Friday, June 26, 2009

Action !!


"Movie 2 jam"



Ini impian aman sebelum grad dr uia, sebelum aman keluar dari studio AAD ni. yup, bukan senang nak hasilkan 1 filem yang panjang. kenkadang yang 5 minit tu pun dah amik masa lama. nak edit lagi.. aman pernah gak terlibat dalam beberapa projek filem pendek dengan kawan2 dan budak2 studio aman, mmg susah. tapi,aman mmg teringin nak buat 1 filem panjang yang dibarisi oleh kawan2 aman sendiri.

haha, ntah sejak bile aman mula berminat dlm benda2 filem ni.. bagi aman, buat filem sama macam buat komik. kita create story yang kita nak, dan lakonkan.. cuma dlm komik, setiap benda tiada limit. nak buat benda merepek pon boleh. tapi dalam lakonan, kena pikir setiap aspek kemampuan. boleh atau tak..

Dalam perancangan aman, movie ni adalah sgt merepek. aman mula dpt inspirasi utk buat movie bila aman tengok citer "Attack On Pin-up Boys" ni~! hahaha,pasal tahik pon boleh dijadikan cerita. citer ni maybe tak 100% best macam cerita2 lain, tapi cerita dia agak santai dan x bosan. lebih2 aman suke cara diorg edit movie ni. sempoi~

masa aman tgk cerita ni
(theme dia school life + comedy), aman terpikir, best jugak kalau dapat tgk balik kehidupan bebudak studio aman dalam bentuk movie. haha, agak kelakar dan mesti seronok kalau dapat buat. so, sebab tu aman skang tgh try pikirkan jalan cerita merepek yang best. (tak mau merepek sgt..kalau boleh ada cerita dan msg nak disampaikan..)

hmm..tatau la boleh jadi ke tak.. xper, kita try tgk dulu naik sem ni.. aman akan try wat proper kali ni. ada storyboard n dialog. kena bincang gak dgn bebudak studio, saper yang nak terlibat~
kalau boleh, setiap elemen unik dalam studio tu aman nak masukkan cthnya perkataan,

"Seranggeee dia~"

"Oi,kau mmg hebak! hebak!"

"Ngehehe
(gelak org kaya ikhu)"


haha,dan macam2 lagi. so, wish me all the best~!

-out-

ps-- skang dlm proses nak masuk satu video contest~ yeah~!

17 comments:

MuzAkir said...

Waaa~ cantek camera. Aku memang setuju 1000% pasal kepayahan wat filem. Aku wat tak sampai setengah jam pun macam nak mampos da. Haha.

Ko masuk contest mana?

Aman Wan said...

huhu,camera Kaed. pinjam je. SONY,gmbar lawa tp susah nak tranfer.. pakai tape.. adoi..

hoho,contest mana lagi.. afdlin la~ hehe

yaya chan-tik??? said...

good luck aman wan!! (pangggil aman wan sebab nak buat-buat tak kenal sape anda dan kononnye peminat ah).. ;p

Aman Wan said...

hahaha,tenkiu kepada peminat-yg-aku-baru-kenal yaya chan~

sEsuki xD said...

syazu chaiyok2!
aku nntikan filem ko
pstikan dlm filem tuh watak abg badang di emphasize ye
makasehh~~ xP

Aman Wan said...

hahaha,
baeklah Ms.Badang~
lagipon, utk filem ni Hilman da kata nak jd stylist pelakon2. hehe, makin jamboo la abg Badang mu itu~

haha

meo188 said...

jgn buat filem gay

munadhia said...

salam aman wan. salam juga buat syazou. (hehe. mcm dua org yg beza)

mai lawat jah.

amende nih..haa..baru ingat...nk smua gambar lantera n video jgk eh. arigato!

gambattey!

munadhia said...

err..watak pmpuan baik ad x.hehe~

QiB said...

slm~
waa~ nak buat filem tuh~~
nak bwat 2 jam nyer filem.. uh mesti amek masa panjang. nak bwat filem pasal per? college life ker? kalo nak bwat lawak sket, bwat laa yg setiap karakter tuh ade pkataan trademark d0rang trsendiri. haha~ sekadar suggestion jek~
neway, gudluck bwat movie tuh~

aiereast said...

hi aman,

nice la komik awak. smoga sukses dalam peraduan tue nanti :-)

Afiq Deen said...

afiq rasa lg realistic and beneficial buat short film 5-10 min. Realistic sebab full length film amek masa berbulan-bulan, especially dengan resource, budget n tenaga production yang limited. Beneficial sebab boleh hantar short film dekat mana-mana competition satu dunia, siap boleh masuk youtube.

oakleyses said...

oakley sunglasses cheap, louboutin shoes, polo ralph lauren, air max, chanel handbags, burberry outlet, longchamp handbags, louis vuitton outlet, air max, prada handbags, christian louboutin, tiffany and co, louis vuitton outlet, polo ralph lauren outlet, coach factory outlet, nike free, coach purses, louboutin, michael kors outlet, louis vuitton handbags, kate spade outlet, oakley sunglasses, coach outlet store online, michael kors outlet, burberry outlet, longchamp outlet, gucci outlet, michael kors outlet, oakley sunglasses, true religion jeans, coach outlet, jordan shoes, louis vuitton, louis vuitton outlet stores, ray ban sunglasses, prada outlet, ray ban sunglasses, tory burch outlet, louboutin outlet, michael kors outlet, tiffany and co, longchamp handbags, nike shoes, kate spade handbags, true religion jeans, michael kors outlet, michael kors outlet

oakleyses said...

nike free pas cher, sac louis vuitton, nike roshe, polo lacoste, nike trainers, sac longchamp, north face, ray ban sunglasses, air force, new balance pas cher, hollister, michael kors, polo ralph lauren, air max pas cher, louboutin, air jordan, sac louis vuitton, sac burberry, hollister, converse pas cher, nike roshe run, air max, ralph lauren, louis vuitton, sac hermes, michael kors pas cher, michael kors, barbour, ray ban pas cher, lululemon, nike huarache, vanessa bruno, air max, north face, nike blazer, louis vuitton uk, vans pas cher, mulberry, nike air max, longchamp, abercrombie and fitch, timberland, true religion outlet, oakley pas cher, hogan outlet, nike free, nike tn, sac guess, true religion outlet

oakleyses said...

canada goose outlet, mcm handbags, ugg boots, abercrombie and fitch, soccer jerseys, canada goose, ugg boots, north face jackets, babyliss pro, north face outlet, uggs outlet, canada goose uk, ugg pas cher, marc jacobs, giuseppe zanotti, rolex watches, soccer shoes, reebok outlet, ferragamo shoes, canada goose jackets, insanity workout, asics running shoes, bottega veneta, lululemon outlet, uggs, celine handbags, hollister, nike roshe run, nfl jerseys, chi flat iron, canada goose, jimmy choo outlet, ugg australia, canada goose, longchamp, instyler, vans shoes, mont blanc, ugg boots, p90x, wedding dresses, birkin bag, ugg, new balance shoes, valentino shoes, ghd, moncler, mac cosmetics, beats by dre, herve leger

oakleyses said...

pandora jewelry, moncler, moncler, supra shoes, hollister, karen millen, parajumpers, oakley, moncler, moncler, thomas sabo, ugg, air max, swarovski crystal, ralph lauren, converse shoes, moncler, baseball bats, ray ban, ugg, wedding dresses, toms shoes, gucci, canada goose, juicy couture outlet, lancel, swarovski, louboutin, timberland boots, louis vuitton, rolex watches, pandora charms, converse, air max, vans, moncler outlet, pandora charms, links of london, coach outlet store online, iphone 6 cases, hollister clothing store, canada goose, juicy couture outlet, montre homme, hollister

Hua Cai said...

burberry outlet store
michael kors handbags
ray ban sunglasses
ray ban sunglasses
coach outlet online
oakley sunglasses wholesale
nike air max
ray ban sunglasses
toms shoes
chrome hearts outlet
rolex uk
michael kors clearance
swarovski outlet
burberry sunglasses
michael kors outlet online
michael kors factory outlet
tiffany jewelry
longchamp outlet
swarovski crystal
ralph lauren polo
soccer jerseys wholesale
cheap soccer jerseys
lululemon outlet
adidas outlet
hermes bags
chrome hearts outlet
michael kors factory outlet
omega watches
gucci outlet
mulberry outlet,mulberry handbags outlet
louboutin pas cher
michael kors outlet
beats headphones
police sunglasses for men
mulberry handbags sale
20160608caihuali