Wednesday, December 16, 2009

Sneak Peek ! #2

Haha.. neway, sejak belakangn ni, aman memang sibuk kerja freelance. Memang seronok dapat peluang terbuka macam ni, dapat jugak rasa cmner susah payah jadi pelukis komik yg sebenar.

So, amacam? memang susah! huhu.. dgn komitmen pada akademik, dan beberapa kerja penambahan projek indie antara famili or kawan2, memang jadual aman tunggang langgang. huuuh..

Tapi,biler result dah keluar.. memang lega dah sangat2 puas.. =) So, aman nak kongsi kan, hasil kerja aman yang bakal berada di pasaran!



Komik Antologi: Aku, Kau dan Komik #2

Komik ni keluaran Komik-M. Komik ni gabungan 10 artis2 yang berbakat (kecuali aku..) yang menghasilkan 10pages komik setiap sorang bertemakan isu "Sekolah dan Komik" dengan tajuk Mak Cik. Dari hasil kerja aman dalam komik ni, memang aman dapat tgk banyak kelemahan. mujurlah enche Wanzu dan Alif byk komen dan bantu betol2kan apa yg patut. Tenkiu2~! Apapun, aman rasa, aman nak betterkan lagi hasil kerja aman. So,please do support me guys!



Rakuen #3

Gabungan tenaga bersama Team Rakuen. Komik ni bakal keluar di ComicFiesta pada 19 dan 20 Disember akan datang. hehe. Sebenarnya, hasil kerja aman dalam Rakuen ni, bukan lah 100% tenaga dan kemampuan sebenar aman. Aman terlalu kejar masa sampai komik pon cincai2. Sorry Aderein n the geng~ Aman pertaruhkan 20pages komik bertemakn "Blackout" dgn tajuk Depression. So, dapatkan Rakuen nanti di ComicFiesta 0k!



Siri Pemantapan Tauhid Kanak-Kanak Islam

Buku illustrasi kanak2 keluaran Pure Honey Enterprise (PHE). Buku ni hasil karangan Kak Widya Humaira, dan Aman sebagai pelukis cover dan illustrasi dalam je. Neway, cover2 buku kat atas ni bukan lah 100% konfem. aman masih nak buat beberapa pembaharuan sket terutama pada cover buku Hadiah Untuk Mama. Buku2 ni x silap akan ada 6 jilid, ini 3 jilid awal. Jadi, klu nampak buku2 ni kat mana2 kedai, Beli ek~ hehe, bagi adik kawan2 ke, baca sendiri pon boleh. =)



Setakat ni, bile aman tengok hasil kerja aman dlm ketiga2 ni, memang sgt amatur. huhuhu. Rasa segan pulak bile dipublish nanti. Tapi xper la, sumer orang mula dari bawah. Aman nekad akan buat lagi terbaik utk peluang2 akan datang! Ganbatte Aman!

-out-


p/s-- sonok dapat jumpe Afdlin Shauki, Alifstyle dan Enche Wanzu dalam 1 hari! Orang2 seni yang aku respek! Cayalah. (^__^)

19 comments:

Irfan F-one-R said...

speecheless la wei.. tak sangke kau lagi maju dari aku..

syabas amaaann!! kau mmg chargass!!

oit apesal kau tak ckp ngan aku kau jumpe afdlin shauki?? ape kes wei?? aku nak jumpe jugaaaakkkk~!!

Aman Wan said...

haha...mane maju.. ni juz awal2 je. leh praktis drawing utk komik solo nanti. huhu.

eh,aku x ckp ke? haha. tapi kitorg pon sesat gak masa g sana. bukan event besar pon. juz jumpe afdlin dlm bilik office je. amik gmbar, borak sket2, pastu blah. huhu

alifstyle said...

Aman! Tahniah.
Letaklah gambar dan video pertemuan Afdlin Shauki di sini. Ini permintaan ramai ni

Aman Wan said...

oh,time kasih alif.
haha,nanti aku buat 1 entry utk video tu. huhu

Irfan F-one-R said...

maneder kau citer... adeih nih yg sedeyh nih kau tak cite ape2 kat aku.. alih2 tgk dah jumpe afdlin shauki.. sedeyh gile aku..

ko mmg la aman.. sob3...

Aman Wan said...

eh,xde ek? haha. lek la. jumpe skejap je. xde paper pon berlaku. haha

INDRA QIRANA said...

serius cakap, ko memang bleh maju stroke best tersendiri... apa yang penting teruskan bekarya...

Aman Wan said...

tenkiu2 pakcik. =)
aman akan try improve lg. rasa masih jauh lagi utk capai tahap memuaskan. tenkiu2~

eMi mLi @ Fazl said...

Hadiah Dari Mama?

Sepatutnya 'daripada' :)

'Dari' cuma utk tempat & masa.

Aman Wan said...

Ohye, haha. nanti aman btau penulis buku ni balik. huhu. neway, thanx emi. =)

adLedash said...

waaaaaaa! i'm proud of u dik! may Allah bless u!

Aman Wan said...

huhu,tenkiu2~! ^____^

AMEN*CODAI said...

bagus ah ko aman...troskan2..bangge aku ade junior cam ko ni..hahah..weh..aku kau & komik 3 ade x?..kalo ade aku nak try join la..huhuhuhu

Irfan F-one-R said...

wah.. aku dah bace komik depression..

mmg terbaeeekkk~!!

dalam komik blackout tuh ade 3-4 komik.. tapi aku ttp rase komik kau paling best antara mereke2 tuh..

stroke doesnt matter la man.. yg penting cerite die.. seyes aku suke giler citer yg kau bawak!

teruskan berkarya! aku menantikan komik2 kau lagi!

Aman Wan said...

dewoo -- ada2~! diorg kata bulan 2 nnti diorg nak kuarkan. so, better cepat antar proposal. aku pon br je emelkn proposal td. haha. sempat lagi nih. mesti best dpt berkarya 1 buku dgn senior. haha. lukisan ko lawa weh! aku nak baca lagiii~


irfan -- thanx fan. haha.. aku akan try perbaiki lagi stroke aku. yup, aku berharap dpt hasilkan citer yg x terlalu cliche,hehe. ini pun keje last minit. neway, thanx coz sudi membaca komik x seberapa tu. huhu...

oakleyses said...

oakley sunglasses cheap, louboutin shoes, polo ralph lauren, air max, chanel handbags, burberry outlet, longchamp handbags, louis vuitton outlet, air max, prada handbags, christian louboutin, tiffany and co, louis vuitton outlet, polo ralph lauren outlet, coach factory outlet, nike free, coach purses, louboutin, michael kors outlet, louis vuitton handbags, kate spade outlet, oakley sunglasses, coach outlet store online, michael kors outlet, burberry outlet, longchamp outlet, gucci outlet, michael kors outlet, oakley sunglasses, true religion jeans, coach outlet, jordan shoes, louis vuitton, louis vuitton outlet stores, ray ban sunglasses, prada outlet, ray ban sunglasses, tory burch outlet, louboutin outlet, michael kors outlet, tiffany and co, longchamp handbags, nike shoes, kate spade handbags, true religion jeans, michael kors outlet, michael kors outlet

oakleyses said...

nike free pas cher, sac louis vuitton, nike roshe, polo lacoste, nike trainers, sac longchamp, north face, ray ban sunglasses, air force, new balance pas cher, hollister, michael kors, polo ralph lauren, air max pas cher, louboutin, air jordan, sac louis vuitton, sac burberry, hollister, converse pas cher, nike roshe run, air max, ralph lauren, louis vuitton, sac hermes, michael kors pas cher, michael kors, barbour, ray ban pas cher, lululemon, nike huarache, vanessa bruno, air max, north face, nike blazer, louis vuitton uk, vans pas cher, mulberry, nike air max, longchamp, abercrombie and fitch, timberland, true religion outlet, oakley pas cher, hogan outlet, nike free, nike tn, sac guess, true religion outlet

oakleyses said...

canada goose outlet, mcm handbags, ugg boots, abercrombie and fitch, soccer jerseys, canada goose, ugg boots, north face jackets, babyliss pro, north face outlet, uggs outlet, canada goose uk, ugg pas cher, marc jacobs, giuseppe zanotti, rolex watches, soccer shoes, reebok outlet, ferragamo shoes, canada goose jackets, insanity workout, asics running shoes, bottega veneta, lululemon outlet, uggs, celine handbags, hollister, nike roshe run, nfl jerseys, chi flat iron, canada goose, jimmy choo outlet, ugg australia, canada goose, longchamp, instyler, vans shoes, mont blanc, ugg boots, p90x, wedding dresses, birkin bag, ugg, new balance shoes, valentino shoes, ghd, moncler, mac cosmetics, beats by dre, herve leger

oakleyses said...

pandora jewelry, moncler, moncler, supra shoes, hollister, karen millen, parajumpers, oakley, moncler, moncler, thomas sabo, ugg, air max, swarovski crystal, ralph lauren, converse shoes, moncler, baseball bats, ray ban, ugg, wedding dresses, toms shoes, gucci, canada goose, juicy couture outlet, lancel, swarovski, louboutin, timberland boots, louis vuitton, rolex watches, pandora charms, converse, air max, vans, moncler outlet, pandora charms, links of london, coach outlet store online, iphone 6 cases, hollister clothing store, canada goose, juicy couture outlet, montre homme, hollister