Wednesday, June 24, 2009

LANTERA

hahaha~
sekian lama, blog Comic & Career ni bermula balik. aman mintak maaf pada sesiapa yang aman x sempat nak balas mesej, kerana mmg aman agak sibuk beberapa minggu ni. huhu..

nampaknya, demam multidip masih lagi belum reda.. kalau klik saja
"multidip" atau mana2 nama group multidip, pasti akan keluar blog2 yang bercerita perihal suka duka ketika dalam subjek ni.. bagi aman, berada dalam group Lantera ni, mmg byk bagi aman pengalaman berharga. banyak benda aman belajar dan rasa dalam tempoh subjek multidip ni berjalan.

bagi yang tatau ape tu multidip, meh aman terang jap. multidip ni, atau nama penuh dia, ntah apa ntah..
(panjang sgt..) ialah 1 subjek wajib bagi bebudak Kuliyyah kitorg. subjek ni menggabungkan 4 department yang berlainan iaitu, arkitek, landscape, quantity surveyor dan applied arts n design. dengan gabungan 4 department ni, kitorg di bahagikan kepad 14 group secara random! dan aman tercampak ke group 2 yang akhirnya diberi nama Lantera~ dalam subjek ni, setiap group perlu compete antara 1 sama lain, dalam menyiapkan 1 projek besar iaitu Guest House dan Book Cafe. kerjasama, dari setiap individu mmg sgt diperlukan masa ni.. bak kata wonderpets, apa yang penting...KERJASAMA!!

even pada akhirnya, Lantera tidak berada di tempat pertama, kedua atau ketiga.. (kelima beb!) tapi aman cukup puas hati dgn prestasi setiap ahli... kitorg mungkin x hebat, kitorng mungkin x sephyco group lain, kitorg xde dewa atau otai2 design, tapi kitorg bersatu dalam kesederhanaan masing2.. sebab tu, dari awal sampai akhir, kitorg x putus ketawa dan senyum.. pakai gunting pun x putus... pakai pisau blade pun tak.. kapak lagi la..

cuma sekarang Lantera dah xde.. multidip da habis.. masing2 mula akan ke dunia masing2.. tapi aman harap, kalau ada masa, lalu kat sebelah, kita still
"jiyyah~".. kita still boleh gelak "haaaa~".. kita masih tegur "ape cer?".. dan dalam diri masing2
kita still boleh melaungkan
"LANTERA! Aum! Aum! Aummm!"

sebab semangat
Lantera belum padam. Yeah!!





ps-- lepas ni, aman akan citer, karya yang aman berjaya hasilkan dalam kesempitan tugas2 ketika di Lantera~ Jiyyah~!!

20 comments:

meo188 said...

hepi blogging!!! :D

woodstacker said...

akhirnya~~~~
tggu jugak..bilalah ini 7aman7 mahu update~

oh, biarpun x menang, i think u guys gain something more precious than title 'winner'...it is...friendship!
so, be proud of ukhwah that u've gain!

Irfan F-one-R said...

gile lame tak update blog.. berjanggut aku tggu nih.. hahaha..

cer yg amat best.. hehehe.. tak saba aku nak masuk gombak..

member aku kate maybe sem 3 di cfs nih aku terus masuk ke gombak... kalo bole aku tamau pslnak duduk lepak kat umah je.. hehe.. aleh2 kene blaja jugak.. aduyai penatnye..

kau skang sem 3 ek?? lepas nih terus masuk taun 4 kan?? final year la yer?? rase2 taun depan kite sempat jumpe tak??

aku maybe tak pilih applied art kot.. maybe into architecture atau paling least pun landscape architecture.. aku tak ebrape minat hiasan dalaman.. more to design dr luar je aku minat la.. hehehe..

QiB said...

uh oh, landscape architecture.. tuh ler kos yg ak ltak first choice masa lpas spm luh.
huhu tp x dpt nak bwat camner..
salam aman~ lamer x dengaq khabaq. ingatkan bz memanjang siapkan komik aman.

Aman Wan said...

meo-- haha,thanx meo~ ^^


woodstacker-- yup, really luv the team. mesti akan rindu diorg. haha. thanx wood~


irfan-- haha,kalau ko buat 2 thn, kita x sempat jumpe. tp kalau setahun, aku blh jumpe ko masa sem ke-2, sebab aku 1st sem 4 year, aku praktikal kat luar.. huhu..

eh, applied arts bukan interior design je.. dia ada cabang lg, produk n mobile design, dan conservation.. haha


qib-- haha,xper qib. yg penting hepi dgn apa kita ada skang. hehe..komik? yup, entry akan dtg aman tunjuk. yeah~!

woodstacker said...

"ps-- lepas ni, aman akan citer, karya yang aman berjaya hasilkan dalam kesempitan tugas2 ketika di Lantera~ Jiyyah~!!"

br perasaan ini ayat ber-font kechil d bawah itu..
waah~~~saya menunggu karya itu!

Aman Wan said...

woodsracker-- hoho.. sgt kecil. yup2, pasni aman akan citer pasal karya aman lak. byk benda berlaku. hehehe tunggu~

jemari bebas? said...

nice~

Aman Wan said...

same to hive~

munadhia said...

waah..kagum mcm smua pminat katun jek dlm ni.hehe. kna pggil aman jgk ke? baiklah... emm.. nk ckp pe yep.. xde pe. saje nk tinggalkan jejak...

Gambattey AMAN!

wassalam

bobo ramli said...

yeppp!
aku memang suka lantera
winners kot!
haha

aku mahu patung aku dan
muka aku sendiri
kau ade simpan tak weh.

kau jgn vodoo aku lak nanti

Aman Wan said...

izyan-- haha,panggil apa2 pun x kisah.. hoho,tinggalkan jejak yer~ panggil csi carik jejak kaki kang~


bo-- yeah! mmg aku nak voodoo sumer org. kalau ko tetibe mengilai tu, tau2 la saper geletek yer~

o my goat~

bobo ramli said...

oh my goATT

syazu kau jgn kejam sgt

Aman Wan said...

haaaa~

:ebil:

farah nasiha suhaili said...

haha.aku pon nak sedut kesemua 9gig memori lantera itu!!bukak sekolah nnt aku carik kaw!hoho~
jiyyah~cekidaut yaw~

yihhh!!!

aiereast said...

woa... memang cute dan style yang tersendiri.

da lame saye tak create karakter sendiri, teringin gak nak buat balek :-)

oakleyses said...

oakley sunglasses cheap, louboutin shoes, polo ralph lauren, air max, chanel handbags, burberry outlet, longchamp handbags, louis vuitton outlet, air max, prada handbags, christian louboutin, tiffany and co, louis vuitton outlet, polo ralph lauren outlet, coach factory outlet, nike free, coach purses, louboutin, michael kors outlet, louis vuitton handbags, kate spade outlet, oakley sunglasses, coach outlet store online, michael kors outlet, burberry outlet, longchamp outlet, gucci outlet, michael kors outlet, oakley sunglasses, true religion jeans, coach outlet, jordan shoes, louis vuitton, louis vuitton outlet stores, ray ban sunglasses, prada outlet, ray ban sunglasses, tory burch outlet, louboutin outlet, michael kors outlet, tiffany and co, longchamp handbags, nike shoes, kate spade handbags, true religion jeans, michael kors outlet, michael kors outlet

oakleyses said...

nike free pas cher, sac louis vuitton, nike roshe, polo lacoste, nike trainers, sac longchamp, north face, ray ban sunglasses, air force, new balance pas cher, hollister, michael kors, polo ralph lauren, air max pas cher, louboutin, air jordan, sac louis vuitton, sac burberry, hollister, converse pas cher, nike roshe run, air max, ralph lauren, louis vuitton, sac hermes, michael kors pas cher, michael kors, barbour, ray ban pas cher, lululemon, nike huarache, vanessa bruno, air max, north face, nike blazer, louis vuitton uk, vans pas cher, mulberry, nike air max, longchamp, abercrombie and fitch, timberland, true religion outlet, oakley pas cher, hogan outlet, nike free, nike tn, sac guess, true religion outlet

oakleyses said...

canada goose outlet, mcm handbags, ugg boots, abercrombie and fitch, soccer jerseys, canada goose, ugg boots, north face jackets, babyliss pro, north face outlet, uggs outlet, canada goose uk, ugg pas cher, marc jacobs, giuseppe zanotti, rolex watches, soccer shoes, reebok outlet, ferragamo shoes, canada goose jackets, insanity workout, asics running shoes, bottega veneta, lululemon outlet, uggs, celine handbags, hollister, nike roshe run, nfl jerseys, chi flat iron, canada goose, jimmy choo outlet, ugg australia, canada goose, longchamp, instyler, vans shoes, mont blanc, ugg boots, p90x, wedding dresses, birkin bag, ugg, new balance shoes, valentino shoes, ghd, moncler, mac cosmetics, beats by dre, herve leger

oakleyses said...

pandora jewelry, moncler, moncler, supra shoes, hollister, karen millen, parajumpers, oakley, moncler, moncler, thomas sabo, ugg, air max, swarovski crystal, ralph lauren, converse shoes, moncler, baseball bats, ray ban, ugg, wedding dresses, toms shoes, gucci, canada goose, juicy couture outlet, lancel, swarovski, louboutin, timberland boots, louis vuitton, rolex watches, pandora charms, converse, air max, vans, moncler outlet, pandora charms, links of london, coach outlet store online, iphone 6 cases, hollister clothing store, canada goose, juicy couture outlet, montre homme, hollister