Wednesday, August 19, 2009

Shortfilm: Titik


peh...lama gak x update blog. sejak entri tentang Usikan Pocong tu, aman mula berminat utk wat banyak2 shortfilm. Ops! awal2 skalik, aman nak ucapkan seribu ucapan thanx kat korang yg sanggup undi and promote video Usikan Pocong aman aritu. alhamdullillah, stakat ni kalau mengikut undian aman dah berjaya menjadi pemenang ke-3 dlm peraduan KuatBerlakon~! Tapi stakat ni official nyer pengumuman x kuar lagi, jadi aman x nak menaruh harapan tinggi sgt.. huhu..

ahh,lupekan berkenaan pocong~!
skang ni aman nak citer! aman x sangka projek 1st aman utk sem 1 3rd year kali ni ialah SHORTFILM~!!!! wahahahaha~ punyela suka bila dapat projek ni. dan aman bersama crew2 Dotfilm Production (my group) mula bersedia bekerjasama~!

well,hasilnya sgt memuaskan. bukan senang rupanya nak hasilkan shortfilm. ini iranya kali pertama aman buat shortfilm dgn cara yg lebih profesional. even cuma guna handycam je, tapi hasilnya, penat lelah kitorg berbaloi gak~! really thanx to my crewmates yg byk bekerjasama dgn aman~


penghasilan cerita TITIK ni mmg banyak dugaan. kami terpaksa mencari2 pelakon, kena marah dgn pak guard, sound system problem, miss shooting.. huhu.. tapi yg paling susah skali bagi aman ialah bila ibu sendiri menjadi pelakon arahan aman...err...


bukan senang nak memberi arahan pada seorang ibu. bukan sebab apa, kalau kawan2 boleh la kita jerit2 "woi,dah. babak ko habis." tapi kalau dgn mak? mmg aman kena menjaga tutur kata la. hati2 woo..daku taknak jadi anak derhaka kalau naik suara.


tapi,sgt berterima kasih kat mak. lakonan mak menjadi gak. hehe.. even mak tgh sakit kepala, tapi mak sanggup gak berlakon utk tolong aman siapkan shortfilm ni.. sangat berterima kasih kat mak.. apapun,korg layan trailer shortfilm TITIK ni~


layan~





18 comments:

Muzakir said...

*tepuk2*

Poyo said...

Muzik backgraund dia cukup membuaikan perasaan aku. (^_^)

yaya chan-tik??? said...

cayalah syazu!!! menangis aku tengok cite kau~~~ tepuk jugak!!

ash said...

wei syazu aku nak aku ajar aku wat short filem nie..mula2 nak instal perisian ape dulu

eMi mLi @ Fazl said...

waa...tak dpt dengar. PC takde sound :(

alifstyle said...

wau! macam filem profesional la trailer kau! tak sabar nak tengok!

Irfan F-one-R said...

giler ar aman.. jeles gile aku same dgn kau.. nape la aku tak lahir same taun ngan kau ek.. (eh.. kang same umo ngan akak aku lak..)

ape2pun mmg aku tabik.. nak jugak aku join oiit~!!

nanti aku masuk gombak tolong2lah aku masuk dlm group kau plsssss...~!!

farah nasiha suhaili said...

aku bagi kaw standing O utk shortfilm kaw ni.peh.mmg kagum.
bangga dapat ofis ngn kaw.(xmasal) haha.
and btw tahniah sbb berjaya buat kami semua menangis tersedu sedan.T.T

bobo ramli said...

isk caju asl la kau buat cerite sedeh.

tapi kau memang hebat.
tepuk tepuk

Aman Wan said...

muzz-- thankies~ ^w^


poyo-- yup2~ lagu dia mmg seswai utk citer ni~ bahasa kalbu dr titi dj.


yaya-- hoho,yeke? aku x nmpak mata ko berair pon.. hingus ada la.. hehe. neway,really thanx~


ash-- aku x gune software2 yg susah2 cm after effect. cukup kalau ada coral atau ulead videostudio. yg penting sebenarnya cara ko rakam, n jalan cerita yg kuat. aku pun still x puas hati dgn citer titik ni. byk nak kena improve. and satu lagi, teruskan buat filem even x bagus. praktis make perfek~! g luck ash~


emi-- alamak,x feel kalau xde bunyik~ T__T


alifstyle-- biasa2 je. thanx. tapi aku x dpt upload buat masa terdekat skang ni. sebab nak masuk competition. huhu


irfan-- haha,aku lagi berharap dpt sama umo cm ko. mude lagi. aku ni da nk grad da.. huhu..sedih woo.. jum2,dtg gombak masuk Production Club~ hehe


fala-- aku lagi bangga dpt opis dgn kawa n seruns. haha,neway thanx ar weh. mane hebat sgt pon film aku nih.. tp nnti aku nak try wat citer len lak. huhu..tunggu~


bo-- huhu,ok2. pasni tunggu shortfilm "Skema" lak. citer lawak santai~ yeah~!

woodstacker said...

trailer je ke??
nak tgk d whole film!!!!!

nak jugak!!!!!

alifstyle said...

Aman. Aku dah ceritakan pasal movie kau dengan team maskara shorties. Mereka berminat nak tayangkan filem kau. Apa-apahal, hubungi pengurus maskara shorties,

emel: nazri123456789 at gmail
facebook: Nazri M. Annuar

Aman Wan said...

wood-- err..stakat ni lecturer kitorg juz bg kebenaran utk letak trailer je. sebab shortfilm TITIK ni akan dihantar ke pertandingan shortfilm bulan 10 nnti. so,belum boleh utk di letakkn full video. huhu. tp sumday will be~ =)


alif-- wah,serius kah? aku berminat jugak. tp sayangnya, Maskara Shorties yg terdekat ni (3 oktober) aku x dapat join kot. sebab 14 oktober video TITIK ni akan di hantar ke pertandingan antara kolej, jadi, sebelum tarikh tu, kitorg x dibenarkn menyebarkan shortfilm ni.. huhu..sedihnya.. tapi aku berharap dapat masukkan shortfilm TITIK utk event Maskara Shorties yg akan dtg~! =)

fain said...

Best sgt!!seday~hu..
n'way congrats u all!!!!
:)

oakleyses said...

oakley sunglasses cheap, louboutin shoes, polo ralph lauren, air max, chanel handbags, burberry outlet, longchamp handbags, louis vuitton outlet, air max, prada handbags, christian louboutin, tiffany and co, louis vuitton outlet, polo ralph lauren outlet, coach factory outlet, nike free, coach purses, louboutin, michael kors outlet, louis vuitton handbags, kate spade outlet, oakley sunglasses, coach outlet store online, michael kors outlet, burberry outlet, longchamp outlet, gucci outlet, michael kors outlet, oakley sunglasses, true religion jeans, coach outlet, jordan shoes, louis vuitton, louis vuitton outlet stores, ray ban sunglasses, prada outlet, ray ban sunglasses, tory burch outlet, louboutin outlet, michael kors outlet, tiffany and co, longchamp handbags, nike shoes, kate spade handbags, true religion jeans, michael kors outlet, michael kors outlet

oakleyses said...

nike free pas cher, sac louis vuitton, nike roshe, polo lacoste, nike trainers, sac longchamp, north face, ray ban sunglasses, air force, new balance pas cher, hollister, michael kors, polo ralph lauren, air max pas cher, louboutin, air jordan, sac louis vuitton, sac burberry, hollister, converse pas cher, nike roshe run, air max, ralph lauren, louis vuitton, sac hermes, michael kors pas cher, michael kors, barbour, ray ban pas cher, lululemon, nike huarache, vanessa bruno, air max, north face, nike blazer, louis vuitton uk, vans pas cher, mulberry, nike air max, longchamp, abercrombie and fitch, timberland, true religion outlet, oakley pas cher, hogan outlet, nike free, nike tn, sac guess, true religion outlet

oakleyses said...

canada goose outlet, mcm handbags, ugg boots, abercrombie and fitch, soccer jerseys, canada goose, ugg boots, north face jackets, babyliss pro, north face outlet, uggs outlet, canada goose uk, ugg pas cher, marc jacobs, giuseppe zanotti, rolex watches, soccer shoes, reebok outlet, ferragamo shoes, canada goose jackets, insanity workout, asics running shoes, bottega veneta, lululemon outlet, uggs, celine handbags, hollister, nike roshe run, nfl jerseys, chi flat iron, canada goose, jimmy choo outlet, ugg australia, canada goose, longchamp, instyler, vans shoes, mont blanc, ugg boots, p90x, wedding dresses, birkin bag, ugg, new balance shoes, valentino shoes, ghd, moncler, mac cosmetics, beats by dre, herve leger

oakleyses said...

pandora jewelry, moncler, moncler, supra shoes, hollister, karen millen, parajumpers, oakley, moncler, moncler, thomas sabo, ugg, air max, swarovski crystal, ralph lauren, converse shoes, moncler, baseball bats, ray ban, ugg, wedding dresses, toms shoes, gucci, canada goose, juicy couture outlet, lancel, swarovski, louboutin, timberland boots, louis vuitton, rolex watches, pandora charms, converse, air max, vans, moncler outlet, pandora charms, links of london, coach outlet store online, iphone 6 cases, hollister clothing store, canada goose, juicy couture outlet, montre homme, hollister