Wednesday, September 15, 2010

Lovey Dovey Manhwa

Kalau dalam bab komik, aman biasanya layan semua genre. Tak kira lawak, lawan, cakap2, seram, (cuma robot2 je Aman kureng sket) dan termasuk la juga jiwang. Tapi aman x banyak baca komik jiwang sebab selalunya komik jiwang ni klise giler. Aman baca komik jiwang pun sejak baca komik Kaoru dengan Fakrul Anour dulu. Itu je.

Tapi sekarang gempakstarz dah banyak kaluarkan novel grafik jiwang dari jepun. Aman ada gak try beli, tapi mesti kecewa giler. Sebab jalan cerita sangat la poyo (hahaha) dan lukisan pon banyak main corak2 screentone je. Tapi aman ada follow 1 siri komik jiwang dari Usami Maki sebab cover dia nampak cool dan lukisan awek dia giler kiut~!

Nak diikutkan cerita, haritu aman gi kedai buku untuk beli komik Dr.Slump dan aman ternampak novel grafik baru tajuk Twinkle. Cover dia agak catchy dan lukisan dia nampak lain sikit dari komik jiwang atau komik shoujo yang biasa (xde la beza sangat, tapi ada la sikit...). Ada 3 siri. Aman memula xnak beli sebab kadang2, komik jiwang ni, cover je lawa giler, tapi dalam dia hampeh. Lebih2, aman paling x suke komik jiwang yang dalam dia ada lebih dari 1 cerita. Tapi last2, aman try beli gak. Mencuba nasib.

Aman beli pun, sebab aman tengok nama pelukis dia bukan nama jepun. Orang korea. Hmm..aman x pernah baca manhwa (komik) korea lagi.. Dan komik ni dalam dia cuma ada 1 cerita dan cerita dia sampai 3 buku. Mesti jalan cerita dia rumit sikit dan tak terlalu senang ke ending. Dan sebab yang paling utama, lukisan dia nampak kiut~!! hahaha.


SINOPSIS

Kisah cinta seorang gadis yang lebih tua dari si jejaka! Byul ialah pelajar kolej yang unik dan ceria. Hobinya melukis dan dia sering melukis gambar jejaka idamannya. Suatu hari dia menemui seorang jejaka yang serupa dengan lakarannya. Namun lelaki itu pelajar sekolah tinggi. Adakah Shi Hyuk takdirnya?

Kesimpulan lepas baca.....memang kiut~! haha. Okla. Even jalan cerita dia sama je dan klise... tapi aman suka watak2 dia. watak utama pompuan dia ni seorang pelukis yang berfikiran cam budak2 dan pervert. lawak gak ar lawak dalam komik ni. Citer dia tak terlalu jiwang sebab watak utama dia ni bukan seorang jiwang2 sangat. Dia lebih kepada lawak, persahabatan, dan cinta2 la jugak. Perasaan baca manhwa ni macam tengok citer2 komedi jiwang korea je. Lagipun, komik ni tak banyak main screentone je macam komik jiwang jepun yang lukis sikit, corak2 je banyak.. komik ni suke letak watak2 dan elemen2 kiut dalam dia. haha. Ok la, cool~! Aman rekemen komik ni untuk korang baca terutama peminat komik jiwang.

Jadi, dapatkan Twinkle sekarang ye~!! Nanti, aman ingat nak try gak wat komik jiwang komedi camni. hahaha, korang rasa aman mampu tak?

^__________^

-out-

9 comments:

Anonymous said...

komik twinkle tu saya dah baca juga....best ...anime die memang kiut..!

Aman Wan said...

wah?? ada anime ke?? kat youtube ada? manhwa ni best n kiut. jalan cerita yg sempoi n relax. best~!

^____^

Puteri Nurul Syifa' said...

haha , yep , saye pon dah bace yg pertama ngn kedua komik twinkle . klaka kot cite die . yg ketige je tak sempat beli lg

bolock91 said...

buatlah komik jiwang islamic..hehe

oakleyses said...

oakley sunglasses cheap, louboutin shoes, polo ralph lauren, air max, chanel handbags, burberry outlet, longchamp handbags, louis vuitton outlet, air max, prada handbags, christian louboutin, tiffany and co, louis vuitton outlet, polo ralph lauren outlet, coach factory outlet, nike free, coach purses, louboutin, michael kors outlet, louis vuitton handbags, kate spade outlet, oakley sunglasses, coach outlet store online, michael kors outlet, burberry outlet, longchamp outlet, gucci outlet, michael kors outlet, oakley sunglasses, true religion jeans, coach outlet, jordan shoes, louis vuitton, louis vuitton outlet stores, ray ban sunglasses, prada outlet, ray ban sunglasses, tory burch outlet, louboutin outlet, michael kors outlet, tiffany and co, longchamp handbags, nike shoes, kate spade handbags, true religion jeans, michael kors outlet, michael kors outlet

oakleyses said...

nike free pas cher, sac louis vuitton, nike roshe, polo lacoste, nike trainers, sac longchamp, north face, ray ban sunglasses, air force, new balance pas cher, hollister, michael kors, polo ralph lauren, air max pas cher, louboutin, air jordan, sac louis vuitton, sac burberry, hollister, converse pas cher, nike roshe run, air max, ralph lauren, louis vuitton, sac hermes, michael kors pas cher, michael kors, barbour, ray ban pas cher, lululemon, nike huarache, vanessa bruno, air max, north face, nike blazer, louis vuitton uk, vans pas cher, mulberry, nike air max, longchamp, abercrombie and fitch, timberland, true religion outlet, oakley pas cher, hogan outlet, nike free, nike tn, sac guess, true religion outlet

oakleyses said...

canada goose outlet, mcm handbags, ugg boots, abercrombie and fitch, soccer jerseys, canada goose, ugg boots, north face jackets, babyliss pro, north face outlet, uggs outlet, canada goose uk, ugg pas cher, marc jacobs, giuseppe zanotti, rolex watches, soccer shoes, reebok outlet, ferragamo shoes, canada goose jackets, insanity workout, asics running shoes, bottega veneta, lululemon outlet, uggs, celine handbags, hollister, nike roshe run, nfl jerseys, chi flat iron, canada goose, jimmy choo outlet, ugg australia, canada goose, longchamp, instyler, vans shoes, mont blanc, ugg boots, p90x, wedding dresses, birkin bag, ugg, new balance shoes, valentino shoes, ghd, moncler, mac cosmetics, beats by dre, herve leger

oakleyses said...

pandora jewelry, moncler, moncler, supra shoes, hollister, karen millen, parajumpers, oakley, moncler, moncler, thomas sabo, ugg, air max, swarovski crystal, ralph lauren, converse shoes, moncler, baseball bats, ray ban, ugg, wedding dresses, toms shoes, gucci, canada goose, juicy couture outlet, lancel, swarovski, louboutin, timberland boots, louis vuitton, rolex watches, pandora charms, converse, air max, vans, moncler outlet, pandora charms, links of london, coach outlet store online, iphone 6 cases, hollister clothing store, canada goose, juicy couture outlet, montre homme, hollister

mao qiuyun said...

mcm bags
ray ban sunglasses
louis vuitton outlet
jordan 4
ray ban
coach outlet
instyler ionic styler
rolex watches,rolex watches,swiss watches,watches for men,watches for women,omega watches,replica watches,rolex watches for sale,rolex replica,rolex watch,cartier watches,rolex submariner,fake rolex,rolex replica watches,replica rolex
minnesota vikings jerseys
michael kors factory online, http://www.michaelkorsfactoryoutletonline.com
ray ban sunglasses online
ugg boots, http://www.uggboot.com.co
swarovski uk
converse shoes
boston celtics jersey
true religion jeans
polo ralph lauren outlet
asics running shoes
roshe run men
polo lacoste pas cher
snapback hats
north face jackets
michael kors uk
ray ban uk, http://www.raybansunglass.co.uk
cheap nba jerseys, http://www.nbajerseys.us.com
cheap snapbacks
ralph lauren uk
dansko outlet
oakley sunglasses wholesale, http://www.oakleysunglasseswholesale.in.net
cartier love bracelet
true religion jeans, http://www.truereligionoutletstore.us.com
michael kors outlet store, http://www.michaelkorsoutlet-store.us.com
oakley sunglasses, http://www.oakleysunglassesdiscount.us.com
the north face outlet store
beats headphones
ysl outlet
0815maoqiuyun