Tuesday, December 1, 2009

Aman Mengarut!

Haha..terlalu byk benda yg aman nak update. Tapi slalu tertangguh2 jadi kalau aman update pon, akan jadi outdated nyer entry. Huhu. So, yg dah lepas dah la. Biar jadi entry dalam memori je. Haha.

Semalam aman gi alamanda utk tengok 2012 (lagi!). Sebenanrnya nak temankan adik2 sedara yang nak sgt tengok. sian, bawak je la. Tapi sebelum tu, sempat2 gak aman g MPH utk carik kekalau ada jumpe komik Shootz #2.

Damn! xde!

Aman jalan2 ke arah rak PTS. Mmg aman agak pantang kalau pegi kedai buku tapi tak beli buku. Mesti kena beli gak! Even majalah. So aman belek2 la novel2 yang menarik untuk di baca. Hmmm.. tiba2 masa aman belek2 tu, hati terdetik gak. "Eh,cam style je tulis novel ni..." haha. Biasa la, remaja, nak mencuba.

So, aman belek2. Tapi kebanyakan novel2 tu utk remaja perempuan. Kalau ada untuk remaja lelaki pon, cover nyer agak keperempuanan. Segan lak nak baca. (cover penting gak kan..tgk, kan aku dah segan..) Akhirnya, masa dah x sempat. Tayangn akan bermula. Jadi aman akhirnya dapat jugak sambar novel GTO: Guru Terhebat Olan. Novel yg agak tebal, novel PTS Syok, n cover agak style. (haa..cover cmni br x segan nak baca..haha)

So, point sebenar, masa aman belek2 novel2 tu, aman terpikir gak 2 tahun dulu aman agak aktif menaip cerita2 bodoh. haha. Sejak tingkatan 5 aman bila bosan2 aman akan menulis cerita yang mengarut. Salah satu contoh cerita mengarut boleh tgk kat entry ni.

Cebisan Gulungan Puaka <-----klik yg ni

So,rasa2 nya aman still boleh menulis ke.. Nak mintak pandangan korang.. Try baca ni. haha, even pendek, tapi amacam?

*****

Kami tidak sepatutnya berada di sini. Hari semakin gelap. Jam sudah menunjukkan pukul 12 tengah malam. Aku dan Jasio berdiri tegak seperti bersedia untuk menyanyikan lagu Aduh Saliha. Jasio berpeluh. Baju belakangnya basah. Dia meminta tisu padaku dan aku kenakan cas rm2 sehelai. Dia bersetuju. Jasio membuka baju dan mengelap badannya dengan tisu tadi. Tidak sampai beberapa saat. Dia meminta tisu lagi. Dan cas yang sama dikenakan olehku. Dia setuju... Bodoh.

Aku membetulkan beg sandang setelah memulangkan semula rm4 yang diberikan oleh Jasio. Aku hanya ingin bergurau sahaja tadi. Jasio menyimpan duit itu di dalam kocek seluarnya. Dia mengemaskan pakaiannya. Namun bajunya masih lagi basah dan lembab. Masam.

“Ok ke ni ,man?” Jasio memulakan perbualan. Aku hanya mengangguk walau aku sendiri masih tidak pasti. Kami masih lagi berdiri tegak walaupun lagu tidak dinyanyikan. Sebuah bangunan Arkiteksi berdiri megah di hadapan kami berdua. Kami menjenguk ke atas. Tingkat 2. Tingkap tidak ditutup. Luas terbuka. Disitu adalah tempat di mana kami belajar melukis plan bangunan sebagai pelajar arkiteksi- Studio 13.

Aku sudah dengar bermacam cerita aneh mengenai studio itu. Cerita yang datang dari mulut pelajar-pelajar senior dan juga kakitangan di bangunan ini. Tidak termasuk lagi cerita gossip panas artis kita di astro ria.

“Kita dah ada kat sini. Lagipun, kita tak ada pilihan lain lagi.” Aku memecahkan kesunyian malam itu seperti pecahnya tulang-belulang mat-mat rempit di dalam nahas jalan raya.

Jasio diam. Kami menyusun langkah. Tanpa berpengangan tangan, kami memasuki pintu utama bangunan itu. Atau dengan lebih tepat, terpaksa memasukinya...

*****

-out-

10 comments:

adLedash said...

waaaa...aman! sangat boleh menulis novel! kalau nak, boleh start dengan cerpen dulu. style macam cerita remaja moden. berbentuk adventure.

saranan : sila cuba!

'AQILAH said...

sangat boleh menulis :)

Aman Wan said...

adledash -- huhu..akan try2. hoho,ingat nk try buat cerita2 sengal mcm ni gak. apapun, tenkiu2~!

aqilah -- menulis tu boleh, tp best ke tak itu yg ragu2 tu. huhuhu.. neway, tenkiu! =)

The Beoples said...

jauhnye aman nak gi tgk 2012.. sampai kat alamanda.. hahaha~

aku suke ar cite sengal ko...

ko kira boleh la menulis... boleh la~
hahahaha~.. sengalkan lg!

Aman Wan said...

haha,sbb aritu family aku tgk kt situ, jd tgk je la kt situ. huhu. tp wayang kt alamanda mmg penuh dgn famili je. haha. bwk anak2 kecik skalik.

huhu,x cukup sengal la. tapi aku try2 lagi. kd, ko pun buat gak la entry2 diari. praktis! hehehe

oakleyses said...

oakley sunglasses cheap, louboutin shoes, polo ralph lauren, air max, chanel handbags, burberry outlet, longchamp handbags, louis vuitton outlet, air max, prada handbags, christian louboutin, tiffany and co, louis vuitton outlet, polo ralph lauren outlet, coach factory outlet, nike free, coach purses, louboutin, michael kors outlet, louis vuitton handbags, kate spade outlet, oakley sunglasses, coach outlet store online, michael kors outlet, burberry outlet, longchamp outlet, gucci outlet, michael kors outlet, oakley sunglasses, true religion jeans, coach outlet, jordan shoes, louis vuitton, louis vuitton outlet stores, ray ban sunglasses, prada outlet, ray ban sunglasses, tory burch outlet, louboutin outlet, michael kors outlet, tiffany and co, longchamp handbags, nike shoes, kate spade handbags, true religion jeans, michael kors outlet, michael kors outlet

oakleyses said...

nike free pas cher, sac louis vuitton, nike roshe, polo lacoste, nike trainers, sac longchamp, north face, ray ban sunglasses, air force, new balance pas cher, hollister, michael kors, polo ralph lauren, air max pas cher, louboutin, air jordan, sac louis vuitton, sac burberry, hollister, converse pas cher, nike roshe run, air max, ralph lauren, louis vuitton, sac hermes, michael kors pas cher, michael kors, barbour, ray ban pas cher, lululemon, nike huarache, vanessa bruno, air max, north face, nike blazer, louis vuitton uk, vans pas cher, mulberry, nike air max, longchamp, abercrombie and fitch, timberland, true religion outlet, oakley pas cher, hogan outlet, nike free, nike tn, sac guess, true religion outlet

oakleyses said...

canada goose outlet, mcm handbags, ugg boots, abercrombie and fitch, soccer jerseys, canada goose, ugg boots, north face jackets, babyliss pro, north face outlet, uggs outlet, canada goose uk, ugg pas cher, marc jacobs, giuseppe zanotti, rolex watches, soccer shoes, reebok outlet, ferragamo shoes, canada goose jackets, insanity workout, asics running shoes, bottega veneta, lululemon outlet, uggs, celine handbags, hollister, nike roshe run, nfl jerseys, chi flat iron, canada goose, jimmy choo outlet, ugg australia, canada goose, longchamp, instyler, vans shoes, mont blanc, ugg boots, p90x, wedding dresses, birkin bag, ugg, new balance shoes, valentino shoes, ghd, moncler, mac cosmetics, beats by dre, herve leger

oakleyses said...

pandora jewelry, moncler, moncler, supra shoes, hollister, karen millen, parajumpers, oakley, moncler, moncler, thomas sabo, ugg, air max, swarovski crystal, ralph lauren, converse shoes, moncler, baseball bats, ray ban, ugg, wedding dresses, toms shoes, gucci, canada goose, juicy couture outlet, lancel, swarovski, louboutin, timberland boots, louis vuitton, rolex watches, pandora charms, converse, air max, vans, moncler outlet, pandora charms, links of london, coach outlet store online, iphone 6 cases, hollister clothing store, canada goose, juicy couture outlet, montre homme, hollister

Hua Cai said...

burberry outlet store
michael kors handbags
ray ban sunglasses
ray ban sunglasses
coach outlet online
oakley sunglasses wholesale
nike air max
ray ban sunglasses
toms shoes
chrome hearts outlet
rolex uk
michael kors clearance
swarovski outlet
burberry sunglasses
michael kors outlet online
michael kors factory outlet
tiffany jewelry
longchamp outlet
swarovski crystal
ralph lauren polo
soccer jerseys wholesale
cheap soccer jerseys
lululemon outlet
adidas outlet
hermes bags
chrome hearts outlet
michael kors factory outlet
omega watches
gucci outlet
mulberry outlet,mulberry handbags outlet
louboutin pas cher
michael kors outlet
beats headphones
police sunglasses for men
mulberry handbags sale
20160608caihuali