Wednesday, April 15, 2009

Dangerous Dream

aman baru start cuti, so, aman pun hangkut la sumer barang2 bwk balik umah. then, mlm tadi masa tgh kemas2 barang, aman ternampak 1 buku yang terus mengimbau nostalgia aman tentang dunia komik dan penulisan. aman terjumpa balik cebisan2 idea yang aman tulis, karakter design, dan sinopsis pendek cerita rekaan aman ketika aman tingkatan 2..


Dangerous Dreamlukisan karakter2 Dangerous Dream masa tahun 2006


cerita ni bertemakan fantasi action dimana ala2 Lord of The Ring + Ragnarok. Masa tahun 2002, aman start tulis citer ni dengan hanya 4 watak saja. pastu, pada tahun 2004, aman mula develop cerita dengan dengan penambahan karakter, kisah silam, dan point2 penting. pada tahun 2006, aman akhirnya berjaya gak men"graphic"kan karakter2 aman kepada lukisan. (macam diatas)

Perasaan memegang buku idea Dangerous Dream rasa cam sayu gak.. citer ni antara cerita terlama yang aman pernah karang dan usaha kan. punyalah x bosan aman develop citer ni,
sampai kalau org tanya pasal kisah silam setiap watak kat atas ni, aman boleh cerita dgn detail lah. (x terlalu detail la..)

Kenapa aman stop tulis cerita ni? sebab cerita ni terlalu byk persamaan dengan cerita lu
ar, dan banyak klise.. aman pernah bercerita selama sejam lebih pasal cerita Dangerous Dream ni kat member baik aman, dgn harapan, satu hari nnti cerita ni boleh didevelop oleh org lain dgn lebih best. tapi,biarlah cerita ni lengkap dalam kepala otak aman je. aman harap aman takkan lupa setiap perincian cerita ni..

nak sambung tulis balik? hmmm..mungkin. untuk simpanan peribadi.. yup, cerita ni mmg utk simpanan peribadi. cerita rekaan yang dah bersama aman selama 8 tahun.. setiap karakter ya
ng sudah tua 8 tahun.. dan cerita ni yang selama ni menjadi pemangkin dan menceriakan hari2 aman dalam bidang komik dan penulisan.. Thanks to Dangerous Dream~


buku yang penuh dengan idea2 utk novel Dangerous Dream serta lukisan setiap karakter



development watak utama Utsir dan Keith sejak tahun 2002-2007


lukisan karakter faveret aman, Keith terlekat kat dinding hostel (2006-07)


sinopsis kisah silam karakter Keith (4 pages) dan poster Keith and family



so,itu jer lah nak kongsi pada malam ni. n sori kalau entry kali ni macam sket emo.. coz mmg emo pun biler teringat zaman bebudak dulu tulis novel n lukis komik. punyalah girang. rasa nak kembali je ke zaman dulu.. hmm,xper la. yang lama tu sejarah. aman pun dah ada life n cerita yang perlu diteruskan.. Ganbatte Aman-kun~!!!

-out-


13 comments:

Poyo said...

Peh! Aman
layan blues pulak ko malam ni.
Aku pulak tengah layan bola pagi ini. Liverpol da score 2 bijik, agreget dah 3 sama dgn Chelsea bagi separuh masa pertama. Kalau Chelsea kalah pagi ni. Maybe aku pun layan blues gak macam ko..

Aman Wan said...

hahaha, aku mengalu2kan kekalahan melampau utk chelsea gak~ hehe,boleh melayan blues skalik.

Poyo said...

Hahaha! Chelsea seri pagi tadi sekaligus layak ke semi final.
Horey!

xara said...

tulisan2 lama tu baik simpan elok-elok. Mungkin satu hari nanti bukan setakat mengimbau nostalgia, tapi juga boleh menyebabkan akan terfikir kembali, "oh, apsal aku dulu sangat kreatif?"

Then, ada satu masa bila takde idea langsung nak buat cerita, kisah2 lama ni akan jadi sangat berguna untuk direcycle dan diimprove semula ;)

mengenang kembali cerita kenangan lama semasa zaman persekolahan yang telah dibakar oleh adik saya. sob..sob..

orangdiam2 @ pergh

Aman Wan said...

thanx xara~!
yup,mmg aman akan jaga bebtul sumer hasil kerja masa bebudak dulu. ini pun sebenarnya tersimpan sbb dulu mak aman sendiri yg kata, syg kalau buang hasil2 kerja. kalau x, mesti da xde dah.

pergh..?? adik bakar.. dahsyat nyer... xper2, jom kita wat karya byk2 skang. utk dikenang pd masa depan lak. hehe

xara said...

saya iri dengan orang yang rajin melukis ni. Saya sedang mencari-cari masa untuk mula melukis kembali. (alasan biasa). huhu.

Aman Wan said...

xara-- eh? eh? bukan rajin jugak melukis ke? tgk blog,setiap entri mesti ada komik mini. best! enjoy baca. tp tatau cmner nak baca yg older post.. uhuhu.. ToT

oakleyses said...

oakley sunglasses cheap, louboutin shoes, polo ralph lauren, air max, chanel handbags, burberry outlet, longchamp handbags, louis vuitton outlet, air max, prada handbags, christian louboutin, tiffany and co, louis vuitton outlet, polo ralph lauren outlet, coach factory outlet, nike free, coach purses, louboutin, michael kors outlet, louis vuitton handbags, kate spade outlet, oakley sunglasses, coach outlet store online, michael kors outlet, burberry outlet, longchamp outlet, gucci outlet, michael kors outlet, oakley sunglasses, true religion jeans, coach outlet, jordan shoes, louis vuitton, louis vuitton outlet stores, ray ban sunglasses, prada outlet, ray ban sunglasses, tory burch outlet, louboutin outlet, michael kors outlet, tiffany and co, longchamp handbags, nike shoes, kate spade handbags, true religion jeans, michael kors outlet, michael kors outlet

oakleyses said...

nike free pas cher, sac louis vuitton, nike roshe, polo lacoste, nike trainers, sac longchamp, north face, ray ban sunglasses, air force, new balance pas cher, hollister, michael kors, polo ralph lauren, air max pas cher, louboutin, air jordan, sac louis vuitton, sac burberry, hollister, converse pas cher, nike roshe run, air max, ralph lauren, louis vuitton, sac hermes, michael kors pas cher, michael kors, barbour, ray ban pas cher, lululemon, nike huarache, vanessa bruno, air max, north face, nike blazer, louis vuitton uk, vans pas cher, mulberry, nike air max, longchamp, abercrombie and fitch, timberland, true religion outlet, oakley pas cher, hogan outlet, nike free, nike tn, sac guess, true religion outlet

oakleyses said...

canada goose outlet, mcm handbags, ugg boots, abercrombie and fitch, soccer jerseys, canada goose, ugg boots, north face jackets, babyliss pro, north face outlet, uggs outlet, canada goose uk, ugg pas cher, marc jacobs, giuseppe zanotti, rolex watches, soccer shoes, reebok outlet, ferragamo shoes, canada goose jackets, insanity workout, asics running shoes, bottega veneta, lululemon outlet, uggs, celine handbags, hollister, nike roshe run, nfl jerseys, chi flat iron, canada goose, jimmy choo outlet, ugg australia, canada goose, longchamp, instyler, vans shoes, mont blanc, ugg boots, p90x, wedding dresses, birkin bag, ugg, new balance shoes, valentino shoes, ghd, moncler, mac cosmetics, beats by dre, herve leger

oakleyses said...

pandora jewelry, moncler, moncler, supra shoes, hollister, karen millen, parajumpers, oakley, moncler, moncler, thomas sabo, ugg, air max, swarovski crystal, ralph lauren, converse shoes, moncler, baseball bats, ray ban, ugg, wedding dresses, toms shoes, gucci, canada goose, juicy couture outlet, lancel, swarovski, louboutin, timberland boots, louis vuitton, rolex watches, pandora charms, converse, air max, vans, moncler outlet, pandora charms, links of london, coach outlet store online, iphone 6 cases, hollister clothing store, canada goose, juicy couture outlet, montre homme, hollister

oakleyses said...

pandora jewelry, moncler, moncler, supra shoes, hollister, karen millen, parajumpers, oakley, moncler, moncler, thomas sabo, ugg, air max, swarovski crystal, ralph lauren, converse shoes, moncler, baseball bats, ray ban, ugg, wedding dresses, toms shoes, gucci, canada goose, juicy couture outlet, lancel, swarovski, louboutin, timberland boots, louis vuitton, rolex watches, pandora charms, converse, air max, vans, moncler outlet, pandora charms, links of london, coach outlet store online, iphone 6 cases, hollister clothing store, canada goose, juicy couture outlet, montre homme, hollister

John said...

jerseys cheap
coach outlet store
coach purses
louis vuitton factory outlet
coach factory outlet store
coach outlet online
michael kors outlet store
beats wireless headphones
coach outlet online
cheap nfl jerseys
chenshanshan20170304