Monday, January 16, 2012

Seorang Idola untuk Kanak-kanak

Masa Aman mula2 melibatkan diri dalam dunia komik, Aman ada satu aim ni. Iaitu nak jadi Idola untuk kanak-kanak. Entah kenapa, Aman sangat suka hasilkan karya yang Aman akan fikir, "Hope kalau ada budak baca, dia akan suka.". Dan tentunya karya yang Aman suka, dan nak hasilkan ialah karya yang bermakna dan dapat beri impak kepada childhood mereka.

Aman memang suka dengan kanak-kanak ni. Tapi Aman ni tak reti sangat nak interact dengan diorang. Aman takde skill seorang guru tadika, jadi dengan karya2 komik ni la Aman harap dapat tawan hati diorang. Lagipun, kanak-kanak ni jujur. Kalau diorang suka, sememangnya diorang suka. Kalau tak, diorang kata tak. Tapi itu aim dulu2, kemudian bila masa semakin berlalu, Aman tak fikir sangat tentang aim tu. Tapi tanpa Aman sedar, ia tergerak sendiri. Bila Aman buka balik folder2 komik Aman, memang hampir kesemua komik yang Aman lukis, (samada dah publish atau tak) mempunyai elemen untuk kanak-kanak.

Tapi memang itu tetap menjadi impian Aman la. Melihat beberapa kanak-kanak membesar dengan karya AmanWan yang diorang akan ingat sampai diorang besar. Seperti mana Aman dibesarkan dengan karya2 dari Akira Toriyama (Dragon Ball) yang masih lagi menjadi idola serta rujukan Aman hari ini.

Tak kira lah apa medium pun. Komik, drama, filem, novel atau lagu, Aman nak cuba hasilkan sesuatu yang terbaik untuk generasi cilik ni! Yup, memang ini bukan tugas yang mudah. Lebih2 kalau nak terapkan something yang baik pada mereka. Tapi inilah cabaran untuk impian Aman ni. Impian untuk mewujudkan seseorang yang bernama AmanWan yang ada tersimpan disudut hati mereka nanti.

^____^



Lagi syiok kalau boleh interact dengan budak2 macam ni. hohoho!

-out-


7 comments:

Terbang Bersamaku said...

mne tahu satu hari nanti karya aman akn di ingati..aman ada bakat melukis, lukisan pun cantik..boleh pergi jauh..teruskan usaha ye..=)

Aman Wan said...

insyaallah! terima kasih!! XD

oakleyses said...

oakley sunglasses cheap, louboutin shoes, polo ralph lauren, air max, chanel handbags, burberry outlet, longchamp handbags, louis vuitton outlet, air max, prada handbags, christian louboutin, tiffany and co, louis vuitton outlet, polo ralph lauren outlet, coach factory outlet, nike free, coach purses, louboutin, michael kors outlet, louis vuitton handbags, kate spade outlet, oakley sunglasses, coach outlet store online, michael kors outlet, burberry outlet, longchamp outlet, gucci outlet, michael kors outlet, oakley sunglasses, true religion jeans, coach outlet, jordan shoes, louis vuitton, louis vuitton outlet stores, ray ban sunglasses, prada outlet, ray ban sunglasses, tory burch outlet, louboutin outlet, michael kors outlet, tiffany and co, longchamp handbags, nike shoes, kate spade handbags, true religion jeans, michael kors outlet, michael kors outlet

oakleyses said...

nike free pas cher, sac louis vuitton, nike roshe, polo lacoste, nike trainers, sac longchamp, north face, ray ban sunglasses, air force, new balance pas cher, hollister, michael kors, polo ralph lauren, air max pas cher, louboutin, air jordan, sac louis vuitton, sac burberry, hollister, converse pas cher, nike roshe run, air max, ralph lauren, louis vuitton, sac hermes, michael kors pas cher, michael kors, barbour, ray ban pas cher, lululemon, nike huarache, vanessa bruno, air max, north face, nike blazer, louis vuitton uk, vans pas cher, mulberry, nike air max, longchamp, abercrombie and fitch, timberland, true religion outlet, oakley pas cher, hogan outlet, nike free, nike tn, sac guess, true religion outlet

oakleyses said...

canada goose outlet, mcm handbags, ugg boots, abercrombie and fitch, soccer jerseys, canada goose, ugg boots, north face jackets, babyliss pro, north face outlet, uggs outlet, canada goose uk, ugg pas cher, marc jacobs, giuseppe zanotti, rolex watches, soccer shoes, reebok outlet, ferragamo shoes, canada goose jackets, insanity workout, asics running shoes, bottega veneta, lululemon outlet, uggs, celine handbags, hollister, nike roshe run, nfl jerseys, chi flat iron, canada goose, jimmy choo outlet, ugg australia, canada goose, longchamp, instyler, vans shoes, mont blanc, ugg boots, p90x, wedding dresses, birkin bag, ugg, new balance shoes, valentino shoes, ghd, moncler, mac cosmetics, beats by dre, herve leger

oakleyses said...

pandora jewelry, moncler, moncler, supra shoes, hollister, karen millen, parajumpers, oakley, moncler, moncler, thomas sabo, ugg, air max, swarovski crystal, ralph lauren, converse shoes, moncler, baseball bats, ray ban, ugg, wedding dresses, toms shoes, gucci, canada goose, juicy couture outlet, lancel, swarovski, louboutin, timberland boots, louis vuitton, rolex watches, pandora charms, converse, air max, vans, moncler outlet, pandora charms, links of london, coach outlet store online, iphone 6 cases, hollister clothing store, canada goose, juicy couture outlet, montre homme, hollister

happy 123 said...

michael kors outlet store
kobe sneakers
adidas nmd runner
Kanye West shoes
nike polo shirts
michael kors outlet online
yeezy boost 350
dior sunglasses
yeezy shoes
yeezy boost 350 v2