Wednesday, April 29, 2009

Adoii..


Aahh~!
Penat, ngantuk tapi apa pun tak siap~ x best langsung.. Aman skang dalam proses nak menginking 3 sample pages yang nak di tunjukkan pada Tuan Editor akan dtg.. Thumbnails ok. Sketches ok. Time ingking..adoii.. nmpak kosong, nampak x best.. Ntahla..


Inilah workstation Aman, meja makan je pon.. yang penuh sepah dgn laptop, alat2 tulis, kertas, buku2 komik, dan air kopi O.. Sememang nya kalau Aman balik cuti, Aman byk menghabiskan masa 4/5 dari hari Aman di meja makan ni. Mesti mak Aman rindu biler tgk meja ni kosong kalau Aman masuk campus nanti. Hehe


Buku rujukan. Atau komik2 rujukan Aman dalam berkarya. Yup,dah tentu karya2 Keith berada bersama. Dan juga karya2 Clay, utk Aman merujuk aksi lawan. Cuma lately, Aman banyak merujuk komik2 keluaran Komik-M gak sebab Aman nak tau gak requirement dan panduan yang diorg ikut dlm komik diorg. At least Aman boleh blaja sket2..


Hoho,boleh lak Aman study sungguh2 utk komik.. kan bagus kalau pelajaran Aman buat cmni.. Tapi ini la hakikat, dah hati dan impian Aman pada komik, mmg susah nak tolak. Tapi at least Aman x la tinggal pelajaran. Bahaya wooo.. study2 gak, komik2 gak.. pepandai bagi masa la. Neway, Aman mmg slalu rujuk karya2 Keith dalam penghasilan komik. Sebab Aman suka stroke dia yang cantik, minimalis tp detail.


Ni antara progress Sample Page aku. Masih xde background. Aman akan letak background pasni. Neway,Aman still x pandai main dgn saiz mata pen. Aman tau, kalau jauh, saiz kecik, dan sebaliknya. Tapi bile ingking,kenkadg yg 0.5 tu nmpak cm 0.3 gak.. adoii.. xper2.. i'll try again~!


Ni lak close-up page. Pasal budak pompuan tu hampir2 ditangkap oleh mamat tu. Tapi x ingking lagi pompuan tu, sebab x confirm dia punya angle.. Dan tangan mamat tu pon Aman x detail kan lagi.. xde kuku n garisan telapak tangan.. hmmm..



Hah~! Benda yang paling x seronok.. Silap inking..huhu.. Posture kaki dia cam off. And ada terdouble inking. Alamak.. Tangan ni asyik gigil je biler time inking.. Kalau time sketching, sedap jer..


Ok la, nak tunjuk tu jer.. Progress hari ni.. (semalam) Pagi semalam wat thumbnails, ptg da sketch, siang tukar skecth (tukar angle bagi variasi) n malam baru ingking.. Skang? X siap lagi.. huhu~

-out-

17 comments:

bear & butterfly said...

its okay...bt la slow2 n ngan hati yg tenang..aman bole!! ^,^

Irfan F-one-R said...

wah.. perkembangan yg hebaatt~!!

besh ar kau dpt wat keje kat meja yg selesa.. huhu.. aku harapan arh nak wat keje terang2 en..

wat keje kat bilik jer.. gune papan LK.. lenguh tengkuk aku.. huhu..

biasak la tuh double ink dan tersilap ink.. hehe.. boleh dibetulkan ngan liquid takpun photoshop jer..

panel yg belom sketch tuh aku rase better wat lukisan close up depan2 muke.. mesti umphh~!!

jgn lupe.. shading dan mate main peranan kat panel yg aku cdgkan tuh.. huhu..

alifstyle said...

Meja makan luas... macam-macam aksi boleh buat. Apapun... melukis ini kena enjoy! Barulah nikmat.

Aman Wan said...

fairuz-- huhu,thanx fairuz~


irfan-- ohh..oh...! aku akan try. hehe. tp leceh gak meja ni. coz ada byk lopak2. jadi aku kena lapis kertas dgn buku masa lukis. huhu..


alif-- yup,aktiviti "tidor" juga berlansung di meja makan itu. ok2, aku akan enjoy. huhu.. sbb aku terlalu nak perfect, tu yg jd penat tu..

The Beoples said...

shazu!.. berusaha!
(gaya genggam tangan sebelah)
hehehe..

adLedash a.k.a adLedaNne said...

aman! tegarlah dalam mencapai impianmu! halangan akan tetap datang untuk menguji kekuatuanmu! gunakan kuasamu menangkis segala kuasa2 jahat tesebootttt! haiyyarkk!

...nak bagi sapot sbnrnye...kunun2 mcm dlm komik..tp x jadik..huehh~

..err...aman..chaiyok! ganbate! hwaiting! berusaha!

meo188 said...

cayok!!!

Aman Wan said...

kaydee-- huhu (gengam tgn sebelah gak) =)


adledash-- huhu.. thankies~ x cukup kuasa nak menagkis. kena minum milo utk recharge energy!


meo-- hehe,thanx~!

Qib said...

slm. bagus arr ko dpt bwat keja komik kat meja besar.ak nak bwat kat meja kat ruang tamu pon mak ak halau naek atas. yg tinggal meja komputer yg kecik tuh jer.. meja study besepah.. malas nak kemas. hehehe.
silap inking ek?
sama arr. sebab tuh semua komik ak sketching jer byk. xde inking2, kang silap,dah kena bwat balek.. huhuhu...
lagipon xde pen yg agak sesuai utk inking. aman gune pen jenis ape erk?

-naqib-

faizul darius said...

buat perlahan-lahan, ko boleh buat!

faizul darius said...

but jangan jadi macam aku, buat novel sampai sekarang tak siap-siap. bukan senang nak dapat idea... huhuhu

Aman Wan said...

qib-- haha,tp meja besar mmg seronok utk disepah2 dan seronok dimarahi emak.. haha.. xper,qib. yg penting semangat n kerjasama~ haha,aman pakai drawing pen unipin.


faizul-- thanx for the support~ oh,itu la, tertanya juga perkembangan novel kau..amacam?
xper,jom kita berusaha sama2~ yeah!

nadia rusli said...

cute2...huhu.eh student uia ke..?sy nmpk nik izyan dlm gmbr rmi2 tu..multidip ke tu?er..klu x silap.

oakleyses said...

oakley sunglasses cheap, louboutin shoes, polo ralph lauren, air max, chanel handbags, burberry outlet, longchamp handbags, louis vuitton outlet, air max, prada handbags, christian louboutin, tiffany and co, louis vuitton outlet, polo ralph lauren outlet, coach factory outlet, nike free, coach purses, louboutin, michael kors outlet, louis vuitton handbags, kate spade outlet, oakley sunglasses, coach outlet store online, michael kors outlet, burberry outlet, longchamp outlet, gucci outlet, michael kors outlet, oakley sunglasses, true religion jeans, coach outlet, jordan shoes, louis vuitton, louis vuitton outlet stores, ray ban sunglasses, prada outlet, ray ban sunglasses, tory burch outlet, louboutin outlet, michael kors outlet, tiffany and co, longchamp handbags, nike shoes, kate spade handbags, true religion jeans, michael kors outlet, michael kors outlet

oakleyses said...

nike free pas cher, sac louis vuitton, nike roshe, polo lacoste, nike trainers, sac longchamp, north face, ray ban sunglasses, air force, new balance pas cher, hollister, michael kors, polo ralph lauren, air max pas cher, louboutin, air jordan, sac louis vuitton, sac burberry, hollister, converse pas cher, nike roshe run, air max, ralph lauren, louis vuitton, sac hermes, michael kors pas cher, michael kors, barbour, ray ban pas cher, lululemon, nike huarache, vanessa bruno, air max, north face, nike blazer, louis vuitton uk, vans pas cher, mulberry, nike air max, longchamp, abercrombie and fitch, timberland, true religion outlet, oakley pas cher, hogan outlet, nike free, nike tn, sac guess, true religion outlet

oakleyses said...

canada goose outlet, mcm handbags, ugg boots, abercrombie and fitch, soccer jerseys, canada goose, ugg boots, north face jackets, babyliss pro, north face outlet, uggs outlet, canada goose uk, ugg pas cher, marc jacobs, giuseppe zanotti, rolex watches, soccer shoes, reebok outlet, ferragamo shoes, canada goose jackets, insanity workout, asics running shoes, bottega veneta, lululemon outlet, uggs, celine handbags, hollister, nike roshe run, nfl jerseys, chi flat iron, canada goose, jimmy choo outlet, ugg australia, canada goose, longchamp, instyler, vans shoes, mont blanc, ugg boots, p90x, wedding dresses, birkin bag, ugg, new balance shoes, valentino shoes, ghd, moncler, mac cosmetics, beats by dre, herve leger

oakleyses said...

pandora jewelry, moncler, moncler, supra shoes, hollister, karen millen, parajumpers, oakley, moncler, moncler, thomas sabo, ugg, air max, swarovski crystal, ralph lauren, converse shoes, moncler, baseball bats, ray ban, ugg, wedding dresses, toms shoes, gucci, canada goose, juicy couture outlet, lancel, swarovski, louboutin, timberland boots, louis vuitton, rolex watches, pandora charms, converse, air max, vans, moncler outlet, pandora charms, links of london, coach outlet store online, iphone 6 cases, hollister clothing store, canada goose, juicy couture outlet, montre homme, hollister