Tuesday, March 13, 2012

KOMIKA - Sebuah novel untuk Peminat dan Pembikin KOMIK~!!

Hoho, ini Aman nak kenalkan sebuah novel yang sangat sesuai dengan peminat komik! Boleh dikatakan sebagai buku tutorial pada sesiapa yang mahu menjadi pelukis komik. Iaitu KOMIKA~!! Tulisan daripada penulis super ohsem rajin, Nazry Salam~!!

Apa yang best tentang novel ini ialah, dia menceritakan dari mula tentang apa alat2 melukis yang perlu digunakan, hinggalah ke cara2 pembikinan komik itu sendiri. Dengan gaya cerita yang santai, dan lawak (ada sedih juga..huhu) cerita ni memang sesuai untuk semua lapisan umur la.

Tak percaya?? Haa, masa Aman 1st dapat novel ni, orang pertama yang khatam novel ni ialah mak Aman sendiri. Dan mak Aman memang puji novel KOMIKA ni, katanya, penggunaan bahasa yang mudah dan jalan cerita yang best! Impak novel ni kat mak Aman lak, sampai mak Aman sendiri dah faham tentang pensil lid biru, thumbnail dan macam2 proses berkomik. Pehhhh~!!

Buat masa ni, Aman sebenarnya belum lagi berkesempatan khatamkan lagi sebab Aman sedang sibuk dengan kerja melukis. Tapi pelikkan? Macamana Aman tau ceritanya? Haaaa~!! Sebab Aman dah pernah baca cerita ni secara sinopsis panjang (detail tu) sebelum novel ni keluar lagi. Sebab apa?

Sebab Aman ada sumbang karya komik dalam novel ni~!! Yeah!! Komik 10 muka surat khas yang bertajuk KOMIKA juga!

Komik itu boleh didapati di dalam novel tu. Kalau korang beli novel KOMIKA ni, korang memula akan pelik, sebab dia berbalut penuh (takyah nak pelik la..normal je novel berbalut.. =__=). Rupanya, di dalamnya ada komik Aman yang diprint berasingan! Hehe. Tapi, Aman tak pasti samada komik ni akan selamanya ada bersama novel ni atau tak. Sebab di depan kaver novel ni, ada tertulis, PERCUMA KOMIK: Edisi Terhad.

Jadi, Aman assume yang komik ni mungkin ada pada awal cetakan novel KOMIKA saja kot.. (Naz, kalau aku silap, betulkan ye..) Kalau betul macam tu, korang yang nak dapatkan komik ni, mesti cepat2 beli novel KOMIKA kat kedai2 buku berhampiran korang sekarang!! Tapi, jangan beli sebab Aman suruh beli komik tu semata2. Hahaha. Baca juga novel tu. Novelnya itu ganteng bangat sih!!

Apapun, Aman ucapkan all the best pada Nazry Salam untuk projek novel seterusnya. Aman yakin suastu hari nanti dia akan menjadi novelis ngetop di Malaysia ni! Ganbate!!!

BTW, korang boleh beli secara ONLINE dengan KLIK SINI~!! Yeah!

-out-

Selain KOMIKA, ada lagi novel Maria Heroin Kita, novel Hero vs Bonda Pet, dan komik TWIN-X 4 yang masih belum sempat nak baca.. huhuhu.. Nak beli Kawanku Panda nanti di pesta buku! XD

11 comments:

Damia-- said...

Assalamu'alaikum.

Haha! Dah beli dah! Tapi masih kat bab 'Editor', huhu...
Tapi sebenarnyakan, masa beli tu, ingatkan komik... ^_^;; Bayangkan terkejutnya waktu mengintai celah muka suratnya... Waduh...
Baca-baca, "Eh, best jugak."
Perlu dikhatamkan sebelum habis cuti sekolah! OX
Nak baca komik Aman tu masa habis baca novel tu... Kenalah bersabar... Tak SABAR! Hehe!

Ganbatte, Encik Nazry Salam untuk keluaran seterusnya!

Aman Wan said...

Haha, thanx Damia sebab sudi beli. (aman ucap bagi pihak Nazry juga. hhehe) Btw, citer dia memang best, tak rugi baca. Yup2, save komik aman sampai last2. Baru ikut cerita. hehe. Oklah, harap terhibur k. =)

Siti Aisyah said...

wahh ! saya x tau pon~ >w< ishh, xleh jadik nie ! nape saya x nampak dalam senarai komik baru ? boleh saya baca !

oakleyses said...

oakley sunglasses cheap, louboutin shoes, polo ralph lauren, air max, chanel handbags, burberry outlet, longchamp handbags, louis vuitton outlet, air max, prada handbags, christian louboutin, tiffany and co, louis vuitton outlet, polo ralph lauren outlet, coach factory outlet, nike free, coach purses, louboutin, michael kors outlet, louis vuitton handbags, kate spade outlet, oakley sunglasses, coach outlet store online, michael kors outlet, burberry outlet, longchamp outlet, gucci outlet, michael kors outlet, oakley sunglasses, true religion jeans, coach outlet, jordan shoes, louis vuitton, louis vuitton outlet stores, ray ban sunglasses, prada outlet, ray ban sunglasses, tory burch outlet, louboutin outlet, michael kors outlet, tiffany and co, longchamp handbags, nike shoes, kate spade handbags, true religion jeans, michael kors outlet, michael kors outlet

oakleyses said...

nike free pas cher, sac louis vuitton, nike roshe, polo lacoste, nike trainers, sac longchamp, north face, ray ban sunglasses, air force, new balance pas cher, hollister, michael kors, polo ralph lauren, air max pas cher, louboutin, air jordan, sac louis vuitton, sac burberry, hollister, converse pas cher, nike roshe run, air max, ralph lauren, louis vuitton, sac hermes, michael kors pas cher, michael kors, barbour, ray ban pas cher, lululemon, nike huarache, vanessa bruno, air max, north face, nike blazer, louis vuitton uk, vans pas cher, mulberry, nike air max, longchamp, abercrombie and fitch, timberland, true religion outlet, oakley pas cher, hogan outlet, nike free, nike tn, sac guess, true religion outlet

oakleyses said...

canada goose outlet, mcm handbags, ugg boots, abercrombie and fitch, soccer jerseys, canada goose, ugg boots, north face jackets, babyliss pro, north face outlet, uggs outlet, canada goose uk, ugg pas cher, marc jacobs, giuseppe zanotti, rolex watches, soccer shoes, reebok outlet, ferragamo shoes, canada goose jackets, insanity workout, asics running shoes, bottega veneta, lululemon outlet, uggs, celine handbags, hollister, nike roshe run, nfl jerseys, chi flat iron, canada goose, jimmy choo outlet, ugg australia, canada goose, longchamp, instyler, vans shoes, mont blanc, ugg boots, p90x, wedding dresses, birkin bag, ugg, new balance shoes, valentino shoes, ghd, moncler, mac cosmetics, beats by dre, herve leger

oakleyses said...

pandora jewelry, moncler, moncler, supra shoes, hollister, karen millen, parajumpers, oakley, moncler, moncler, thomas sabo, ugg, air max, swarovski crystal, ralph lauren, converse shoes, moncler, baseball bats, ray ban, ugg, wedding dresses, toms shoes, gucci, canada goose, juicy couture outlet, lancel, swarovski, louboutin, timberland boots, louis vuitton, rolex watches, pandora charms, converse, air max, vans, moncler outlet, pandora charms, links of london, coach outlet store online, iphone 6 cases, hollister clothing store, canada goose, juicy couture outlet, montre homme, hollister

风骚达哥 said...

20151010 junmda
michael kors outlet
ugg outlet store
Coach Factory Outlet Private Sale
michael kors handbags
Ugg Boots,Ugg Boots Outlet,Ugg Outlet,Cheap Uggs,Uggs On Sale,Ugg Boots Clearance,Uggs For Women
louis vuitton outlet
Louis Vuitton Bags On Sale
air max 95,nike golf,nike janoski,air max 1,nike canada,nike plus,nike shox,nike factory store
ugg boots
cheap uggs
Coach Factory Outlet Private Sale
ugg boots sale
coach outlet
Louboutin Red Bottoms Shoes Outlet
Christian Louis Vuitton Red Bottoms
Louis Vuitton Bags On Sale
Michael Kors Outlet Sale Clearance
Abercrombie & Fitch Factory Outlet
ugg boots australia
Lebron James Basketball Shoes Sale
coach factory outlet
michael kors bags
ugg boots sale
tory burch outlet
Gucci Outlet Online Sale
michael kors handbag
air max 90
Michael Kors Outlet Online Mall
timberland boots for women
coach outlet online

Gege Dai said...

polo ralph lauren
cheap mlb jerseys
michael kors handbags clearance
michael kors bags
canada goose jackets
moncler outlet
hermes bags
canada goose jackets
coach outlet online
ugg outlet
20170109lck

Unknown said...

steelers jerseys
michael kors handbags sale
michael kors outlet
hugo boss
ghd hair straighteners
chargers jerseys
michael kors handbags
nike trainers uk
nike huarache
packers jerseys

John said...

adidas superstars
longchamp handbags
oakley sunglasses cheap
moncler uk
air max
birkenstock outlet
ralph lauren sale clearance uk
fitflops sale
ray ban sale
pandora jewellery
chenshanshan20170304