Tuesday, September 21, 2010

(SET!) Watak Sampingan

Setelah seminggu cuti raya, hari ni ialah hari pertama kembali bekerja. Aman sangat2 tak berdaya nak pergi kerja. Pagi2, dah bangun lewat, pastu tengahari merentasi hujan lebat sampai terpaksa berT-shirt saja dalam ofis.

TAPI..

Walau hari ini dimulakan dengan perasaan yang malas, banyak perkara best telah berlaku!! Awalnya, aman dapat beli komik yang best, kemudian bertemu dengan rakan artis yang best, beli dvd yang best, dan keseronokan yang best! di mana aman akan ceritakan pada entry lain..

TAPI..

Yang paling best berlaku ialah, apabila aman pulang dari outing bersama rakan2 komik, aman buka laptop dan check emel... design watak sampingan aman juga telah diapproved oleh editor, enche Zulfadhli~! (yeah!) Bawah ni ialah rekaan watak sampingan serta komen dari enche Zul.


Waalaikumussalam Aman Wan,

Terima kasih dan selamat hari raya juga untuk Aman.
Saya berpuas hati dengan watak sampingan yang aman hantarkan, dan saya rasa aman sudah boleh mula melukis komik berdasarkan improvement yang sudah saudara tunjukkan. Selebihnya terpulang kepada inisiatif saudara sendiri untuk meninggikan kualiti lukisan saudara.

Aman sudah boleh mula melukis komik, tapi mulakan secara berkala, iaitu aman buat 10 keping buat pendahuluan. Kami akan tapis setiap 10 muka surat, cuma kali ni lebih kepada penapisan cerita. Saya yakin cerita saudara sudah ok, semua ni cuma untuk meyakinkan editor-editor lain juga.

Itu sahaja buat masa ini, ada apa-apa perkembangan bolehlah hubungi saya.
Teruskan berusaha!
- zul fadhli -


Alhamdulillah.. Mari sama2 berusaha~!! ^________^

-out-

13 comments:

DiEyLaH said...

best nyerr..kecik2 je suke melukis..dh besar mals pulak.haha..
truskan usaha anda ye..^_^
suke suki bace komik.. =DD

Anonymous said...

shazu goodluck ! n_n -jee

Aman Wan said...

dieylah, terima aksih! aman akan teruskan usaha. hoho, syg nya, try2 la lukis balik. mane tau boleh jadi minat balik ke.

jee- hoho, tenkiu2. lama x jumpe ko. hehe. ^____^

ky said...

salam..
aman pernahkah hasilkan komik sebelum ini?
kalau pernah, saya teringin membacanya..
saya harap aman dapat emelkan kpd saya..
kalau keberatan, tidak mengapa..
salam

Torpedo said...

Peh!! Unik! Setiap karakter-kaakter itu memang berjaya menampakkan emosi dan perangai masing-masing. Rekabentuk yang agak segar.

Aman Wan said...

ky- komik aman bertajuk MakCik pernah diterbitkan dalam komik antologi Aku, Kau dan Komik #2. Selain itu, aman ada lukis doujin untuk Comic Fiesta tahun lepas. Boleh tengok komik tu di Facebook aman;. Terima Kasih. =)

torpedo- terima kasih2~! ini pun setelah dapat tunjuk ajar dari editor. baru aman cuba variasikan watak2. =)

Torpedo said...

Agak-agak, bila dijangka komik ini akan menggeletek pasaran.

Aman Wan said...

insyaallah pertengahan tahun depan. terima kasih torpedo.

^___^

oakleyses said...

oakley sunglasses cheap, louboutin shoes, polo ralph lauren, air max, chanel handbags, burberry outlet, longchamp handbags, louis vuitton outlet, air max, prada handbags, christian louboutin, tiffany and co, louis vuitton outlet, polo ralph lauren outlet, coach factory outlet, nike free, coach purses, louboutin, michael kors outlet, louis vuitton handbags, kate spade outlet, oakley sunglasses, coach outlet store online, michael kors outlet, burberry outlet, longchamp outlet, gucci outlet, michael kors outlet, oakley sunglasses, true religion jeans, coach outlet, jordan shoes, louis vuitton, louis vuitton outlet stores, ray ban sunglasses, prada outlet, ray ban sunglasses, tory burch outlet, louboutin outlet, michael kors outlet, tiffany and co, longchamp handbags, nike shoes, kate spade handbags, true religion jeans, michael kors outlet, michael kors outlet

oakleyses said...

nike free pas cher, sac louis vuitton, nike roshe, polo lacoste, nike trainers, sac longchamp, north face, ray ban sunglasses, air force, new balance pas cher, hollister, michael kors, polo ralph lauren, air max pas cher, louboutin, air jordan, sac louis vuitton, sac burberry, hollister, converse pas cher, nike roshe run, air max, ralph lauren, louis vuitton, sac hermes, michael kors pas cher, michael kors, barbour, ray ban pas cher, lululemon, nike huarache, vanessa bruno, air max, north face, nike blazer, louis vuitton uk, vans pas cher, mulberry, nike air max, longchamp, abercrombie and fitch, timberland, true religion outlet, oakley pas cher, hogan outlet, nike free, nike tn, sac guess, true religion outlet

oakleyses said...

canada goose outlet, mcm handbags, ugg boots, abercrombie and fitch, soccer jerseys, canada goose, ugg boots, north face jackets, babyliss pro, north face outlet, uggs outlet, canada goose uk, ugg pas cher, marc jacobs, giuseppe zanotti, rolex watches, soccer shoes, reebok outlet, ferragamo shoes, canada goose jackets, insanity workout, asics running shoes, bottega veneta, lululemon outlet, uggs, celine handbags, hollister, nike roshe run, nfl jerseys, chi flat iron, canada goose, jimmy choo outlet, ugg australia, canada goose, longchamp, instyler, vans shoes, mont blanc, ugg boots, p90x, wedding dresses, birkin bag, ugg, new balance shoes, valentino shoes, ghd, moncler, mac cosmetics, beats by dre, herve leger

oakleyses said...

pandora jewelry, moncler, moncler, supra shoes, hollister, karen millen, parajumpers, oakley, moncler, moncler, thomas sabo, ugg, air max, swarovski crystal, ralph lauren, converse shoes, moncler, baseball bats, ray ban, ugg, wedding dresses, toms shoes, gucci, canada goose, juicy couture outlet, lancel, swarovski, louboutin, timberland boots, louis vuitton, rolex watches, pandora charms, converse, air max, vans, moncler outlet, pandora charms, links of london, coach outlet store online, iphone 6 cases, hollister clothing store, canada goose, juicy couture outlet, montre homme, hollister

Hua Cai said...

hermes outlet store
swarovski outlet
hermes outlet
oakley sunglasses wholesale
cheap nfl jerseys
kate spade handbags
basketball shoes
kobe shoes
lebron shoes
ralph lauren outlet
ferragamo outlet
michael kors factory outlet
beats by dre
basketball shoes,basketball sneakers,lebron james shoes,sports shoes,kobe bryant shoes,kobe sneakers,nike basketball shoes,running shoes,mens sport shoes,nike shoes
rolex watches for sale
cheap nfl jersey
michael kors online outlet
rolex watches
adidas outlet store
mulberry bags
longchamp handbags
ralph lauren polo
oakley sunglasses
cheap jordan shoes
true religion jeans
michael kors uk outlet
polo ralph lauren
rolex outlet
fitflops clearance
michael kors handbags
camisetas futbol baratas
fitflops sale clearance
true religion jeans
air max 90
polo ralph lauren
20160608caihuali