitton, sac burberry, hollister, converse pas cher, nike roshe run, air max, ralph lauren, louis vuitton, sac hermes, michael kors pas cher, michael kors, barbour, ray ban pas cher, lululemon, nike huarache, vanessa bruno, air max, north face, nike blazer, louis vuitton uk, vans pas cher, mulberry, nike air max, longchamp, abercrombie and fitch, timberland, true religion outlet, oakley pas cher, hogan outlet, nike free, nike tn, sac guess, true religion outlet

oakleyses said...

canada goose outlet, mcm handbags, ugg boots, abercrombie and fitch, soccer jerseys, canada goose, ugg boots, north face jackets, babyliss pro, north face outlet, uggs outlet, canada goose uk, ugg pas cher, marc jacobs, giuseppe zanotti, rolex watches, soccer shoes, reebok outlet, ferragamo shoes, canada goose jackets, insanity workout, asics running shoes, bottega veneta, lululemon outlet, uggs, celine handbags, hollister, nike roshe run, nfl jerseys, chi flat iron, canada goose, jimmy choo outlet, ugg australia, canada goose, longchamp, instyler, vans shoes, mont blanc, ugg boots, p90x, wedding dresses, birkin bag, ugg, new balance shoes, valentino shoes, ghd, moncler, mac cosmetics, beats by dre, herve leger

oakleyses said...

pandora jewelry, moncler, moncler, supra shoes, hollister, karen millen, parajumpers, oakley, moncler, moncler, thomas sabo, ugg, air max, swarovski crystal, ralph lauren, converse shoes, moncler, baseball bats, ray ban, ugg, wedding dresses, toms shoes, gucci, canada goose, juicy couture outlet, lancel, swarovski, louboutin, timberland boots, louis vuitton, rolex watches, pandora charms, converse, air max, vans, moncler outlet, pandora charms, links of london, coach outlet store online, iphone 6 cases, hollister clothing store, canada goose, juicy couture outlet, montre homme, hollister

oakleyses said...

pandora jewelry, moncler, moncler, supra shoes, hollister, karen millen, parajumpers, oakley, moncler, moncler, thomas sabo, ugg, air max, swarovski crystal, ralph lauren, converse shoes, moncler, baseball bats, ray ban, ugg, wedding dresses, toms shoes, gucci, canada goose, juicy couture outlet, lancel, swarovski, louboutin, timberland boots, louis vuitton, rolex watches, pandora charms, converse, air max, vans, moncler outlet, pandora charms, links of london, coach outlet store online, iphone 6 cases, hollister clothing store, canada goose, juicy couture outlet, montre homme, hollister

mao qiuyun said...

mcm bags
ray ban sunglasses
louis vuitton outlet
jordan 4
ray ban
coach outlet
instyler ionic styler
rolex watches,rolex watches,swiss watches,watches for men,watches for women,omega watches,replica watches,rolex watches for sale,rolex replica,rolex watch,cartier watches,rolex submariner,fake rolex,rolex replica watches,replica rolex
minnesota vikings jerseys
michael kors factory online, http://www.michaelkorsfactoryoutletonline.com
ray ban sunglasses online
ugg boots, http://www.uggboot.com.co
swarovski uk
converse shoes
boston celtics jersey
true religion jeans
polo ralph lauren outlet
asics running shoes
roshe run men
polo lacoste pas cher
snapback hats
north face jackets
michael kors uk
ray ban uk, http://www.raybansunglass.co.uk
cheap nba jerseys, http://www.nbajerseys.us.com
cheap snapbacks
ralph lauren uk
dansko outlet
oakley sunglasses wholesale, http://www.oakleysunglasseswholesale.in.net
cartier love bracelet
true religion jeans, http://www.truereligionoutletstore.us.com
michael kors outlet store, http://www.michaelkorsoutlet-store.us.com
oakley sunglasses, http://www.oakleysunglassesdiscount.us.com
the north face outlet store
beats headphones
ysl outlet
0815maoqiuyun