Monday, March 12, 2012

CatWish..Eh?? LabuBula?? dan Sesuatu yang baru~!!

Hoho, lambat lak Aman buat entry pasal ni. Orait, ini ialah G3 isu 97 dimana dalam ni ada komik bersiri Aman yang sudah sampai 3 episod! CatWish~!! (Gambar di atas kononnya ala2 ZOMBIE dari komik lukisan Bophairy. Tema ZOMBIE bebeh~!!)

Dalam isu lepas, watak utama, Labu tiba2 terserempak dengan seorang budak dari dunia manusia, Hawa! Jadi, isu ni ialah isu mereka berdua berkenalan. Dan korang boleh kenali perangai si Hawa ni macam mana lak. Haha.

Agak susah gak nak fikirkan watak yang keanakan seperti Hawa ni, tapi Aman try buatkan agar watak dia ni nampak adorable dan boleh disukai pembaca.

Ohye, kalau sesiapa yang dah, mungkin korang akan perasan yang tajuk komik Aman itu dah bertukar dari CatWish kepada LabuBula smeula. hahaha. Aman pun tak pasti kenapa pihak G3 tukar semula tajuknya, tapi apapun, harap korang jangan kelirulah. Ia masih cerita yang sama, cuma tajuk saja bertukar. Btw, tak bertukar sangat pun, sebab tajuk CatWish masih ada, cuma diletakkan kecil di atas tajuk LabuBula.

Oklah, ini pulak preview page pertama untuk isu 98 iaitu episod 4 Labubula. Dalam isu ni, Si Labu ni bernekad nak bawa Si Hawa balik ke rumahnya, (kononnya nak belajar tentang rekacipta) tapi, kita try tengok, adakah si Labu berjaya dalam misi membawa Hawa tanpa pengetahuan sesiapa?? Haaa..camno Labu oi? Hoho.

Oh, untuk isu kali ni Aman ada buat sikit pembaharuan. Bukan dari segi cerita, tetapi dari segi art. Cuba korang try tengok page preview kat sebelah ni... Korang boleh detect tak rasa-rasanya? Hehehe~




Yup! Mulai isu baru nanti, Aman akan mula melukis komik LabuBula ini secara DIGITAL~! Aman sudah beli 1 tablet PC untuk memudahkan kerja Aman dan Aman sedang belajar menggunakan software Manga Studio yang sangat2 membantu percepatkan proses inking, dan toning! Sangat jatuh cinta dengan dua2 benda ni!!!

Apapun, harapnya pembaca akan enjoy dengan komik siri LabuBula ni, dan kiranya ada komen atau kritikan, bitau saja Aman supaya Aman boleh baiki dari semasa ke samasa orait?? Cool~!!

-out-

8 comments:

Eric said...

AIlike!

nazha anua said...

nice aman wan..moga berjaya ya:)

Maya Lisa said...

WAH ! AMAN BARU JUMPA BLOG AMAN !! HAI HAI ^^

Anonymous said...

aman... ada peluang tak untuk terbitkan komik???

oakleyses said...

oakley sunglasses cheap, louboutin shoes, polo ralph lauren, air max, chanel handbags, burberry outlet, longchamp handbags, louis vuitton outlet, air max, prada handbags, christian louboutin, tiffany and co, louis vuitton outlet, polo ralph lauren outlet, coach factory outlet, nike free, coach purses, louboutin, michael kors outlet, louis vuitton handbags, kate spade outlet, oakley sunglasses, coach outlet store online, michael kors outlet, burberry outlet, longchamp outlet, gucci outlet, michael kors outlet, oakley sunglasses, true religion jeans, coach outlet, jordan shoes, louis vuitton, louis vuitton outlet stores, ray ban sunglasses, prada outlet, ray ban sunglasses, tory burch outlet, louboutin outlet, michael kors outlet, tiffany and co, longchamp handbags, nike shoes, kate spade handbags, true religion jeans, michael kors outlet, michael kors outlet

oakleyses said...

nike free pas cher, sac louis vuitton, nike roshe, polo lacoste, nike trainers, sac longchamp, north face, ray ban sunglasses, air force, new balance pas cher, hollister, michael kors, polo ralph lauren, air max pas cher, louboutin, air jordan, sac louis vuitton, sac burberry, hollister, converse pas cher, nike roshe run, air max, ralph lauren, louis vuitton, sac hermes, michael kors pas cher, michael kors, barbour, ray ban pas cher, lululemon, nike huarache, vanessa bruno, air max, north face, nike blazer, louis vuitton uk, vans pas cher, mulberry, nike air max, longchamp, abercrombie and fitch, timberland, true religion outlet, oakley pas cher, hogan outlet, nike free, nike tn, sac guess, true religion outlet

oakleyses said...

canada goose outlet, mcm handbags, ugg boots, abercrombie and fitch, soccer jerseys, canada goose, ugg boots, north face jackets, babyliss pro, north face outlet, uggs outlet, canada goose uk, ugg pas cher, marc jacobs, giuseppe zanotti, rolex watches, soccer shoes, reebok outlet, ferragamo shoes, canada goose jackets, insanity workout, asics running shoes, bottega veneta, lululemon outlet, uggs, celine handbags, hollister, nike roshe run, nfl jerseys, chi flat iron, canada goose, jimmy choo outlet, ugg australia, canada goose, longchamp, instyler, vans shoes, mont blanc, ugg boots, p90x, wedding dresses, birkin bag, ugg, new balance shoes, valentino shoes, ghd, moncler, mac cosmetics, beats by dre, herve leger

oakleyses said...

pandora jewelry, moncler, moncler, supra shoes, hollister, karen millen, parajumpers, oakley, moncler, moncler, thomas sabo, ugg, air max, swarovski crystal, ralph lauren, converse shoes, moncler, baseball bats, ray ban, ugg, wedding dresses, toms shoes, gucci, canada goose, juicy couture outlet, lancel, swarovski, louboutin, timberland boots, louis vuitton, rolex watches, pandora charms, converse, air max, vans, moncler outlet, pandora charms, links of london, coach outlet store online, iphone 6 cases, hollister clothing store, canada goose, juicy couture outlet, montre homme, hollister