Sunday, November 28, 2010

Entri Loser

Sekarang ni, sudah 2 tahun blog ni dihasilkan. Ini buatkan aman terfikir. Apa yang aku dah lakukan selama 2 tahun ni...?

Aman akui, semangat aman sering tak putus sejak dari entri pertama aman, "Salam Awalan", di blog ni. Aman bersemangat untuk hasilkan komik, aman bersemangat untuk join aktiviti tentang komik.. tapi semangat saja tidak dikira sebagai kejayaan.

Selepas difikir dengan teliti.. aman tak lakukan apa2 dalam 2 tahun ni. melainkan 10pages komik antologi dan beberapa proposal komik yang bertukar ganti. Selain dari itu, aman hanya seorang yang penuh semangat saja. "semangat" sahaja..

well, bila aman buka Facebook, melihat setiap perkembangan rakan pekomik lama dan baru yang semakin improve dan maju ke depan, aman semakin rasa kecil berada dalam kelompok pekomik ni. Semua orang semakin eager dan bertungkus lumus dan hasilkan karya2 baru. Aman pula? yaa...penuh dengan alasan yang bertujuan menyedapkan hati sendiri..

........
........
........

sudahlah...saja je nak melepaskan rasa. tak perlu komen apa2. ini ialah entri di mana aman, mengingatkan diri sendiri betapa losernya diri ni.

Aman wan, kau tak cool langsung.

-out-

14 comments:

Afiq Deen said...

ala syazuuu rilek lah...

ada byk benda yang kita nak buat tapi tak mampu, so kita patut berserah <--- Mentaliti seorang loser sejati.

Semangat itu api, masa itu kayu. Selagi kita menghabiskan masa utk membikin arang, term loser tu tak patut wujud.

Poyo said...

Mana ada Loser Aman oii..
Don't look back, pandang jauh ke depan dan terus berusaha.. (^_^)

Anip™ said...

aku suke kartun2 ko..menarik siot..huh!..btkan kertun utk aku boleh?..hehehe

1)Kilang Al-Quran Dan Bagaimana Al-Quran Dibuat ?
2)Mengumpat! Adakah Ianya Hobi Manusia Zaman Sekarang ?
3)Menjadi Tunang Orang Tanpa Kita Sedar, Biar Betol ?

The Beoples said...

ko jangan nak ngada2 perasan sangat diri tu loser... bajet loser plak...

because i know you're not a loser... and you never were... but thinking like this makes you one...

you're just a late bloomer... your time will come... jangan pikir sangat ar... okay Mr Chubs? :)

eMi mLi said...

Kena bakar semangat tu :p

Anonymous said...

Relax~~
Aku pon x de bwat pape sangat.
Tengah pikir yg citer baru aku 'TOYZ' tuh nak bwat one-shot ke bersiri...

Skang pon cuma sempat drafting jln citer jer, pasal bz nak carik rumah sewa.

Sem depan dah last sem dah, praktikal satu sem kat spital, memang dah no play play lah lepas nih....huhuhuhuhu......... X(

by: QIB

P/s: DUN GiVe Up. Paper pon pastikan pelajaran datang dulu.

ryuu-kun said...

no one lose

aman dh banyak improve bkan dari segi drawing je, dr segi pemikiran pemahaman tntg arena komik m'sia dan dh makin dikenali...so be proud of what u r...

so many people out there dont hav a chance and potential like u...GO GO!!!

Aman Wan said...

THANX SO MUCH kat korang semua~!!! Aman hari tu memang agak down sikit. Biasa la perasaan terganggu dengan kerja2 yang belum settle, tapi hati memberontak nak buat benda lain. Insyaallah, aman akan kuatkan semangat. Terima kasih banyak2 pada korang sebab concern. Aman sangat2 hargai.

^__________^

makweblogspot said...

abg aman rasa sedih pulak bile baca entry tuh..hu...xpe be strong..setiap org akan rasa perasaan mcm tu..dan benda tu act wajib utk kita rase,sebb dpt buat kita sedar apa yg berlaku pada diri kita skrg..xpe,abg aman teruskan buat komik ye..kalau x boleh jugak..jgn bimbang..jawatn kosong dekat raja lawak ade utk abg..hee..suka vlog abg..so cool..!! hee..klau abg msok RL mesti menang..hehee..aja-aja fighting..!!!

oakleyses said...

oakley sunglasses cheap, louboutin shoes, polo ralph lauren, air max, chanel handbags, burberry outlet, longchamp handbags, louis vuitton outlet, air max, prada handbags, christian louboutin, tiffany and co, louis vuitton outlet, polo ralph lauren outlet, coach factory outlet, nike free, coach purses, louboutin, michael kors outlet, louis vuitton handbags, kate spade outlet, oakley sunglasses, coach outlet store online, michael kors outlet, burberry outlet, longchamp outlet, gucci outlet, michael kors outlet, oakley sunglasses, true religion jeans, coach outlet, jordan shoes, louis vuitton, louis vuitton outlet stores, ray ban sunglasses, prada outlet, ray ban sunglasses, tory burch outlet, louboutin outlet, michael kors outlet, tiffany and co, longchamp handbags, nike shoes, kate spade handbags, true religion jeans, michael kors outlet, michael kors outlet

oakleyses said...

nike free pas cher, sac louis vuitton, nike roshe, polo lacoste, nike trainers, sac longchamp, north face, ray ban sunglasses, air force, new balance pas cher, hollister, michael kors, polo ralph lauren, air max pas cher, louboutin, air jordan, sac louis vuitton, sac burberry, hollister, converse pas cher, nike roshe run, air max, ralph lauren, louis vuitton, sac hermes, michael kors pas cher, michael kors, barbour, ray ban pas cher, lululemon, nike huarache, vanessa bruno, air max, north face, nike blazer, louis vuitton uk, vans pas cher, mulberry, nike air max, longchamp, abercrombie and fitch, timberland, true religion outlet, oakley pas cher, hogan outlet, nike free, nike tn, sac guess, true religion outlet

oakleyses said...

canada goose outlet, mcm handbags, ugg boots, abercrombie and fitch, soccer jerseys, canada goose, ugg boots, north face jackets, babyliss pro, north face outlet, uggs outlet, canada goose uk, ugg pas cher, marc jacobs, giuseppe zanotti, rolex watches, soccer shoes, reebok outlet, ferragamo shoes, canada goose jackets, insanity workout, asics running shoes, bottega veneta, lululemon outlet, uggs, celine handbags, hollister, nike roshe run, nfl jerseys, chi flat iron, canada goose, jimmy choo outlet, ugg australia, canada goose, longchamp, instyler, vans shoes, mont blanc, ugg boots, p90x, wedding dresses, birkin bag, ugg, new balance shoes, valentino shoes, ghd, moncler, mac cosmetics, beats by dre, herve leger

oakleyses said...

pandora jewelry, moncler, moncler, supra shoes, hollister, karen millen, parajumpers, oakley, moncler, moncler, thomas sabo, ugg, air max, swarovski crystal, ralph lauren, converse shoes, moncler, baseball bats, ray ban, ugg, wedding dresses, toms shoes, gucci, canada goose, juicy couture outlet, lancel, swarovski, louboutin, timberland boots, louis vuitton, rolex watches, pandora charms, converse, air max, vans, moncler outlet, pandora charms, links of london, coach outlet store online, iphone 6 cases, hollister clothing store, canada goose, juicy couture outlet, montre homme, hollister

Hua Cai said...

tiffany outlet
tory burch outlet
ferragamo outlet
swarovski outlet
air max 90
michael kors online
louis vuitton outlet
ralph lauren outlet
coach outlet store
louis vuitton handbags
toms outlet
oakley sunglasses
ralph lauren polo shirts
football shirts
true religion outlet
ralph lauren pas cher
cazal outlet
mulberry outlet
michael kors outlet
ray-ban sunglasses
michael kors outlet online
swarovski crystal
hollister shirts
michael kors sale
longchamp pliage
mulberry sale
discount michael kors handbags
longchamp outlet
oakley sunglasses wholesale
ralph lauren outlet
nfl jerseys
ferragamo outlet
christian louboutin online
omega outlet
coach outlet
20160608caihuali