Thursday, August 4, 2011

Bila pekomik jadi pelakon!

Hahaha!

Aman langsung tak sangka, persahabatan dengan kawan2 pekomik akhirnya boleh membawa kepada projek2 lakonan! Secara jujur, dari dulu memang berimpian nak terbitkan komik, tapi terpesong pula ke arah film making ni.Tapi tak kisah lah. Sebab aman suka kedua2 aktiviti ni. Aman suka bercerita, dan kedua2 medium (melukis dan mengarah) ialah medium yang aman selesa sampaikan cerita tu. So, setakat ni, ada 2 saja projek filem pendek bersama artis komik2 ni. Jon usha jap!

**********

Waktu ni, aman baru je berjinak2 untuk ngeteh bersama artis2 komik macam Bophairy, Reja, Jas dan Irfan ni. Dapat peluang minum petang, sembang2, tengok wayang, dengan diorang ni, dah buat aman teruja. Serius! Sebab aman dari dulu sangat kagum dengan artis komik, dan tiba2 dapat peluang berkenalan dengan rapat dan share ilmu. Kemudian, baru aman sedar, yang mereka masing2 juga minat pada filem, dan lakonan. Aman pun try la amik peluang utk direct shortfilem ni. Asalnya, aman nak jadikan web series sebanyak 11 episod yang setiap episod akan menampilkan artis komik undangan dan tutorial pasal komik. Tapi tak jadi sebab watak utama citer ni, Jas, akan berkahwin dan berpindah ke Johor. Jadi, short filem ni tergantung sampai sini je. Tapi sememangnya, 1 pengalaman yang best! Dan aman dedicate shortfilem ni untuk Jas supaya dapat mengenang saat lepak2 di NZ dengan mereka ni.

**********

Ini adalah yang paling latest~!! Idea bermula selepas masing2, mengagumi filem arahan Syamsul Yusof, KL GANGSTER tu. Dan pada masa yang sama, aman di usik dengan panggilan "Malik" sebab wajah seiras Aaron Aziz. (OK, tetibe aku rasa poyo dan bajet sungguh menaip benda ni..) Pada masa yang sama lagi, Bophairy ketika itu ada membuat photoshoot di Jelatek di mana beliau nampak seperti Yakuza! Kemudian bincang2, nak buat KL YAKUZA. Tapi oleh kerana kepala otak kami ini amat sukakan benda2 merepek, akhirnya, terjadi lah seperti mana yang korang boleh tengok di Youtube channel aman tu. Hahahaha~! Apapun, kitorang shoot sehari je, selama 2 jam lebih. (props pun beli on the spot) So, dengan bateri laptop yang tiba2 KONG, memori kamera yang limited, kitorang shoot je semana yang boleh. Dan alhamdullillah, selepas di edit, dapat juga hasilkan sumthing yang lengkap. =)

**********

Apapun, pengalaman ni cool giler! Tak kisah la apa orang kata, pengalaman buat short filem NGETEH mahupun iKLan GANGSTER adalah sangat penat, letih tapi seronok dan memuaskan! Rasanya, bakal ada next project lagi ni..hehehe.. tunggguuuu~

Ohye, kedua2 video ni boleh ditonton di SINI~!!

-out-

46 comments:

aizuddin said...

terbaik bro..kipidap :)

Reja said...

Ni cerita pasal Jas mana...

Jas kawan kita berpindah ke Terengganu.. bukan Johor... heheheee...

Thorbaiklah iKLan Gangster tu....

Isteri Encek Bard said...

HAHHAHAHHA PECAH PERUT TENGOK VIDEO NI

alepridz said...

wakakakaka... serius pecah giler perut aku tengok vlog ni.... terbaek bro....

choki-choki sudah habis maa... wakakaka

intoxicated-catastrophe™ said...

terbaaaaaaaekkkk!! suke laa video tu!! siap selit iklan2 lain.. hahahahahaha

-mas-
http://intoxicated-catastrophe.blogspot.com/

Siti Ruhaniza said...

best! terbaik bro. keep it up!

omarkhayam said...

karipap.

♥ LT Gadis Senjakala ♥ said...

terbaik.....lepas nih ramai follow lah blog nih ;))
gune kan social networking...;))
fan page ;) LIKE...

misz sempoi said...

terbaik!
pelakon la lepas ni

syamsul yusof pun respect..haha..
good luck..

Safa Soib said...

fuyoh! cayalah kipidap!!

the GirL said...

yeay!! dh tengok parody iKLan Gangster!! Terbaik!!!
teruskan usaha!!

+ bibir_kering - said...

smart habis ar iKLan tuh. sukaa.

sakuraspicelife said...

suker:)

Puteri Nurul Syifa' said...

hebat pelakon2 die . tbaik2 . btw ade buad entri pasal video ni http://spreadthelove19.blogspot.com/2011/08/aaron-aziz-jadi-vlogger-gempak-lah.html =) hny pndapat sy n suke2 jea

detkbell said...

if not kerana vid ni....... i not going to know about you haha... thanks to friend yg share,,,, keep your work going on.... gonna wait for more lol

fadhdeela said...

dahh tgkk!! comeyy!! lawakk pun ada gak :P

lyana kamarulzaman said...

hehe,keep watching you on youtube

epol said...

ok bro..aku dah baca blog n tgk vlog ko..terbaik..rasa nak wat vlog gak la aku XD..keep it up bro

cik ciput said...

kreatif dan menarik! =)

Miscellaneous Smiles said...

best citenya malik, eh arron, jap eh aman la =D

omarkhayam said...

bile nak wat short film sedey agi? asyik parody je...

Jejaka Terhangat said...

Tahniah Aman Wan..short film iklan gangster tu mmg gempak. dah tarik ramai viewer. dan blogger-blogger pon dah banyak tulis pasal ko. vlog yg berkualiti, mampu bersaing dgn vlogger2 femes yg lain..support aman wan. terbaek..!! kipidap. =)

AdyBudika said...

pecah perot!!!!

Hana Soffelia said...

suka2.. xblh gelak tang minum air vitagen tu.. kahkah

Eja Razif said...

wow...lawak..suka..;')

Cik Miera said...

mmg lawak la vid ni.. hahaha...

Uwais Al Qarni Bin Mohd Isa said...

aman memang best:) ...seronok n epi tgk vlog n video2 aman ^_<

myravea said...

Seriously best..keep it up! :)

budak kacamata said...

congrates bro..!gua sallute sama lu..!

sleeping_maniac90 said...

best3..
wah.. ko reti lukis komik?? best woo..
ak mnt komik tp x pndi lukis..
so stkt bli komik je lerr y ak pndi..

hai saya mun. said...

yeahh.keep it up!seriously cool. ;D

jasonels85 said...

iklan terbaek...hahhaa, suka bila malik makan coki-coki....=)

hamzah ian said...

apehal muka ko macam aaron aziz versi tembam hah???


hahahahahahaha..

Abe Goreng said...

Hahaha.terkentot2 gwa tgk video lu bro.HAHHAHA.

AesyaZealous said...

ini jelatek gua punya!!harharhar!

terbaik ah bro..

Abe Frank said...

bro cube tgk en3 baru gua.. Aman Wan stylo

Xpuasati said...

Video ni best jugak.. tp gua lebih minat dengar lu membebel kat Vlog pasal something yang bole bagi gua banyak bende informasi.. dan lebih fun tgk... lu try la tgk blog gua, kalo2 dapat idea nal bikin blog lu ker.. Ariyos.... Xpuasati=Atarn De Taubat

Ayl Aziz said...

This is best bro.

jana said...

part "vitagen"..xthan...hahaha...u best bro..nice vlog...:)

Torpedo said...

Apa pulak macam Aaron Aziz, mana ada. tak sama langsung. Muka kau sama dengan Syafik Majid. Member aku, haha..!! Seriously man.

dila bahar said...

gengster minum vitagen...

oakleyses said...

oakley sunglasses cheap, louboutin shoes, polo ralph lauren, air max, chanel handbags, burberry outlet, longchamp handbags, louis vuitton outlet, air max, prada handbags, christian louboutin, tiffany and co, louis vuitton outlet, polo ralph lauren outlet, coach factory outlet, nike free, coach purses, louboutin, michael kors outlet, louis vuitton handbags, kate spade outlet, oakley sunglasses, coach outlet store online, michael kors outlet, burberry outlet, longchamp outlet, gucci outlet, michael kors outlet, oakley sunglasses, true religion jeans, coach outlet, jordan shoes, louis vuitton, louis vuitton outlet stores, ray ban sunglasses, prada outlet, ray ban sunglasses, tory burch outlet, louboutin outlet, michael kors outlet, tiffany and co, longchamp handbags, nike shoes, kate spade handbags, true religion jeans, michael kors outlet, michael kors outlet

oakleyses said...

nike free pas cher, sac louis vuitton, nike roshe, polo lacoste, nike trainers, sac longchamp, north face, ray ban sunglasses, air force, new balance pas cher, hollister, michael kors, polo ralph lauren, air max pas cher, louboutin, air jordan, sac louis vuitton, sac burberry, hollister, converse pas cher, nike roshe run, air max, ralph lauren, louis vuitton, sac hermes, michael kors pas cher, michael kors, barbour, ray ban pas cher, lululemon, nike huarache, vanessa bruno, air max, north face, nike blazer, louis vuitton uk, vans pas cher, mulberry, nike air max, longchamp, abercrombie and fitch, timberland, true religion outlet, oakley pas cher, hogan outlet, nike free, nike tn, sac guess, true religion outlet

oakleyses said...

canada goose outlet, mcm handbags, ugg boots, abercrombie and fitch, soccer jerseys, canada goose, ugg boots, north face jackets, babyliss pro, north face outlet, uggs outlet, canada goose uk, ugg pas cher, marc jacobs, giuseppe zanotti, rolex watches, soccer shoes, reebok outlet, ferragamo shoes, canada goose jackets, insanity workout, asics running shoes, bottega veneta, lululemon outlet, uggs, celine handbags, hollister, nike roshe run, nfl jerseys, chi flat iron, canada goose, jimmy choo outlet, ugg australia, canada goose, longchamp, instyler, vans shoes, mont blanc, ugg boots, p90x, wedding dresses, birkin bag, ugg, new balance shoes, valentino shoes, ghd, moncler, mac cosmetics, beats by dre, herve leger

oakleyses said...

pandora jewelry, moncler, moncler, supra shoes, hollister, karen millen, parajumpers, oakley, moncler, moncler, thomas sabo, ugg, air max, swarovski crystal, ralph lauren, converse shoes, moncler, baseball bats, ray ban, ugg, wedding dresses, toms shoes, gucci, canada goose, juicy couture outlet, lancel, swarovski, louboutin, timberland boots, louis vuitton, rolex watches, pandora charms, converse, air max, vans, moncler outlet, pandora charms, links of london, coach outlet store online, iphone 6 cases, hollister clothing store, canada goose, juicy couture outlet, montre homme, hollister

风骚达哥 said...

20151010 junmda
michael kors outlet
ugg outlet store
Coach Factory Outlet Private Sale
michael kors handbags
Ugg Boots,Ugg Boots Outlet,Ugg Outlet,Cheap Uggs,Uggs On Sale,Ugg Boots Clearance,Uggs For Women
louis vuitton outlet
Louis Vuitton Bags On Sale
air max 95,nike golf,nike janoski,air max 1,nike canada,nike plus,nike shox,nike factory store
ugg boots
cheap uggs
Coach Factory Outlet Private Sale
ugg boots sale
coach outlet
Louboutin Red Bottoms Shoes Outlet
Christian Louis Vuitton Red Bottoms
Louis Vuitton Bags On Sale
Michael Kors Outlet Sale Clearance
Abercrombie & Fitch Factory Outlet
ugg boots australia
Lebron James Basketball Shoes Sale
coach factory outlet
michael kors bags
ugg boots sale
tory burch outlet
Gucci Outlet Online Sale
michael kors handbag
air max 90
Michael Kors Outlet Online Mall
timberland boots for women
coach outlet online