Thursday, January 5, 2012

Komik AmanWan di Majalah G3~!!

Tengoklah tu. Muka gembira kodok komik sendiri dah masuk majalah.

Yatta~!!! Alhamdulillah! Aman sangat2 excited sekarang ni! Dulu, masa komik Aman keluar online, Aman dah gembira bangat (pehal tetibe cakap indo ni) dan bila dah keluar majalah, Aman lagi lagi happy~!!

Yup, komik Aman sekarang sudah mula disiarkan dalam majalah G3! Bermula isu 95 (Januari 2012). Dah lama Aman try nak masuk dunia majalah komik ni. Walau tak duduk ofis, x ape la. Lukis kat rumah pun sempoi gak kan! Hehehe. Ok la, nak cerita sikit pasal komik Aman ni.

Ianya bermula masa kitorang geng Iklan Gangster berjumpa di Carrefour. Masa tu Bophairy, yang sememangnya dah berkarya dengan G3 (komik tajuk ZOMBIE dan Funky League) bagitau Aman dan Reja. Tentang Jon Suraya yang akan meninggalkan G3. Jadi, ada kekosongan dalam majalah tu untuk diisi. Bop kata boleh la kasi try.

Aman pun apa lagi la. Peluang dah terbuka, jangan tak dibolos! Aman pun lukis la 1 komik 5pages dengan tema yang agak fantasi tapi mesra remaja. Aman submit dan tunggu. Dan lepas beberapa hari, masa tu Aman dapat call dari editor G3, Aan Budak Baik. Aman agak excited dan cuak gak. Excited sebab mungkin Aan akan cakap, "Aman, komik ko diterima!" dan cuak sebab mungkin Aan cakap, "Sori Aman, komik kau x layak. DELETED! Hahaha! Padan muka kau budak gomok!!" (ok, imaginasi aku terlebih2... =___=)

So, bila Aman angkat phone je, ayat pertama dari editor Aan, "Hah, apa citer?"

Aman blur. "Err..citer camner ye?"

"Hah, yela? Apa citer ni?"
"Err...saya dengar G3 ada buka peluang, jadi saya try submit. Mana tau terpilih..errr"
"Ohh..aku dah tengok dah komik kau Man. Aku suka."

Pehh..masa tu Aman kat gerai kuih-muih rasa macam nak jerit "Yippararara~!!!" dan ajak makcik penjual tu menari tango. Tapi Aman try control. Nak pendek kan cerita (aku rasa dah panjang dah citer aku ni..) Aman dijanjikan komik Aman ni bermula dari januari seperti yang korang boleh lihat pada gambar di atas tadi. Alhamdulillah sangat!

Yeah~!! Inilah page pertama episod pertama komik AmanWan~!!

Ok, berkenaan komik Aman ni. Ianya komik bersiri berkenaan pasal dunia kucing. Dimana ada seekor kucing bernama Labu yang sangat sangat kagum pada teknologi reka cipta manusia dan bercita-cita nak jadi pereka cipta yang hebat! Namun, ada sesuatu yang tak diduga bakal terjadi... (nak tau, korang kena beli dan baca la kan. hehe) Itu episod 1st ni, Aman boleh katakan, ia masih lagi intro. Bukan penggerak utama cerita yang sebenar. Dalam episod 1st ni, pembaca cuma dapat mengenali watak utama dan misi cerita ini. Dan bagi Aman, episod ke-2 ialah permulaan sebenar! Episod ke-2 nanti pembaca akan kenal dengan beberapa lagi watak penting dan konflik sebenar yang menjadi cerita utama komik ini. Dan juga ianya lebih lawak! Aman sangat tak sabar untuk korang baca episod seterusnya!! (Dah siap lukis, tinggal nak buat toning je lagi)

Apehal dengan Si Labu ni?? (sedutan episod 2)

Ok, ada sedikit konfius di sini. Kalau korang perasan, tajuk komik Aman di kaver depan G3 ini ialah Labubula. Tapi tajuk dalamnya ialah CatWish. Sebenarnya, dua2 tajuk tu Aman yang bagi. MasaAman hantar proposal dulu, Aman tatau nak letak tajuk apa, jadi Aman main petik je CatWish. Kemudian, Aman terfikir, "sesuai ke CatWish tu? Cam pelik je bunyi.." Then bila komik Aman diterima, Aman mohon tukar tajuk lain. Kemudian, Aman dan Editor Aan Budak Baik setuju nak pakai Labubula (kenapa Labubula? ianya dalam episod 3). Tapi sekarang ni dah ada 2 tajuk. Tatau la untuk next isu, pihak G3 akan pakai Labubula atau CatWish. Bagi Aman, tak kisah lah. Yang penting, Aman masih lagi excited ni~!! Yipparararara~!!! XD

Labubula atau CatWish yang korang rasa best? Tanya je. Hik3

Apapun, Aman memang sangat berterima kasih lah pada Editor Aan Budak Baik yang menerima komik Aman ini untuk bersama2 dengan G3. InsyaAllah, Aman akan buat yang terbaik untuk industri komik Malaysia ni! Yoshh!! Rasa happy bila Aman kini selangkah lagi ke arah impian untuk menjadi pekomik yang hebat! Kepada korang yang sudi, sila lah beli, baca dan beri feedback ek. Aman nak hasilkan yang terbaik untuk korang! Terima kasih!

Snap sikit dengan over thumbs up! Hidup G3~!!

-out-

22 comments:

Ain Farahin said...

congrats amanwan! selamat bkarya... =)

Anonymous said...

title labubula lg menarik. unik and quirky, catwish cam common sgt n x spesel =D just sharing my 2 cents

Anonymous said...

Pakcik tam-tam kato..

wah.. makin monjadi-jadi ekau tahun ni yo dak aman.. botambah gilolah pakcik lopeh ni.. mulo-mulo gilo tengok video ekau kek youtube. lopeh ni.. gilo nengok cito kartun ekau pulak..

apo pun.. solamat maju jayo..

pakcik dongan orang kampung sontiaso menyokong budak tombam yang bernamo aman wan nih.. hobin aman hobin..

Cik Asfz said...

taniah!!! wahh..xsabar nak baca..

teruskan berkarya yek! jangan buat cite y boring2 taw! :')

Anonymous said...

try tgk ni. comel kan? aman try la wat cmnie, mesti kiut
http://space-rockets.tumblr.com/post/15050744496

SITI NURUL SYAFIQAH said...

beli g3 la aku lps ni..wuhuuu!! tahniah amanwan. kami sentiasa menyokong anda.

sumpahkocomelKero said...

muka tak boleh blah ! hahaha,tapi tu laa yg aku gile2 kan.. haih.. tak leh jadi ni,kene buru buku g3 ! wooh wooh !!

nazha anua said...

Hai Aman Wan:-)

Saya Nazha Anua yang jumpa masa Perjumpaan ArtiSeni di Mid Valley kelmarin..maaf tak sempat bual panjang hari tu..hehe

so,saya vote for LabuBula!!

Asningtiyas Nasdja Putri said...

tahniah amanwan !! ^^

Aman Wan said...

Ain- Terima kasih ya~!!

Anon- itula, aman suka gak Labubula. hope next issue ediotr tukar tittle. hihi

Pakcik Tamtam- terimo kaseh la pokcik. Den klu boleh memang nak surius dalam bidang ni haa.. hope pakcik teruskan doakan den yo. =)

Cik Asfz- terima kasih~!! Insyaaallah aman kasi buat citer best2! hehe

Anon- waaahhh~!! kiutt~!! best!!

siti- yeayy!! beli tau! pastu kasi komen ok. hehehe. terima kasihh~!!

Kero- hehehe, kasi buruuuuuu~!! nanti aman buat muka camtu banyak2 kalau kero beli. hehe thanx ya!!

nazha- hohoho, takper2. next time kita sembang kencang2 ok. hehehe. thanx ya! support g3!

putri- waaaa. thanx ya putri~!!

pelangi kasih said...

komik ni aku cari td..tp x jumpa...uwahhhhhhhhhhhhh;(

ko nk pe said...

labubula skali kan

ko nk pe said...

labubula skali kn

Anonymous said...

bookmarked!!, I love your blog!

My page :: 401k contribution limits 2013

oakleyses said...

oakley sunglasses cheap, louboutin shoes, polo ralph lauren, air max, chanel handbags, burberry outlet, longchamp handbags, louis vuitton outlet, air max, prada handbags, christian louboutin, tiffany and co, louis vuitton outlet, polo ralph lauren outlet, coach factory outlet, nike free, coach purses, louboutin, michael kors outlet, louis vuitton handbags, kate spade outlet, oakley sunglasses, coach outlet store online, michael kors outlet, burberry outlet, longchamp outlet, gucci outlet, michael kors outlet, oakley sunglasses, true religion jeans, coach outlet, jordan shoes, louis vuitton, louis vuitton outlet stores, ray ban sunglasses, prada outlet, ray ban sunglasses, tory burch outlet, louboutin outlet, michael kors outlet, tiffany and co, longchamp handbags, nike shoes, kate spade handbags, true religion jeans, michael kors outlet, michael kors outlet

oakleyses said...

nike free pas cher, sac louis vuitton, nike roshe, polo lacoste, nike trainers, sac longchamp, north face, ray ban sunglasses, air force, new balance pas cher, hollister, michael kors, polo ralph lauren, air max pas cher, louboutin, air jordan, sac louis vuitton, sac burberry, hollister, converse pas cher, nike roshe run, air max, ralph lauren, louis vuitton, sac hermes, michael kors pas cher, michael kors, barbour, ray ban pas cher, lululemon, nike huarache, vanessa bruno, air max, north face, nike blazer, louis vuitton uk, vans pas cher, mulberry, nike air max, longchamp, abercrombie and fitch, timberland, true religion outlet, oakley pas cher, hogan outlet, nike free, nike tn, sac guess, true religion outlet

oakleyses said...

canada goose outlet, mcm handbags, ugg boots, abercrombie and fitch, soccer jerseys, canada goose, ugg boots, north face jackets, babyliss pro, north face outlet, uggs outlet, canada goose uk, ugg pas cher, marc jacobs, giuseppe zanotti, rolex watches, soccer shoes, reebok outlet, ferragamo shoes, canada goose jackets, insanity workout, asics running shoes, bottega veneta, lululemon outlet, uggs, celine handbags, hollister, nike roshe run, nfl jerseys, chi flat iron, canada goose, jimmy choo outlet, ugg australia, canada goose, longchamp, instyler, vans shoes, mont blanc, ugg boots, p90x, wedding dresses, birkin bag, ugg, new balance shoes, valentino shoes, ghd, moncler, mac cosmetics, beats by dre, herve leger

oakleyses said...

pandora jewelry, moncler, moncler, supra shoes, hollister, karen millen, parajumpers, oakley, moncler, moncler, thomas sabo, ugg, air max, swarovski crystal, ralph lauren, converse shoes, moncler, baseball bats, ray ban, ugg, wedding dresses, toms shoes, gucci, canada goose, juicy couture outlet, lancel, swarovski, louboutin, timberland boots, louis vuitton, rolex watches, pandora charms, converse, air max, vans, moncler outlet, pandora charms, links of london, coach outlet store online, iphone 6 cases, hollister clothing store, canada goose, juicy couture outlet, montre homme, hollister

Jianxiang Huang said...

0817
air jordan shoes
christian louboutin uk
beats by dre
michael kors uk
swarovski outlet
true religion jeans, http://www.truereligionjeansoutlet.com
new england patriots jerseys
kobe 9 elite
oakley sunglasses, http://www.oakleysunglasses-outlet.us.com
cowboys jerseys
beats headphones
air max 90
north face outlet
manchester united football shirts
ahmad bradshaw jersey,josh mcnary jersey,andrew luck jersey,donte moncrief jersey,delano howell jersey,robert mathis jersey,andrew luck jersey,trent richardson jersey
nike running shoes
nike air max 90
air max 2015
ralph lauren uk
moncler jackets
chanel handbags
coach outlet
nike trainers
larry fitzgerald jerseys,kevin kolb jerseys,patrick peterson jersey,andre ellington jersey,larry fitzgerald jersey,calais campbell jersey,deone bucannon jersey,andre ellington elite jersey,darnell dockett jersey,michael floyd jersey,sam acho jersey
football shirts uk,soccer jerseys uk,cheap soccer jerseys uk
cheap nhl jerseys
chanel outlet
fivefingers shoes
nike shoes
san francisco 49ers jerseys
yoga pants,lululemon,lululemon outlet,lululemon athletica,lululemon addict,lulu lemon,lulu.com,lululemon.com

风骚达哥 said...

20151010 junmda
michael kors outlet
ugg outlet store
Coach Factory Outlet Private Sale
michael kors handbags
Ugg Boots,Ugg Boots Outlet,Ugg Outlet,Cheap Uggs,Uggs On Sale,Ugg Boots Clearance,Uggs For Women
louis vuitton outlet
Louis Vuitton Bags On Sale
air max 95,nike golf,nike janoski,air max 1,nike canada,nike plus,nike shox,nike factory store
ugg boots
cheap uggs
Coach Factory Outlet Private Sale
ugg boots sale
coach outlet
Louboutin Red Bottoms Shoes Outlet
Christian Louis Vuitton Red Bottoms
Louis Vuitton Bags On Sale
Michael Kors Outlet Sale Clearance
Abercrombie & Fitch Factory Outlet
ugg boots australia
Lebron James Basketball Shoes Sale
coach factory outlet
michael kors bags
ugg boots sale
tory burch outlet
Gucci Outlet Online Sale
michael kors handbag
air max 90
Michael Kors Outlet Online Mall
timberland boots for women
coach outlet online

Libin Huang said...

supra shoes
valentino outlet
hermes belt for sale
nfl jersey wholesale
tiffany jewellery
michael kors outlet
true religion jeans
instyler ionic styler
prada handbags
longchamp outlet
michael kors handbags outlet
hermes outlet
swarovski crystal
kobe bryants shoes
michael kors outlet
lebron james shoes
louis vuitton handbags
thomas sabo outlet
cheap nfl jersey
cheap mlb jerseys
rolex uk
michael kors outlet
louis vuitton bags
hermes birkin bag
ralph lauren shirts
michael kors wallet sale
adidas wings
michael kors outlet online
air max 2015
michael kors factory store
kobe shoes
lacoste shirts
ysl outlet
michael kors clearance
kobe bryant shoes

Gege Dai said...

polo ralph lauren
cheap mlb jerseys
michael kors handbags clearance
michael kors bags
canada goose jackets
moncler outlet
hermes bags
canada goose jackets
coach outlet online
ugg outlet
20170109lck