Saturday, January 9, 2010

Cargass~!!

Well tahun ni aman cuba utk lebih produktif dlm penghasilan karya. Tapi bukan buat serentak la, giler apa nak lukis banyak2 dlm 1 masa. huhu..

Aman agak busy dlm beberapa bulan terawal ni, so, aman akan start sket2. nnti bulan 4-7 aman akan ada cuti lama~ yeah! sbb aman x amik shortsem, coz dah mmg nak set time utk fokus dlm komik2 ni! hehe~


Oklah, neway, semalam aman berjumpe dgn pengarah PHE tentang buku kanak2 yang aman lukis tu. neway, memula mmg aman agak segan. yela, dah janji aritu akhir bulan 12 aman akan siapkn illustrasi2 buku tu, tp sbb masalah akademik, tertunda2. nasib Abg Masyaal sporting, dia bg aman masa utk siapkan supaya x ganggu pelajaran aman, so aman janji akan siapkan bulan 2 nanti. gambar atas tu antara contoh illustrasi yang aman dah lukis. banyak lagi nak kena buat. ada 29 illustrasi. huhu.. =)


Oh, semalam gak, ada member aman yang terlibat dlm Buletin Kuliyyah jumpe aman, dia cakap, team diorang nak hasilkan buletin 2 kali setiap bulan. Buletin sempoi2 je, utk peringatan, event2, dan diorg cakap diorg perlukan sumthing utk menyerikan sket buletin tu, so diorg mintak aman tolong lukiskn komik strip utk buletin diorg. 1 buletin 1 komik strip, senang! hehehe (berlagak giler aku..)

Memula dia tanya aman nak kne bayar brape, tapi aman x mintak bayaran, (giler bajet, aku br amatur..) sebb aman bukan pro dan yg hasilkan buletin ni pon kawan2 aman gak. so, aman juz gunakan buletin ni utk mempromot lukisan dan blog aman je la. so, org akan recognize karya aman. huhu.

Setelah lama perah kepala otak, akhirnya aman dapat hasilkan 1 group karakter yg akan beraksi dlm komik strip aman tu. hehehe.

Huhu, harap2, sumer keje2 aman akan bertambah lancar. aaaminn~

-out-

18 comments:

INDRA QIRANA said...

semoga success untuk tahun 2010 ni eh

Aman Wan said...

thanx pakcik indra~! aman akan berusaha! :D

Irfan F-one-R said...

ini baru namanya permulaan terbaeekkk~!!

syabas aman! aku doakan yg terbaik untuk kau!

Aman Wan said...

thanx fan~!
sesama hasilkan perjalanan yg terbaik gak dlm karya~!!

The Beoples said...

ceit~

bajet comel la tu? wat karakter telinge capek?

ak harap nnti makin ceria ar buletin kuliyyah bile ko ceriakan buletin tu nnti...

kuliyyah kite ade buletin kuliyyah ke?

hahahaha~

Aman Wan said...

huzaifah kata akan ada buletin utk KAED. hehe. aku akan wat yg terbest~!

neway,aku x sangka ko btol2 gunakan perkataan "capek" tu....

capek = tempang
capang = telinga besar~

-____-

The Beoples said...

argh~

ko ckp cmne skali pon... bg aku.. capek tu tetap telinge besar!

huh!

jemari bebas? said...

x lme brtahan kot buletin ni
awl2 je... kot...
biase laaa...

Aman Wan said...

haha..xper2.. aku mmg da lama nk try lukis komik2 cmni. bume ble da ada sebb ni, br aku leh gerak..

klu buletin ni x bertahan pon, komik ni aku aka teruskn gak. =D

jemari bebas? said...

bume

Torpedo said...

Aku pernah diupah oleh seorang member aku waktu sekolah dulu untuk melukis watak-watak dalam buku cerita kanak-kanak yang diterbitkan oleh tadika kroni dia. Asalnya aku tak mahu memandangkan tiada masa sebab nak ambik SPM. Oleh kerana dia siap merayu lagi, aku tolonglah juga.

Pastu bila dah susah-susah aku lukis, aku hantarla kat dia. Sebaik saja karya-karya aku bertukar tangan, payah sungguh nak jumpa dia. Telefon tak pernah dapat. Sampai sekarangla tak dapat nak jumpa dia. Lari ke mana aku pun tak tau. Sehingga sekarangla titik peluh aku tu tak berbayar.

Ya lah.. waktu tu bengap gila mengenai urusniaga dan soal-soal perjanjian2 atau kontrak. Percaya bulat-bulat.

Aman Wan said...

boboy-- ko diam~


torpedo-- ohh..teruknya.. yup2, aman pun takut gak bnda ni terjadi. tp aman pun ada amek langkah berjaga2 gak. nasib la hardcopy masih aman pegang, jd design karakter masih hakmilik aman. tp aman percaya dgn syarikat iilustrasi ni. insyaallah, syarikat Phe ni boleh terus maju dan boleh dipercayai. =)

oakleyses said...

oakley sunglasses cheap, louboutin shoes, polo ralph lauren, air max, chanel handbags, burberry outlet, longchamp handbags, louis vuitton outlet, air max, prada handbags, christian louboutin, tiffany and co, louis vuitton outlet, polo ralph lauren outlet, coach factory outlet, nike free, coach purses, louboutin, michael kors outlet, louis vuitton handbags, kate spade outlet, oakley sunglasses, coach outlet store online, michael kors outlet, burberry outlet, longchamp outlet, gucci outlet, michael kors outlet, oakley sunglasses, true religion jeans, coach outlet, jordan shoes, louis vuitton, louis vuitton outlet stores, ray ban sunglasses, prada outlet, ray ban sunglasses, tory burch outlet, louboutin outlet, michael kors outlet, tiffany and co, longchamp handbags, nike shoes, kate spade handbags, true religion jeans, michael kors outlet, michael kors outlet

oakleyses said...

nike free pas cher, sac louis vuitton, nike roshe, polo lacoste, nike trainers, sac longchamp, north face, ray ban sunglasses, air force, new balance pas cher, hollister, michael kors, polo ralph lauren, air max pas cher, louboutin, air jordan, sac louis vuitton, sac burberry, hollister, converse pas cher, nike roshe run, air max, ralph lauren, louis vuitton, sac hermes, michael kors pas cher, michael kors, barbour, ray ban pas cher, lululemon, nike huarache, vanessa bruno, air max, north face, nike blazer, louis vuitton uk, vans pas cher, mulberry, nike air max, longchamp, abercrombie and fitch, timberland, true religion outlet, oakley pas cher, hogan outlet, nike free, nike tn, sac guess, true religion outlet

oakleyses said...

canada goose outlet, mcm handbags, ugg boots, abercrombie and fitch, soccer jerseys, canada goose, ugg boots, north face jackets, babyliss pro, north face outlet, uggs outlet, canada goose uk, ugg pas cher, marc jacobs, giuseppe zanotti, rolex watches, soccer shoes, reebok outlet, ferragamo shoes, canada goose jackets, insanity workout, asics running shoes, bottega veneta, lululemon outlet, uggs, celine handbags, hollister, nike roshe run, nfl jerseys, chi flat iron, canada goose, jimmy choo outlet, ugg australia, canada goose, longchamp, instyler, vans shoes, mont blanc, ugg boots, p90x, wedding dresses, birkin bag, ugg, new balance shoes, valentino shoes, ghd, moncler, mac cosmetics, beats by dre, herve leger

oakleyses said...

pandora jewelry, moncler, moncler, supra shoes, hollister, karen millen, parajumpers, oakley, moncler, moncler, thomas sabo, ugg, air max, swarovski crystal, ralph lauren, converse shoes, moncler, baseball bats, ray ban, ugg, wedding dresses, toms shoes, gucci, canada goose, juicy couture outlet, lancel, swarovski, louboutin, timberland boots, louis vuitton, rolex watches, pandora charms, converse, air max, vans, moncler outlet, pandora charms, links of london, coach outlet store online, iphone 6 cases, hollister clothing store, canada goose, juicy couture outlet, montre homme, hollister

Hua Cai said...

burberry outlet store
michael kors handbags
ray ban sunglasses
ray ban sunglasses
coach outlet online
oakley sunglasses wholesale
nike air max
ray ban sunglasses
toms shoes
chrome hearts outlet
rolex uk
michael kors clearance
swarovski outlet
burberry sunglasses
michael kors outlet online
michael kors factory outlet
tiffany jewelry
longchamp outlet
swarovski crystal
ralph lauren polo
soccer jerseys wholesale
cheap soccer jerseys
lululemon outlet
adidas outlet
hermes bags
chrome hearts outlet
michael kors factory outlet
omega watches
gucci outlet
mulberry outlet,mulberry handbags outlet
louboutin pas cher
michael kors outlet
beats headphones
police sunglasses for men
mulberry handbags sale
20160608caihuali

happy 123 said...

adidas yeezy boost
kobe 11
true religion
nike air max
adidas nmd
van cleef arpels
michael kors handbags
yeezy boost 350
michael kors handbags
longchamp handbags