Tuesday, December 9, 2008

Sneak Peek!


Anyway,terima kasih banyak2 kepada korang yang telah banyak bagi nasihat dan sokongan pada aman masa post yang lepas. Alhamdullillah, berkat doa dari korang, aman dah pun berjaya siapkan rekaan karakter untuk dihantar ke editor Komik-M... insyaallah, dalam 2-3 hari, dapatla aman maklum balas dari saudara wanzu (editor).. =)

Ok, utk post yang nie, memandangkan aman pun xde apa2 nak cerita, (coz masih tunggu editor nyer komen) jadi, aman nak ajak korang intai2 sket ape yang aman da buat. hehe..

Korang boleh tgk gambar kat atas tu... haaa... yup, komik tu sebenarnya ialah projek magazine studio aman iaitu MAGME. Masih dalam proses lagi tu, tapi... cube try tgk, tak best la kalau bubble dialog guna computer.. nampak x natural. pasni nak guna tangan je la buat bubble dialog. huh! hmm..ni pun aman tengah try blaja guna screentones dalam comic aman. hahaha..nmpak serabut kan? huhu...biasa la.. first time nak blaja.. insyaallah, pasni aman try buat lagi baek. (haa..adledash, tgk aku tidak lupa komik ku..hehe)

Hah! yang kat belah atas kanan tu pulak ialah rekaan karakter baru aman yang aman tension dulu. huhu..amacam? hmm..aman rasa ok je la.. tapi tatau la kan. kita tunggu je kata editor. yeaa!! =)

Haha,korang mesti dah perasan yang aman dah modify sket page blog aman nih. aman saje nak ceria2 kan blog ni dengan lukisan2 aman. ha! yang gambar pakai topi baju ijau, jaket itam tu, aman la tu! =p ini orang panggil sebagai "Animeself" gabungan Anime+Yourself... hohoho..

Ape2pun, ni jer yang aman boleh tunjuk buat masa sekarang. len kali aman tunjuk lagi projek2 terbaru aman. neway, page MAGME tu kira preview free la utk korang. coz ada 6 page sumer.. haha..yang lain, klu nak baca kena bayar la ek.. insyaallah kalau sempat diterbitkan. =)

Mungkin terlambat, tapi aman nak jugak cakap Selamat Hari Raye Aidiladha kepada semua umat Islam sedunia! Moga2,ada la rezeki kita pasni mengerjakan haji pada masa akan datang yer.. aaamiiin...

out! (^o^)

26 comments:

garfield'78 said...

Ameen..yep,harap2 dpt mengerjakan haji pd mase akn dtg..
ameen:)

Ouh,kamu ke tu??
haha!boley la..
agak sijibik..:P

Erm,pasal lukisan kamu..
fain perasan,wan x detailkan jari jemari die..
cube wat..
mane tau..
nmpak lg better??
yg ni pon,actually, dh cukup kiut dh bg fain..
just,i noticed..
slalu kartun kan..ske wat jari2 panjg n runcing2 sk8..
hehe..

but overall,ok je!
keep it up ya:)

Aman Wan said...

yeaa! sejibik! yeaa! ^o^
alamak,terkantoi lak x lukis jari.. huhu.. sebenarnya x reti sangat nak buat jari2 runcing2 ni.. tu yg buat bulat je terus tu. hahaha.. next time wan try wat. hehe..kantoi lak..

hehe,thanx fain sebab sudi gak nak komen2 work wan. =) wan lg suke kena kritik ni sbb boleh improve. neway, thanx again. ^^

alifstyle said...

animesif tu cute la... nampak macam kau tak pakai seluar la pulak. hehehe ops!

Aman Wan said...

haha..thankies~ ^^
ops! hoho..xper2..
karakter simple jer.. kang aku lukis detail kang haa... terus blog ni jd 21SX..hahahaha!

Muzak said...

Ade jugak org lain yg ckp pasal jari jemari ko, wan.. Ohoho~ where are my fingers~

Aman Wan said...

hoho..terkantoi la pulak..haha..
xper2..pasni aku adjust2..

meo188 said...

wah, mantaplah encik aman wan! Ada gaya ada mood.

Aman Wan said...

terima kasih meo.
err...tapi stroke aman ikut gaya jepun.. x best.. hope boleh cipta gaya yang agak malaysia sket.. huhu

sEsuki xD said...

fainn..
tingt2 sailormo0n ke
jari runcing2
xP
akazukin chacha pon ade mase xde pon detail sgt bab2 tuh
yg pntg kale kot..
jalan cerite ke..
tataula, tibai ajeee xP

aman!
sile tlg wtkan animeself diriku
leh promote dlm blog
"kerna diriku begitu berharge"
xP

Aman Wan said...

hhohoho..buleh jer..
nanti di studio kite talking2 camner yer..hehehe..

adLedash a.k.a adLedaNne said...

wahhh...aman...terharunye... (T__T)

ni yg sayang lebey ni..haha!

saaaaaaayang aman!

Aman Wan said...

terharu..?? ^__^
hoho..mane leh ckp kuat2..
kang kantoi lah scandal kiter..harharhar..

neway,biler akak nak wat animeself gak?? hehe,aman da ada da.. pakai topi2. lalala~

ops..xde suar... *___*

azie said...

congratz abg shazu!!.. coz dpt siapkan ur 1st edition.. animeself i2 sgt comeyh.. rs cam lg comeyh dr abg shazu yg real lak.. oppss.. hehehe..
ps-kantoi.. abg shazu x ske pkai sluar.. hohoho...

Aman Wan said...

huhu..ape boley buat..
kerana pelukisnya tidak cumel,jadi, dpt lukis animeself cumel pon jadi la~ huhuhuh

ha'ah. x suke.
x suke pakai suar biler melukis. rimas. =p

adLedash a.k.a adLedaNne said...

haha! nnti akak try wat animeself tu. bukak uia nnti akak tunjuk ey? pastu aman editkan buley? lagi satu pasal blogger backup tu..
mungkin kene wat manual kot satu2..xpun kan, kalau nak senang, aman type dulu kat notepad ke, words ke, simpan dlm pc. so yg tu buley copy post ke dlm blogger. maknanya original post ade dh dlm notepad. cuma komen xde la. kira macam type dulu b4 post dlm blogger. kalau buley wat domain snirik lagi bagus.

Aman Wan said...

wah! bagus2! nanti aman try ar edit mana2. tp kak adledash lukis, ok la tu. mesti cun! ^^ oh,gitu.. ha'ahkan..baek buat domain sendiri..lg senang phm.. haha
thankies~ ^^

meo188 said...

gaya jepun? nolah. gaya kita adalah gaya kita. org omputih pun guna gaya jepun jg.

meo188 said...

eh, kalau nak anta ke publisher guna format lukisan size ape?

Aman Wan said...

thanx meo. ^o^
haha,cuma kadang2 aman down bila org ckp, "oh,ko ni tiru style manga.." huhu~

neway,aman biasanya bg saiz A4 jer.
hehe.

oakleyses said...

oakley sunglasses cheap, louboutin shoes, polo ralph lauren, air max, chanel handbags, burberry outlet, longchamp handbags, louis vuitton outlet, air max, prada handbags, christian louboutin, tiffany and co, louis vuitton outlet, polo ralph lauren outlet, coach factory outlet, nike free, coach purses, louboutin, michael kors outlet, louis vuitton handbags, kate spade outlet, oakley sunglasses, coach outlet store online, michael kors outlet, burberry outlet, longchamp outlet, gucci outlet, michael kors outlet, oakley sunglasses, true religion jeans, coach outlet, jordan shoes, louis vuitton, louis vuitton outlet stores, ray ban sunglasses, prada outlet, ray ban sunglasses, tory burch outlet, louboutin outlet, michael kors outlet, tiffany and co, longchamp handbags, nike shoes, kate spade handbags, true religion jeans, michael kors outlet, michael kors outlet

oakleyses said...

nike free pas cher, sac louis vuitton, nike roshe, polo lacoste, nike trainers, sac longchamp, north face, ray ban sunglasses, air force, new balance pas cher, hollister, michael kors, polo ralph lauren, air max pas cher, louboutin, air jordan, sac louis vuitton, sac burberry, hollister, converse pas cher, nike roshe run, air max, ralph lauren, louis vuitton, sac hermes, michael kors pas cher, michael kors, barbour, ray ban pas cher, lululemon, nike huarache, vanessa bruno, air max, north face, nike blazer, louis vuitton uk, vans pas cher, mulberry, nike air max, longchamp, abercrombie and fitch, timberland, true religion outlet, oakley pas cher, hogan outlet, nike free, nike tn, sac guess, true religion outlet

oakleyses said...

canada goose outlet, mcm handbags, ugg boots, abercrombie and fitch, soccer jerseys, canada goose, ugg boots, north face jackets, babyliss pro, north face outlet, uggs outlet, canada goose uk, ugg pas cher, marc jacobs, giuseppe zanotti, rolex watches, soccer shoes, reebok outlet, ferragamo shoes, canada goose jackets, insanity workout, asics running shoes, bottega veneta, lululemon outlet, uggs, celine handbags, hollister, nike roshe run, nfl jerseys, chi flat iron, canada goose, jimmy choo outlet, ugg australia, canada goose, longchamp, instyler, vans shoes, mont blanc, ugg boots, p90x, wedding dresses, birkin bag, ugg, new balance shoes, valentino shoes, ghd, moncler, mac cosmetics, beats by dre, herve leger

oakleyses said...

pandora jewelry, moncler, moncler, supra shoes, hollister, karen millen, parajumpers, oakley, moncler, moncler, thomas sabo, ugg, air max, swarovski crystal, ralph lauren, converse shoes, moncler, baseball bats, ray ban, ugg, wedding dresses, toms shoes, gucci, canada goose, juicy couture outlet, lancel, swarovski, louboutin, timberland boots, louis vuitton, rolex watches, pandora charms, converse, air max, vans, moncler outlet, pandora charms, links of london, coach outlet store online, iphone 6 cases, hollister clothing store, canada goose, juicy couture outlet, montre homme, hollister

Gege Dai said...

nike outlet store
michael kors handbags outlet
oakley sunglasses sale
gucci outlet online
cheap oakley sunglasses
tiffany jewelry
oakley sunglasses wholesale
michael kors outlet online
louis vuitton outlet
canada goose jackets
20170109lck

Unknown said...

pandora jewelry
mont blanc pens outlet
patriots jerseys
fitflops
cheap oakley sunglasses
new york knicks
replica rolex
nike air huarache
los angeles lakers jerseys
rolex replica watches

John said...

jerseys cheap
coach outlet store
coach purses
louis vuitton factory outlet
coach factory outlet store
coach outlet online
michael kors outlet store
beats wireless headphones
coach outlet online
cheap nfl jerseys
chenshanshan20170304